Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, tak tím, že v 15-ti letech už můžeš a není to trestné, je to celkem Tvůj problém. Jestli nad tím opravdu uvažuješ, lituju ty, kteří Ti budou finančně pomáhat.
To, že toho máš „hodně“ za sebou a cejtíš se vyspělá - to myslíš jako vážně?
Nech si to projít pořádně v hlavě a uvidíš, že to není sranda. Zvláště v dnešní době. Jenom si sedni a spočítej si zákl. výbavu a zjistíš, že to není nic levného. A co škola? Studovat nechceš? Co budeš v životě dělat? Čím chceš být? Jenom matkou? A co dál?
A pokud mas deti a umis to s nima, nechtela by sis vybrat praci, kde bys byla s nimi? Vychovatelka, detska sestra, ucitelka, jsou to moc hezka povolani a je dobre, kdyz je dela nekdo, kdo to dela opravdu rad.
Ahoj, pises, ze si to zazila, ze te mela mamka v 17-ti. No tak vidis a jaky to bylo? Pises, ze maminka je zla a vychovala si sestricku. Jestli treba maminka nema trochu vztek, ze mela deti brzo
Ono je fakt jiny starat se o „cizi“ a o svoje, porodit ho, hormony litaj, takze i mysleni to ovlivnuje, nehlede na to, ze v patnacti letech jsou urcite vetsi zdravotni rizika pro maminku. Navic ted si budem v CR „utahovat“ opasky, takze se neda pocitat se socialni pomoci statu.
Myslím si,že v 15 letech je brzy a nedokázala by si miminko finančně zabezpečit.V dnešní době je nákladné mít mimi a stát se o tebe nebude starat takže musíš mít peníze.Spolužačka měla mimi na základce v necelých 15 letech a údajně nevěděla,že je těhotná a porodila doma sama a dítě dala nevlastní matce ať se o něj starají.Podle zákona je jeho matka,ale nikdy se o něj nestarala a raději odešla pryč a dítě nechala rodičům
takže se za jeho matku vydává babička a to už mu bude 14 let ![]()
Takže si dodělej vzdělání,najdi si práci něco si vydělej a pak se domluv s přítelem na miminku až budete oba zralý
čičinka píše:
A pokud mas deti a umis to s nima, nechtela by sis vybrat praci, kde bys byla s nimi? Vychovatelka, detska sestra, ucitelka, jsou to moc hezka povolani a je dobre, kdyz je dela nekdo, kdo to dela opravdu rad.
to není špatný nápad!;) děkuji!
Zní to možná trošku divně,ale pokud nemáš kolem sebe žádné dítě,které by sis mohla pujčovat a starat se o něj,dobře Ti poslouží třeba pes.Je věrnej a rozhodně dobrý přítel.Pořiď si štěňátko a to Tě určitě citově naplní.
S miminkem bych rozhodně počkala.Já jsem taky měla sklony furt o někoho pečovat,ale pes mi to vynahradil a nakonec jsem měla děti až ve 29letech první a v 31druhý.V Tvém věku by ses rozhodně o hodně,hodně ošidila.Čeká Tě spousta skvělých příležitostí a zážitků,o které by ses ošidila.Věř,že každý pak rád vzpomíná…
pejska už vlastním
yourkshirského
pořád nějak nemám dost
ale děkujiii!!!
Tak potom kamarádku,která Tě nechá semtam pohlídat dítě i na víkend.Ono když se nevyspíš,tak to taky není žádná legrace…
A samozřejmě je něco jiného nevyspat se jen přez víkend,než třeba několik let…
A to nemluvím o tom,jaká to je bezmoc,když Ti dítě onemocní,stačí jen zvýšená teplota…
to věřím…hlídala jsem kamarádce miminko té už je 21…zrovna ta maličká onemocněla , nějaký zánět to byl..pořád se v noci budila a takle to bylo celý týden.....
Určitě bych ještě s dítkem počkala. Jak psaly holky, vystuduj, najdi si práci, užívej si a pak založ rodinu. Rozhodně ti nic neuteče…V 15ti letech dítě, já si to tedy neumím představit, kdo tě bude živit a dítě? Jaké máte pro něj zázemí vytvořené atd.? A pokud máš partnera, jsi si 100% jistá, že Vás s dítkem uživí, že se o něj můžeš opřít v každé životní situaci? Je toho spousta, co bys měla zvážit, než uděláš tak zásadní krok a pořídíš si dítě… Já měla dítě ve 28letech a je to pro mě akorát. A myslím, že je dobrý nápad vystudovat obor, který se „točí“ kolem dětí, když pociťuješ už teďka mateřské sklony, mohlo by tě to prozatím hodně naplnit a mohla bys v tom být dobrá /učitelka v MŠ, zdrav. sestřička u dětí, soc. služby/. ![]()
kiki152 píše:
to věřím…hlídala jsem kamarádce miminko té už je 21…zrovna ta maličká onemocněla , nějaký zánět to byl..pořád se v noci budila a takle to bylo celý týden.....
Tys hlídala celý týden nemocné dítě?
![]()
radúna píše:kiki152 píše:Tys hlídala celý týden nemocné dítě?
to věřím…hlídala jsem kamarádce miminko té už je 21…zrovna ta maličká onemocněla , nějaký zánět to byl..pořád se v noci budila a takle to bylo celý týden.....![]()
ano!:-)
pravda!nač pospíchat, ale děkuji!přemýšlela jsem i o porodní asistentce..ale nevím jaký obor si mám zvolit, popř.školu.:-) ![]()
jen takova drobna poznamka… nektere se tu do Kiki obouvate (ne vsechny, ale jsou tu nektere vypady), coz si myslim, ze je trochu zbytecne… ona se zeptala, staci v klidu odpovedet a ne nejake - naplacala bych ti na prdel - nebo - lituju ty, kteri ti budou financne pomahat atd…
Kiki diskutuje celkem dobre, uznava i to, ze momentalne opravdu neni vhodne mit vlastni dite… takze nechapu ty vypady…
Kiki, jasne, je brzy - ja tedy v 15 taky moc chtela … rodinu jsem zalozila tesne po 20 roku … ale byla jsem sobestacna, meli jsme bydleni, manzel praci a tedy dobre zazemi pro to, abychom tu rodinu vytvorit mohli. Ja jsem mela dodelanou skolu, do prace jsem taky stihla chodit
takze vse co melo byt bylo…
Urcite nekolik let pockej, rozhodne tim o nic neprijdes - naopak spise muzes ziskat
hodne stesti