Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ahoj,
Sháním půjčku ve výši 20-30 tisíc. Jsem studentka a pobírám příspěvek na úhradu potřeb dítěte a od července/srpna budu na rodičovské dovolené. Nevíte kde bych si mohla půjčit? Už jsem beznadějná
Děkuju!
Jakou půjčku? ŽÁDNOU!!!
@Anonymní píše:
@Aries6 Potřebuju si vybavit dětský pokoj. A ano, jsem schopná splácet 2 000 měsíčně.
Na to nepotřebuješ půjčku. ![]()
Banka půjčí, pokud budoucí dlužník bude mít „dostatečné“ a pro banku akceptovatelné příjmy. Nějaké „dávky“ se dají použít, něco ne. Tak obecně platí, že „dávky“ by ale měly být menšinovým zdrojem příjmu. A zazněla tu dobrá rada- pokud banka nepůjčí ani za vyšší sazbu, tak by bylo dobré tomu věnovat pozornost. Je možno zkusit i tu „zebru“- nebo co to je za zvíře, ale ani tam se nepůjčuje jen tak. Cokoli jiného, co bude mít RPSN tak nad 50% - bude už potenciálně velký problém.
Příspěvek upraven 19.03.18 v 11:54
@Anonymní píše:
Lidi, ptám se jestli o nějaké půjčce víte. Ne zda jsem schopná splácet apod. Kdybych to nedokázala platit, žádnou půjčku bych si nebrala.
tak dojdi do své banky.. pokud jsi bonitní, tak Ti půjčku dají. Ale vzhledem k tomu, že evidentně nemáš příjem, tak asi těžko.. spoř.. dítě nepotřebuje pokojíček za 20 tis.
Dítě potřebuje max. postýlku a ta se dá sehnat do 500 použitá. Plus matrace a ta dítěti stačí molitanová. Já měla za 500 postýlku i s matrací ve velice dobrém stavu.
Pak možná skříňka, pokud nemáš kam dát oblečení. Víc není třeba.
My jsme rodina, chlap vydělává, já na RD, příjmy si myslím nadstandardní - nebo tady v tom okrese určitě. Ale máme starý nábytek, peníze potřebujeme jinde a nové dětské pokojíčky počkají. Čeká nás to asi za rok, protože nejstarší jde do školy, tak ať má pořádné zázemí. Našetříme a teprve pak se to udělá pěkně naráz všem dětem.
Za 20 tacu pokojík? Co tak potřebuje miminko kr9m postýlky a skříňky na oblečení?…dobrá ještě přebalovak, ale to není není nutnost…tyhle tři věci jsem měla za 4 tisíce ![]()
Žádná banka ti nepůjčí. Mají teď už dost přísné podmínky a jestli studuješ, nemáš slušnou práci a navíc si těhotná, nemáš šanci. Já sama otěhotněla jako studentka, (zůstala jsem na dítě sama), ale teda já oběhla bazárky, poptala se po rodině, kdo měl děti, jestli by věci nepůjčil a začínala tak. Nikdy by mě nenapadlo si někde půjčovat. Píšeš, že máš 15 tis. měsíčně, což je docela slabota na to z toho táhnout i bydlení. To není nic k vychloubání. Plenky, ubrousky UM, léky. Budeš mít co dělat, myslím, že na splátky by ti už nezbylo. Neblbni.
@Anonymní píše:
Lidi, ptám se jestli o nějaké půjčce víte. Ne zda jsem schopná splácet apod. Kdybych to nedokázala platit, žádnou půjčku bych si nebrala.
Pokoj si vybav tak že si půjčíš věci o známých…
Na co potřebuje mimino vybavený pokoj? Na fotky na Instagram? Ty si radši nepůjčuj nic ![]()
@Anonymní píše:
@Aries6 Potřebuju si vybavit dětský pokoj. A ano, jsem schopná splácet 2 000 měsíčně.
Když jsi schopná splácet, tak jsi schopná i ušetřit a nepřijdeš o poplatky rpsn a úroky. Raději kup každý měsíc něco a nepůjčuj si. Vybavení dětského pokoje není nic, bez čeho bys nepřežila.
Zkus se zeptat na řešení tvé situace tady ve finanční poradně . Nebylo by lepší získat nějaké vybavení pokojíčku opravdu z bazaru za pár korun nebo se zkusit podívat i po tom, co lidé darují? Je tu diskuze pro maminky v nouzi . Zkus to i tam. Můj názor - rozhodně žádná půjčka. Banka ti nepůjčí a lichváři tě oškubou.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Sháním půjčku ve výši 20-30 tisíc. Jsem studentka a pobírám příspěvek na úhradu potřeb dítěte a od července/srpna budu na rodičovské dovolené. Nevíte kde bych si mohla půjčit? Už jsem beznadějná
Děkuju!
Pokud si myslíš, že budeš schopná půjčku splácet, tak na vybavení dětského pokoje určitě půjčku nepotřebuješ. Pořiď si na mimibazaru jen naprosté nezbytnosti = postýlka včetně matrace a povlečení, alarm pod matraci, rychlozavinovačka, oblečení na první měsíce života,… a zbytek nakup postupně místo splácení půjčky - až po narození mimina.
www.mimibazar.cz
Použitá postýlka ve slušném stavu po jednom dítěti se dá pořídit za necelou tisícovku.
(Já jsem měla dřevěnou postýlku od příbuzných starou asi 25 let, po asi osmi dětech. Jediná její vada byla, že na ní byly místy vyryté rýhy od zoubků.
)
Slušný kočárek můžeš na mimibazaru pořídit za druhou tisícovku.
Přebalovací pult není potřeba, úplně stačí umělohmotná (omyvatelná) přebalovací podložka - nová za 200 Kč.
A na mimina se dá za symbolický peníz koupit použité (po jednom dítěti) nádherné značkové oblečení, na kterém není poznat, že ho už někdo nosil.
![]()
Z patnacti tisic budes i s miminem davat dva tisice kazdej mesic na splatku? Tak to je dobrej for. Z tyhle castky uzivim psa a sebe a ze by mi mesicne zbyvaly zbytecny dva litry mimo, to jako vubec. To uz se musim fakt snazit a sporit. Vetsinou zbyde kolem tisicovky. Pokud nemas k diteti otce, nedelej to. Je to cesta do pekel. Zda si to ted mozna jako velkej prijem, ale neni to tak.
@Azeretereza píše:
Z patnacti tisic budes i s miminem davat dva tisice kazdej mesic na splatku? Tak to je dobrej for. Z tyhle castky uzivim psa a sebe a ze by mi mesicne zbyvaly zbytecny dva litry mimo, to jako vubec. To uz se musim fakt snazit a sporit. Vetsinou zbyde kolem tisicovky. Pokud nemas k diteti otce, nedelej to. Je to cesta do pekel. Zda si to ted mozna jako velkej prijem, ale neni to tak.
Nepíše hromadu dalších věcí. Jak bydlí, s kým bydlí - může bydlet u rodičů nebo s přítelem (a nějakou oklikou odrbává stát) a pak má těch 15 000 „jen“ pro svoje potřeby, ale nezahrnuje to třeba bydlení. A na jídlo, plínky a nějaké výdaje to pro dva (možná tři) lidi pěkná částka.
Takže bych se zase tak nepozastavovala
. To nebude úplně čisté, se mi tak zdá.
@Aries6 píše:
Nepíše hromadu dalších věcí. Jak bydlí, s kým bydlí - může bydlet u rodičů nebo s přítelem (a nějakou oklikou odrbává stát) a pak má těch 15 000 „jen“ pro svoje potřeby, ale nezahrnuje to třeba bydlení. A na jídlo, plínky a nějaké výdaje to pro dva (možná tři) lidi pěkná částka.
Takže bych se zase tak nepozastavovala. To nebude úplně čisté, se mi tak zdá.
Jo, mas pravdu, nejak me nenapadlo, ze jako studentka asi sama nebydli. Ale zas kdyby to mela jen pro sebe, tak si prece nebere pujcku na pokojicek, ale zaridi to postupne? ![]()