Jaký mají jídelníček vaše 7 měsíční děti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zmatka píše:
Mne to prijde normalni. Ji hezky, na svuj vek se budi standardneU kojeni se voda pridava az od 9m, do te doby ji dite nepotrebuje. Nevim, jak to je u UM
Jinak jablko bych nevarila a dala cerstve, bude mit vic vitaminu. A nezapominej na tuky, oleje, orechova masla, maslo apod.
U UM se voda pridava od zacatku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše:
U UM se voda pridava od zacatku.
A já dávala i při kojení. Když mi dítě snědlo normální porci, třeba těch 100g+, už jsem na žízeň nedokojovala a raději učila na pití vody z hrnku/lahve/brčkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše:
U UM se voda pridava od zacatku.
Diky, uz jsem se na to ptala jinde a nedostala odpoved
Jako dava to smysl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Ja davala vodu nebo caj na lzicce, treba jen jednu na zapiti. Vic stejne nechteli. Ale prso mivali podle me spis pred tim jidlem nez po ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka já myslím, že dost záleží jestli dítě vůbec tu vodu vypije. Moje děti začali víc pít po prvním roce. Do té doby chtěli prostě mléko. Buď MM nebo UM to bylo fuk. Vždy se spíš učili pít z něčeho než, že by vypili nějaké množství. Kojím teda na požádání, takže neřeším intervaly. Určitě pije i každou hodinu v těch sedmi měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anavi13 Ja to pak uz nejak nesledovala, od cca 9m meli k dispozici ucici hrnecek hned u sebe, nebo jsem jim ho aktivne nabizela - a v podstate jsem dal neresila, kolik realne vysmahli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Udělej čaj na den, další den nový. Nalivej po troskách, zbytek vypij třebaJá dělala hlavně fenyklovy odvar, později dětské čaje různé. Kolik váží?
Proč čaj? Proč je třeba to dítě učit na čaj a nepodat mu normálně vodu? Děti jí přijímají bez obtíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Proč čaj? Proč je třeba to dítě učit na čaj a nepodat mu normálně vodu? Děti jí přijímají bez obtíží.
Tak vodu, nebo čaj, plno dětí vodu třeba odmítá
Já prostě dávám čaj, občas dostane vodu, nebo džus, atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti se v 7m prostě často budí, no. Bez ohledu na to, kolik a jak jí. Jediný, co bych si pohlídala, je, že dítě má tendence dohánět jídlo v noci, pokud nemá dostatečný příjem přes den.
Pokud tvoje snaha směřuje k tomu, aby dítě více přibíralo (nehodnotím, jestli je to objektivní obava nebo ne, to dítě máš vedle sebe ty), tak z těch příkrmů moc nemá šanci více přibrat. Rozhodně ne více než z UM, které je vysokokalorické. Když mu část nebo celou porci UM nahradíš vařenými jablkem nebo masozelem, tak z toho nepřibere. Základem jsou kvalitní tuky, typicky vhodným kalorickým příkrmem pro hubené dítě je, pokud trváš na mixu, třeba pyré avokádo/banán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Tak vodu, nebo čaj, plno dětí vodu třeba odmítáJá prostě dávám čaj, občas dostane vodu, nebo džus, atd
Je minimum dětí, které odmítá vodu, pokud je na ni navykáno od začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Je minimum dětí, které odmítá vodu, pokud je na ni navykáno od začátku.
Tak já dávala hlavně fenyklovy odvar, když bylo potřeba, vodu taky občas, ale více čaj. Syn má rok a čtvrt a pije klidně i tu vodu, je mu to jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Tak vodu, nebo čaj, plno dětí vodu třeba odmítáJá prostě dávám čaj, občas dostane vodu, nebo džus, atd
Mě odmítají zase čaj 🤣ani jeden ho nikdy nepili. Později měli slabou šťávu, výjimečně džus. Miminko jen tu vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anavi13 píše:
Mě odmítají zase čaj 🤣ani jeden ho nikdy nepili. Později měli slabou šťávu, výjimečně džus. Miminko jen tu vodu.
Já osobně taky vodu nemusím, nevypiju toho moc, půllitr a stačí, takže to dávám sem tam i dítěti, je to jedno, hlavně, když něco pije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se holky budily na kojení dokud jsem je ve 2,5 let neodrizla a ta mladší se budila i dlouho potom. Bylo úplně jedno co jedla.
Snídaně byla vždycky ke snídani, různé druhy, většinou Nomina kaše nebo z DM nemlecne, někdy s ovocem někdy bez. Svačina ovoce nebo bílá holandie, maso zelenina, svaca zase ovoce nebo ten jogurt a večeře husté zeleninové polévky. Mezitím kojení na požádání, porce jsem nezažila, co se snědlo, se snědlo, ale pravidelnost byla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Taky dávám čaj. Holá voda moc nechutná ani mně. A čaje, i dětské, mají například bioflavonoidy, které chrání sklovinu prořezávajících se zubů před vznikem zubního kazu.
Co se týče jídelníčku sedmiměsíčního dítěte, moje byly v té době kojené, v podstatě jsme teprve začínali s příkrmy. A MM bylo pořád k dispozici. Další tekutiny sporadicky až později, takže k tématu moc neporadím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit