Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
Takže otázka je jasná, chytrý telefon nepotřebuju, ale moje kulatiny se neodvratně blíží a v očích blízkých už začíná být vidět zoufalství
Šperky nechci, tak mě napadlo, že bych si mohla přát „chytrý“ telefon.. Ale na internet se přes něj asi připojovat nebudu, možná využiju nějaký aplikace, hry
, možná hudbu? No a jediný co by mě potěšilo by bylo kdyby opravdu hezky fotil a měl nějakou ucházející paměť.. Foťák máme, takže jinej nedostanu, tenhle přece stačí
Hlavně mi nepište, že dneska už fotí všechny hezky a všechny mají ucházející paměť
V tom případě mi napište, jaký je nejlepší - v poměru výkon/cena.. Přiznám se, že vůbec nemám přehled
Děkuju za reakce ![]()
Tak s focením nevím, ale tu paměť si zvolíš podle sebe - podle toho, jakou tam strčíš paměťovou kartu. Samy o sobě moc velkou paměť nemají.
No já bych jen tak zkraje napsala, že pokuď uvažuješ o chytrým telefonu a nemáš k dispozici internet do něj, tak je blbost ho kupovat. Telefon má v základu většinou jen minimum aplikací a ostatní si musíš postahovat z netu. A k tomu focení…stáhnout jdou i aplikace na zkrášlování fotek, různé rámečky, efekty a tak ![]()
Tak třeba Sony Xperia arc s byl zvolen foťákem roku 2011.Jinak co se týče paměti tak je to přesně o paměťových kartách.
@gabriela82 No, já bych hlavně řekla, že je blbost kupovat si chytrý telefon jen jako foťák jen protože „foťák už máte a stačí“… prostě ty máš kulatiny, tak bych si trvala na tom, že chci foťák, neb já bych zas napsala, že všechny chytré telefony fotí na prd a za podobné peníze jako slušnější chytrý telefon se dá sehnat zajímavý foťák… a rozdíl v kvalitě fotek je několik tříd.
Ale ne do vsech novych chytrych telefonu jde pametova karta. A pokud to chces i na aplikace a nepripojis se na internet, tak je to zbytecne. Tyto telefony v sobe skoro zadne aplikace nemaji. Vsechny jsou ke stazeni. A nejhur s fotkami na tom bylo vzdy HTC. Precti si na internetu recenze. Nokia vyvinula telefon, ktery nahrazuje fotoaparat, nazev ted nevim. Zkusim dohledat.
Když pominu, že nestojíš o net v mobilu, pak já mám iPhone4 a fotím/ točím na něj všechno ( např půlnoční překvapení v Lucerně, kdy se foťák ani kamera nechytala z 2.patra naprosto super!) foťáky mám 3 a 80% fotím na mobil, paměť má až 32Giga a to mi věř, že nezaplníš. Syn má pak HTC Sensation a taky spokojený, jeho přítelkyně má Samsung Galaxy SIII a taky si libuje…
Také jsem ještě neviděla telefon, který by fotil hezky. Myslím tím fotku pro archivaci, na památku-ano, na momentku kterou někomu ukážu v telefonu to asi stačí. A pokud nebudeš využívat internet, tak bych si opravdu trvala na novém fotoaparátu. Ten by mě udělal mnohem větší radost.
@lasička1 pak zkus ten iPhone 4, budes překvapená.
Navíc, foťák zakladatelka má, ale normálně s sebou nosí asi málo kdo.
@AgatkaZ To už je v jiné cenové relaci. Telefon za deset tisíc, který zakladatelka využije hlavně na focení je zbytečný luxus.Za nižší cenu se dá pořádit super fotoaparát.
@lasička1 to máš jistě pravdu, ale foťák už má. Jak jsem psala já mám doma 3, řekla bych i dost kvalitní a stejně je nejrychlejší vytáhnout ten mobil
já jsem docela úchylná na focení a opravdu jsem z toho iPhonu poprděná i po 2 letech ![]()
Zakladatelko, co jiný dárek? Např eknihu a tak?
Hmm… Jenže u nás je to tak, že foťák co máme stačí a já mám pocit, že když si prohlížím fotky u kamarádek na nových telefonech, tak jsou prostě lepší, než fotky z našeho foťáku.. A internet v mobilu taky úplně neodmítám
A jak někdo psal, mobil nosím pořád s sebou, tak mi přišlo, že to není zas tak blbej nápad.. Já chci prostě dělat hezký momentky
Kouknu na ty co jste zmínily a klidně raďtě další.. ![]()
Iphone urcite foti pekne a ta nokia je nokia 808, fotak ma rozliseni 41Mpx, ale za 12 tis. Bych si radsi trvala na tom fotaku.
Vybírej podle hodnocení uživatelů, já mám třeba vyhlídnutý Sony Ericskon Xperia Ray:
http://mobilni-telefony.heureka.cz/…-xperia-ray/
ale jak říkám sjeď si Heuréku a uvidíš.
Jinej dárek nee.. Můj mobil je vykopávka, nevěřily byste, že ještě někdo něco takového má v kapse
Zdědila jsem ho po mámě.. Takže mi novej telefon co bude hezky fotit příjde stále jako dobrej nápad. Já si myslím, že když už ho budu mít, tak budu využívat i ten internet, ale zatím je to pro mě panenské území, klidně se nechám přesvědčit ![]()