Jaký máte názor na miminko v 15ti letech???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
10.7.10 11:25

No, tak tím, že v 15-ti letech už můžeš a není to trestné, je to celkem Tvůj problém. Jestli nad tím opravdu uvažuješ, lituju ty, kteří Ti budou finančně pomáhat.

To, že toho máš „hodně“ za sebou a cejtíš se vyspělá - to myslíš jako vážně?

Nech si to projít pořádně v hlavě a uvidíš, že to není sranda. Zvláště v dnešní době. Jenom si sedni a spočítej si zákl. výbavu a zjistíš, že to není nic levného. A co škola? Studovat nechceš? Co budeš v životě dělat? Čím chceš být? Jenom matkou? A co dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
10.7.10 11:26

A pokud mas deti a umis to s nima, nechtela by sis vybrat praci, kde bys byla s nimi? Vychovatelka, detska sestra, ucitelka, jsou to moc hezka povolani a je dobre, kdyz je dela nekdo, kdo to dela opravdu rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.7.10 11:35

Ahoj, pises, ze si to zazila, ze te mela mamka v 17-ti. No tak vidis a jaky to bylo? Pises, ze maminka je zla a vychovala si sestricku. Jestli treba maminka nema trochu vztek, ze mela deti brzo :think: Ono je fakt jiny starat se o „cizi“ a o svoje, porodit ho, hormony litaj, takze i mysleni to ovlivnuje, nehlede na to, ze v patnacti letech jsou urcite vetsi zdravotni rizika pro maminku. Navic ted si budem v CR „utahovat“ opasky, takze se neda pocitat se socialni pomoci statu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.7.10 11:45

Radúna:

…měla jsem rakovinu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
10.7.10 11:48

Myslím si,že v 15 letech je brzy a nedokázala by si miminko finančně zabezpečit.V dnešní době je nákladné mít mimi a stát se o tebe nebude starat takže musíš mít peníze.Spolužačka měla mimi na základce v necelých 15 letech a údajně nevěděla,že je těhotná a porodila doma sama a dítě dala nevlastní matce ať se o něj starají.Podle zákona je jeho matka,ale nikdy se o něj nestarala a raději odešla pryč a dítě nechala rodičům :-? takže se za jeho matku vydává babička a to už mu bude 14 let :roll:
Takže si dodělej vzdělání,najdi si práci něco si vydělej a pak se domluv s přítelem na miminku až budete oba zralý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
čičinka píše:
A pokud mas deti a umis to s nima, nechtela by sis vybrat praci, kde bys byla s nimi? Vychovatelka, detska sestra, ucitelka, jsou to moc hezka povolani a je dobre, kdyz je dela nekdo, kdo to dela opravdu rad.

to není špatný nápad!;) děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890

Zní to možná trošku divně,ale pokud nemáš kolem sebe žádné dítě,které by sis mohla pujčovat a starat se o něj,dobře Ti poslouží třeba pes.Je věrnej a rozhodně dobrý přítel.Pořiď si štěňátko a to Tě určitě citově naplní.
S miminkem bych rozhodně počkala.Já jsem taky měla sklony furt o někoho pečovat,ale pes mi to vynahradil a nakonec jsem měla děti až ve 29letech první a v 31druhý.V Tvém věku by ses rozhodně o hodně,hodně ošidila.Čeká Tě spousta skvělých příležitostí a zážitků,o které by ses ošidila.Věř,že každý pak rád vzpomíná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.7.10 11:50

LERYNA :

pejska už vlastním :-) yourkshirského :-) pořád nějak nemám dost ;) ale děkujiii!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
10.7.10 11:54

Tak potom kamarádku,která Tě nechá semtam pohlídat dítě i na víkend.Ono když se nevyspíš,tak to taky není žádná legrace…
A samozřejmě je něco jiného nevyspat se jen přez víkend,než třeba několik let…
A to nemluvím o tom,jaká to je bezmoc,když Ti dítě onemocní,stačí jen zvýšená teplota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.7.10 11:59

LERYNA :

to věřím…hlídala jsem kamarádce miminko té už je 21…zrovna ta maličká onemocněla , nějaký zánět to byl..pořád se v noci budila a takle to bylo celý týden.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
10.7.10 12:25

Určitě bych ještě s dítkem počkala. Jak psaly holky, vystuduj, najdi si práci, užívej si a pak založ rodinu. Rozhodně ti nic neuteče…V 15ti letech dítě, já si to tedy neumím představit, kdo tě bude živit a dítě? Jaké máte pro něj zázemí vytvořené atd.? A pokud máš partnera, jsi si 100% jistá, že Vás s dítkem uživí, že se o něj můžeš opřít v každé životní situaci? Je toho spousta, co bys měla zvážit, než uděláš tak zásadní krok a pořídíš si dítě… Já měla dítě ve 28letech a je to pro mě akorát. A myslím, že je dobrý nápad vystudovat obor, který se „točí“ kolem dětí, když pociťuješ už teďka mateřské sklony, mohlo by tě to prozatím hodně naplnit a mohla bys v tom být dobrá /učitelka v MŠ, zdrav. sestřička u dětí, soc. služby/. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.7.10 12:29
kiki152 píše:
to věřím…hlídala jsem kamarádce miminko té už je 21…zrovna ta maličká onemocněla , nějaký zánět to byl..pořád se v noci budila a takle to bylo celý týden.....

Tys hlídala celý týden nemocné dítě? 8-o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.7.10 12:33
radúna píše:
kiki152 píše:
Tys hlídala celý týden nemocné dítě? 8-o :think:

ano!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.7.10 12:35

Lakyna:

pravda!nač pospíchat, ale děkuji!přemýšlela jsem i o porodní asistentce..ale nevím jaký obor si mám zvolit, popř.školu.:-) :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
10.7.10 12:37

jen takova drobna poznamka… nektere se tu do Kiki obouvate (ne vsechny, ale jsou tu nektere vypady), coz si myslim, ze je trochu zbytecne… ona se zeptala, staci v klidu odpovedet a ne nejake - naplacala bych ti na prdel - nebo - lituju ty, kteri ti budou financne pomahat atd…
Kiki diskutuje celkem dobre, uznava i to, ze momentalne opravdu neni vhodne mit vlastni dite… takze nechapu ty vypady…

Kiki, jasne, je brzy - ja tedy v 15 taky moc chtela … rodinu jsem zalozila tesne po 20 roku … ale byla jsem sobestacna, meli jsme bydleni, manzel praci a tedy dobre zazemi pro to, abychom tu rodinu vytvorit mohli. Ja jsem mela dodelanou skolu, do prace jsem taky stihla chodit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takze vse co melo byt bylo…

Urcite nekolik let pockej, rozhodne tim o nic neprijdes - naopak spise muzes ziskat :palec: hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí