Jakou banku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7376
29.9.15 20:11

Jnak taky se nehodlam hadat, kazdy je sveho stesti strujcem. ja nemohu a nikdy nedoporucim mbank. uz s nima nemam nic spolecneho a jsem za to rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
26.7.19 09:53

Jakou vybrat banku?

Ahoj lidičky!
Chci si založit účet v bance, ale nevím jakou vybrat. Můžete mi poradit?
Podmínky:
Vedení účtu zdarma
Výběry, vklady zdarma
Chtěla bych aby jsem tam mohla mít různý složky, že si tam můžu různě rozeslat peníze na různé veci (zvirata, dum, obleceni…), ale nevím, jak to funguje, abych k nim mela vzdy pristup.
No a sporici ucet, ale to taky nevim jak funguje, jestli mi to nekdo vysvětlíte :mrgreen:
A aby bylo dost mist, kde vybírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.7.19 09:56

Airbank. Má spoříčí účet dostupný přímo a dají se udělat obálky s různyma názvama, určením.
A vedení je zdarma, výběr, vklad, převod taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lugerr
26.7.19 09:58
@kacabus píše:
Taky mám AirBank a spokojenost.. pokud zaplatíš 5× za měsíc kartou… tak se ti spořící i běžný účet ted nově úročí 1,5%… jinak 1.1%…

A když nezaplatíš kartou ani jednou, budeš mít ještě víc! :lol: Tyhle „bonusy“ fakt miluju. :zed:

• Citovat
  • Upravit
493
26.7.19 09:59

Airbank má výběr zdarma pouze ve svém bankomatu.
Ale airbank má asi nejlépe zmáklé bankovnictví. U jiných bank trpím nad nelogičností a neintuitivností.
Pro výběry zdarma kdekoliv (i v zahrančící) a kvůli nejlepšímu kurzu zahraničních měn mám ještě creditas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lugerr
26.7.19 10:00

Taky doporučuju AirBank. Skvělá podpora, jednoduché bankovnictví i mobilní aplikace atd. Jen mě trochu mrzí, že si nemůžu nastavit trvalé příkazy ze spořícího účtu. Ale to je detail. Nemají ani moc bankomatů a vkladomatů. Ale hotovost téměř nepoužívám. Takže osobně s tím nemám problém.

• Citovat
  • Upravit
493
26.7.19 10:01

A hotovost lze zdarma taky vytáhnout v obchodě. Tuším do 1500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
26.7.19 10:07

@cocomoon nevím jak je to u toho standardu ale já platím stovku meaicne a vybírám kde chci. Jsou super též airbank doporučuji. Spořicí účet super snadno se převádí peníze, možnost obálek, ukládat faktury. Já posílám faktury z emailu a samo se mi vyhledá bankovní spojení k zaplacení. Pak jsem využila jejich odmeny. V mobilním bankovnictví si nastavis a když tam nakoupila tak pár korun pošlou zpět. Mobilní bankovnictví super. Vstup přes otisk prstu, platbu pošlu s pinem který si nastavis. Jde to rychle. Mám půjčku a super, velmi rychle vyřízené. Mužu si nastavovat délku a výšku splátky podle toho kolik zrovna mám, mužu dávat mimořádně vklady snadno… Nemám co vytknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
26.7.19 10:14

Air bank je banka, kterou jsem si vytipovala jako zatím nejvhodnější, akorát ty výběry, bojím se, kde vyberu. :(
A spořící účet je zdarma a není tam žádná lhuta pro výběr?
A to je na me, jak dlouho tam budu chtit sporit? A jaky maji urok? Kdyz zreba je 1,5% urok a ja budu mit na sporicim 20 000, tak budu mit kazdy mesic navic 1,5%z tech 20 000 nebo jak to funguje?
A muzu to vybrat kdykoliv a nestrhnou mi ty uromy za to? Se omlouvam za hloupe otazky, ale vubec se v tom nevyznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
26.7.19 10:14

Já mám tu verzi zdarma. Nechce se mi vyhodit 1200 kč ročně z okna, když to jde pořešit jinak.
Ono stejně mám hotovost jen do večerek a do hospody, případně na výlety. Kde to jde, platím kartou.
Takže ani podmínka 5× zaplatit pro lepší úrok me nijak netrápí.

Edit:
Můžeš si peníze převádět jak je libo. Bez nějakých poplatků. Úrok je tuším těch 1.5% ale ročně. Dále se z úroků odvádí daň. Ale to je stejně fuk. Pokud tam nebudeš mít aspoň 200 tis, tak je to jen pár korun.
Vybrat můžeš i jinde. Akorát to pak stojí 25 kč, což se v nouzi nechá přežít.

Příspěvek upraven 26.07.19 v 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
26.7.19 10:15

@Lugerr Jak to? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lugerr
26.7.19 10:17

@Ociproplac Na co přesně se ptáš? :)

• Citovat
  • Upravit
46
26.7.19 10:30

@Lugerr Že když nezaplatíš kartou, tak budeš mít víc? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
26.7.19 10:31

@cocomoon 1,5 ročně z částky co tam budu mít na konci roku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
26.7.19 10:33
@Ociproplac píše:
@cocomoon 1,5 ročně z částky co tam budu mít na konci roku? :think:

Airbank připisuje úroky každý měsíc, tedy 1/12 z toho 1,5 % - pokud jsi splnila 5 výběrů za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová