Jaký máte názor na jméno...?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
704
12.8.14 12:36

@quinny Jo? Me teda porad honili, mela sem pocit ze fakt musim jit na ten urad, tam vyplnit ten papir, jak se dite bude jmenovat, a v porodnici to samy, kdyz me vezli tak mi vrazili papir kam jsem musela napsat, jak se bude jmenovat v pripade holky/kluka…tak nevííím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.8.14 13:00

@quinty Je taková praxe, že máš odevzdat papíry pro matriku už v porodnici. Ale nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.8.14 13:27

@quinty tak prijmeni na matrice je neco jineho, ale i to se da udelat dodatecne.
A v porodnici je to jen jejich pohodlnost. Tobe od nikud zadna povinnost nevyplyva. Respektive ze zakona o matrikach paragraf 18 vyplyva, ze na pojmenovani ditete mas lhutu jednoho mesice :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.8.14 13:36

Myslíš, že kdybys jim ten papír nedala, tak by ti vrazili špunt mezi nohy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
12.8.14 13:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.8.14 13:44

@Fjodorka no nekde mozna i jo :mrgreen: pekne za nohy ke stropu a to by bylo aby z tebe ten papir nevytriskali :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
12.8.14 13:46

Já si taky myslím, že chtějí papír hned. taky jsem přemýšlela že bych miminko pojmenovala až ho uvidím, ale asi by mi to neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
12.8.14 13:46

Treba by me zazatkovali a co pak ze JO :mrgreen: ne, popravde ja o tom ani nepremyslela, nez se mi mala narodila. je to moje prvni dite, a ja byla takova vyjukana z toho vseho, ze jsem delala co mi kdo rekl. doktor rekl dojdete si tam a tam, a ja sla. Nejak jsem nedumala jestli MUSIM. To az kdyz byla mala na svete jsem na ni koukala a napadalo me tolik ruznych jmen, ktera by na ni pasovala… Takze si myslim, ze kdybych rodila podruhe, tak je dobre ze to vim ze to jde, a asi bych si s pojmenovanim pockala az PO. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
12.8.14 13:51

@Lenka 5dětí chtit muzou ale pravo na to nemaji. Viz zakon o matrikach o kterem jsem psala vys 8) jestli se nechas nebo nenechas zbuzerovat je tvuj problem. Na druhou stranu muzes i po porodu dojit na matriku a jmeno zmenit kdsz budes chtit ale uz je to trosku divne ze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
15.8.14 19:01
@karwen píše:
To já už bych radši tu Leontýnu nebo Karolínu :mrgreen: Tea mi moc nejde „přes hubu“, navíc si představím čaj :D

přesně a když už tak bych byla pro Theodoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
15.8.14 20:12

Žaneta je hezčí, ale Simona taky jde. Za mě O. K.

• Citovat
  • Upravit
2715
15.8.14 20:15

Nevím jestli jsem to tu psala, ale nakonec jsme se konečně s manželem shodli. Bude to Karolína, nebo Radim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
15.8.14 20:17

@Lenka 5dětí no super, ale třeba to ještě do porodu 5-krát změníte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
15.8.14 20:25

@brumdinka to už ne, jsem s tím zžitá tak nějak uvnitř. Jestli mi rozumíš a manžel s tím taky souhlasí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
15.8.14 22:06

@Lenka 5dětí jo jasně, ale víš jak pak to vykoukne a třeba se to jméno vůbec hodit nebude a napadne Vás uplně jiné ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze