Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Tableta píše:
A to musíš mít všechno hned? Když na to nemáš, tak pořizuj postupně. Na základkách by měli povinně učit finanční gramotnost.
Přesně toto napadlo mě, proto ta moje otázka.
Jo ty vlastně ještě něco pobíráš. No i tak je to pro dva lidi málo. Bydlení je drahá záležitost a miminko není zadarmo. „Vlítnout“ do toho jako studentka bez naspořených peněz je dost nezodpovědné už samo o sobě, ale tak stává se to, v tom případě by bylo ale lepší, kdyby pomohl přítel a rodina. Půjčit si třeba od nich, nebo ať místo zbytečností darují něco, co potřebuješ. Budeš to mít alespoň bez úroků.
Jinak jak jsem psala výše - zeptat se v bance. Nebankovní půjčku si neber, jednou budeš litovat.
@Doe_Jane píše:
no ty jo to jsi hrdinka!!
To jsem!!! Jdi se prosímte starat o sebe.
@Anonymní píše:
Zoufalka jsi tu ty, když se takhle staráš o cizí lidiJá se tu jen slušně ptám!
Doe Jane má někdy dost drsné názory, ale teď s ní teda plně souhlasím.
@Anonymní píše:
@radkka Co prosím? Co máš za problém?
Já žádný, já jsem finančně gramotná.
@Anonymní píše:
@megy.misa Měsíčně budu mít 15 tisíc i s rodicakem.
@megy.misa píše:
Nejlépe v bance. V té co máte. Pokud vám v bance nepůjčí, nepůjčujte si nikde. To myslím opravdu jako upřímnou radu.
Tak tak. Hlavně ne nebankovní společnosti apod.
Jinak takovou částku je nejleší půjčit od příbuzných.
Všichni se ti tu snaží slušně poradit - aby sis půjčku nebrala. Jak je vidět, jsi tvrdohlavá a tyhle názory tě nezajímají, pak si prostě někde ty peníze vezmi, ale pak nebreč ![]()
@Anonymní píše:
Zoufalka jsi tu ty, když se takhle staráš o cizí lidiJá se tu jen slušně ptám!
no jo, je mi líto dětí které se narodí takovým lidem!! předpokládám že otce k němu taky nemáš, co?!
@Anonymní píše:
@Aries6 Potřebuju si vybavit dětský pokoj. A ano, jsem schopná splácet 2 000 měsíčně.
Na to nepotřebuješ dvacet tisíc.
@Doe_Jane píše:
Další zoufalka co si udělala dítě a nemá ani naspořeno pár tisícovek… co vám z těch dětí vyroste proboha
To samé, co je ona. Nic moc no…
@Markéta80 píše:![]()
a kolik dáš za bydlení? To Tě přijde tak moc peněz? Tak si odkládej každý měsíc a pořizuj postupně, mimino tak levné není
Třeba to je v eurech ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Sháním půjčku ve výši 20-30 tisíc. Jsem studentka a pobírám příspěvek na úhradu potřeb dítěte a od července/srpna budu na rodičovské dovolené. Nevíte kde bych si mohla půjčit? Už jsem beznadějná
Děkuju!
nikde.. z čeho to chceš platit? když Ti někdo půjčku dá, bude to lichvář.
@radkka tak to potom jo ale pak snad nepotřebuje půjčku ne
. Jen si říkám co vše chce pořizovat? bych řekla otci dítěte co vše je potřeba zaplatit
Vždy si říkám jak je to super nemít žádné dluhy, vždy si raději šetřím a pak si tu věc koupím za našetřené peníze než pak přeplácet a každý měsíc přemýšlet že někam musim posílat peníze ![]()
Zoufalka jsi tu ty, když se takhle staráš o cizí lidi
Já se tu jen slušně ptám!