Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte. Omlouvám se, že zakládám novou diskusi, ale nemám čas všechny číst, přečetla jsem si jich pár, ale nenašla jsem, co potřebuji.
Potřebuji poradit s koupí autosedačky, vůbec totiž nevím, jakou koupit a moc se v tom nevyznám. Dceři bude 10m, váží okolo 9kg. Každopádně zatím má vajíčko, ale má už málo místa nad hlavou. Chtěla bych ještě do Vánoc pořídit větší sedačku, ale nevím, zda 9-18 nebo 9-36kg, co bude lepší?. Ohledně výrobce také dost tápu, Slyšela jsem, že nej jsou Maxi Cosi, Romer a Britax, ale zase ta cena. Určitě nechci kupovat na netu, rády bych si ji vyzkoušela. Nevíte, kam zajet, kde mají velký výběr sedaček? Jsme z domažlic, tak jestli někde v Plzni, ale kde?
A nemáte někdo Citroen Xsara, r.v. 1999, je to kombík? Jaká sedačka by tam šla?
Díky moc za odpovědi, M.
Ahoj, poradím jen částečně.Dokud se vejde do vajíčka, nechvátej. Z hlediska bezpečnosti není dobré mít menší dítě ve větší sedačce. Nesmí jí ale nahoře přečuhovat hlava. Rozhodně je lepší 9-18kg. Vem si, jak vypadá roční dítě a třeba pětileté, ta sedačka 9-36není univerzální, je to jen kompromis a volený bohužel kvůli penězům.
ze značek bych volila Romer (mam Safefix Plus a jsme moc spokojená), Maxi Cosi Tobi a Kiddy. Ještě mám v druhém autě Chicco bez isofixu a je fajn. Rozhoduj se v první řadě dle bezpečnostníc testů a pak zkus pohodlnost a vyzkoušej do auta.
Obchody - jezdím a znám Malvík, Špuntík, Dětský ráj, Babypark
Určitě 9-18kg kvůli bezpečnosti.
Podívej se na http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html.
Nejlip dopadli Maxi Cosi, Romer, Besafe, Kiddy…
Dál neporadim. ![]()
Ahoj,určitě vol 9-18,dají se polohovat.Jinak koupila jsme nedávno Maxi Cosi Tobi a jsem nadmíru spokojená,vyšla v testech výborně
no ale já vím,cena je horší ![]()
Gábííí píše:
Ahoj,určitě vol 9-18,dají se polohovat.Jinak koupila jsme nedávno Maxi Cosi Tobi a jsem nadmíru spokojená,vyšla v testech výborněno ale já vím,cena je horší
Díky, o cenu mi ani tak nejde, ale zase na druhou stranu nemusím mít sedačku za 10 000. Takže zkouším koukat na levnější, stejně nakonec koupím dražší, znám se:-)
recoleta píše:
Ahoj, poradím jen částečně.Dokud se vejde do vajíčka, nechvátej. Z hlediska bezpečnosti není dobré mít menší dítě ve větší sedačce. Nesmí jí ale nahoře přečuhovat hlava. Rozhodně je lepší 9-18kg. Vem si, jak vypadá roční dítě a třeba pětileté, ta sedačka 9-36není univerzální, je to jen kompromis a volený bohužel kvůli penězům.ze značek bych volila Romer (mam Safefix Plus a jsme moc spokojená), Maxi Cosi Tobi a Kiddy. Ještě mám v druhém autě Chicco bez isofixu a je fajn. Rozhoduj se v první řadě dle bezpečnostníc testů a pak zkus pohodlnost a vyzkoušej do auta.
Obchody - jezdím a znám Malvík, Špuntík, Dětský ráj, Babypark
Díky, nechvátáme, nicméně mně rozhodování se vždy trvá déle, tak proto sháním už teď. A taky nevím, jak dlouho ješte vajíčko vydrží, nemám vůbec představu, jak rychle malá poroste.
Jasně, lepší s předstihem. Třeba budeš mít vánoční dárek ![]()
Jestli hledáš střed cenovej: volila bych mezi MC Tobi a Romer King Plus
atominnka píše:Gábííí píše:Díky, o cenu mi ani tak nejde, ale zase na druhou stranu nemusím mít sedačku za 10 000. Takže zkouším koukat na levnější, stejně nakonec koupím dražší, znám se:-)
Ahoj,určitě vol 9-18,dají se polohovat.Jinak koupila jsme nedávno Maxi Cosi Tobi a jsem nadmíru spokojená,vyšla v testech výborněno ale já vím,cena je horší
A ještě - novou nebo starší? Manžel chce starší, ale já zase nemám starší věci moc ráda, ani nevím proč.
atominnka píše:
A ještě - novou nebo starší? Manžel chce starší, ale já zase nemám starší věci moc ráda, ani nevím proč.
Já jsem pro STORCHENMÜHLE (STM) - Autosedačka Starlight SP EVO, 9-36 kg. Je ergonomická, sice dražší, ale velmi kvalitní, není vyráběná v Číně jako většina autosedaček (takže jsou najedno brdo, snad ještě kromě Romera). Nám se osvědčila a domnívám se, že i díky ní je naše dcera bez jakéhokoliv zranění (na rozdíl ode mě, která jsem seděla vedle ní) po vážné autonehodě (sedačka ji krásně držela, hlavně hlavičku, takže nedošlo ke zranění.
Mimo jiné, mají i krásný potah pro holky Pink Flower - doporučuji. ![]()
Ta růžová je faaakt pěkná, ale přece jen, co když druhé bude kluk? ![]()
Už jsem to vymyslela:-) manžel sice držkoval, že jsem rozhazovačná, ale argumentovala jsem tím, že přece nebudeme na šárince šetřit, když jde o bezpečí, ne?
A taky jsme to vymyslela s financema. Pořád všichni (naši, tchánovci) vyzvídaj, co malý k Vánocům. Tak si asi řekneme o menší příspěvek na sedačku:-) A je to…
Ahoj, taky jsem pracně vybírala autosedačku. Oba jsme s manželem dost vysocí, tak ani naše děti nejsou žádní prcci, z toho důvodu jsem koupila sedačku 9-36kg. Původně jsme měli vybranou přes net STORCHENMÜHLE, ale nakonec jsme vzali Britax Evolvu, zajeli jsme do obchodu a vyzkoušeli a tahle byla fakt nejlepší, aspoň pro naši dcerku
.
atominnka píše:
Ta růžová je faaakt pěkná, ale přece jen, co když druhé bude kluk?
Už jsem to vymyslela:-) manžel sice držkoval, že jsem rozhazovačná, ale argumentovala jsem tím, že přece nebudeme na šárince šetřit, když jde o bezpečí, ne?
A taky jsme to vymyslela s financema. Pořád všichni (naši, tchánovci) vyzvídaj, co malý k Vánocům. Tak si asi řekneme o menší příspěvek na sedačku:-) A je to…
Také jsem měla při výběru té růžové dilema, co když bude druhé kluk, ale nakonec jsem si uvědomila, že ta autosedačka bude dceřina „nadoživotí“ - vždyť to má mít do 12-ti let a druhé mimčo přece příjde dříve, takže dědit nebude a bude muset mít svou autosedačku.
Jinak druhé dítko máme kluka a až doroste, tak mu s největší pravděpodobnéstí také pořídíme starlight pouze v jiné barvě, nějaké klučičí nejspíš ![]()
mimi.lili píše:atominnka píše:Také jsem měla při výběru té růžové dilema, co když bude druhé kluk, ale nakonec jsem si uvědomila, že ta autosedačka bude dceřina „nadoživotí“ - vždyť to má mít do 12-ti let a druhé mimčo přece příjde dříve, takže dědit nebude a bude muset mít svou autosedačku.
Ta růžová je faaakt pěkná, ale přece jen, co když druhé bude kluk?
Jinak druhé dítko máme kluka a až doroste, tak mu s největší pravděpodobnéstí také pořídíme starlight pouze v jiné barvě, nějaké klučičí nejspíš
Ale podle odborníků, by se autosedačka měla po 4-6 letech vyměnit, protože vlivem tepla a mrazů dochází k opotřebení těch úchytů, takže bych raději volila v menším váh. rozpětí