Jaký máte názor na nevýchovu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.10.14 18:11

@beeerush Vidíš - neinvestuj do kurzu ale do té knížky. Tu opravdu považuji za přínosnou :mrgreen: I na toto téma je tam kapitola a funguje. Prostě říkej stůj tak dlouho, dokud dítě nepochopí že to myslíš vážně. Moje dítě také dlouho nechápalo význam slova NE. Teda věděl co po něm chci ale prostě nefungoval. Teď už funguje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
11.10.14 18:16
@Fjodorka píše:
Je mi jasne, ze to nebude sranda… Ale take jak se znam, budu na to reagovat spontanne, protoze nejsem schopna v krizove situaci premyslet nad pouckami :oops:
Tak hlavne, aby to dite prezilo :lol:

No, právě kvůli mým spontánním reakcím jsem pořídila ty knihy a začala na sobě pracovat. Bo hrozilo, že dítě nepřežije :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
11.10.14 18:30

Tak ona nema vlastni deti ani Liedloffova nebo treba Prekopova… A at je praxe jakkoliv bohata a dlouholeta, to neupiram zadne z nich, tak nikdo netusi, jak se bude chovat sam jako rodic k VLASTNIM detem /ona Katka ma dve deti nevlastni - jejiho muze/, nikdo… dokud je sam nema. Clovek se k vlastni krvi chova jinak, nic naplat. Miluje je jinak a zel bohu, leckdy i ublizuje /byt treba nevedomky/ jinak, nez cizim.

Chci rict, ze v tomhle jsou mi strasne blizci Koprivovi se svymi detmi, tem to verim, verim, ze to opravdu funguje - i se mi to pomalicku potvrzuje a hlavne zjistuju, jak strasne je dulezity nezapominat na to „byt respektovan“… Myslime jen na deti a zapominame na sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
11.10.14 18:35
@Genovesa píše:
No, právě kvůli mým spontánním reakcím jsem pořídila ty knihy a začala na sobě pracovat. Bo hrozilo, že dítě nepřežije :lol:.

Tak v krizi cloveku spontanne naskoci ty zazite modely z detstvi… taky jsem se zpocatku musela ovladat a beztak to „naucene“ v chvilich stresu nebo proste v amoku vybublalo :) Ale da se na sobe pracovat a nevim, jestli se ted uz dovedu tak dobre kontrolovat anebo mam uz ty nove vzorce zazite /anebo uz jsem otupela :-) /, ale maloco me ted vytoci a kdyz, tak to dokazeme vyresit v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.10.14 19:30
@Genovesa píše:
No, právě kvůli mým spontánním reakcím jsem pořídila ty knihy a začala na sobě pracovat. Bo hrozilo, že dítě nepřežije :lol:.

To je přesné :mrgreen: Já jsem ve stresu strašně direktivní - jak na vojně - za prvé, za druhé, za třetí, bum, šup, ať to lítá, nestůj, nehleď, makej… :lol: Děti to příliš dobře nepřijímají a mají tendenci se šprajcovat :mrgreen: Aktuálně jsem musela zesílit frekvenci řevu na maximum, aby začaly reagovat - taky mi to prostě vždycky nejde, no. Nebo snad jen blbé období… Doufám, protože zesílit už neumím :lol: Už tak mě je slyšet určitě až na protějším kopci, mám zvučný valašský hlas, který tam je schopen dolétnout :mrgreen:

@Fjodorka on je to totiž hrozně dlouhodobý proces. Desetkrát tě to napadn e za hodinu, co jsi mohla udělat, desetkrát těsně po konfliktu, desetkrát těsně po tom, co otevřeš pusu a pak, jednou, konečně se to podaří ještě předtím a to se pak člověk ze sebe raduje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.10.14 19:38
@Angua píše:
To je přesné :mrgreen: Já jsem ve stresu strašně direktivní - jak na vojně - za prvé, za druhé, za třetí, bum, šup, ať to lítá, nestůj, nehleď, makej… :lol: Děti to příliš dobře nepřijímají a mají tendenci se šprajcovat :mrgreen: Aktuálně jsem musela zesílit frekvenci řevu na maximum, aby začaly reagovat - taky mi to prostě vždycky nejde, no. Nebo snad jen blbé období… Doufám, protože zesílit už neumím :lol: Už tak mě je slyšet určitě až na protějším kopci, mám zvučný valašský hlas, který tam je schopen dolétnout :mrgreen:@Fjodorka on je to totiž hrozně dlouhodobý proces. Desetkrát tě to napadn e za hodinu, co jsi mohla udělat, desetkrát těsně po konfliktu, desetkrát těsně po tom, co otevřeš pusu a pak, jednou, konečně se to podaří ještě předtím a to se pak člověk ze sebe raduje :mrgreen:

Tak to neplati jen o detech, presne vim, o cem mluvis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
11.10.14 20:16
@Angua píše:
@Fjodorka on je to totiž hrozně dlouhodobý proces. Desetkrát tě to napadn e za hodinu, co jsi mohla udělat, desetkrát těsně po konfliktu, desetkrát těsně po tom, co otevřeš pusu a pak, jednou, konečně se to podaří ještě předtím a to se pak člověk ze sebe raduje :mrgreen:
:pankac: :zed: :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
11.10.14 20:33

Já jsem se včera přihlásila a poslala platbu. Jsem sama s dvojčaty ve třetí třídě. Líbí se mi výchova bez trestů. Pořád dětem něco zakazuju, pak to zas zruším, kolikrát zakážu něco, co mne pak mrzí a co jsem vlastně vůbec nechtěla zakázat… :zed:.
Moje „výchovné metody“ jsou značně neúčinné. Nevím, kde přátelé z NDR udělali chybu :nevim:. Nechci děti vychovávat cestou zákazů a příkazů a rozkazů. Ukázková videa se mi líbí a těším se, co všechno se naučím.
V kurz dávám velkou naději, že i u nás se situace zklidní. Když se to podařilo tolika rodinám, tak proč by se to nemohlo podařit i u nás. Však nechci moc, jen klid a pohodu doma :mrgreen:. A jelikož to nedokážu zvládnout sama, musím si nechat poradit jinde :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
35487
11.10.14 21:43
@Kobea píše:
Já jsem se včera přihlásila a poslala platbu. Jsem sama s dvojčaty ve třetí třídě. Líbí se mi výchova bez trestů. Pořád dětem něco zakazuju, pak to zas zruším, kolikrát zakážu něco, co mne pak mrzí a co jsem vlastně vůbec nechtěla zakázat… :zed:.
Moje „výchovné metody“ jsou značně neúčinné. Nevím, kde přátelé z NDR udělali chybu :nevim:. Nechci děti vychovávat cestou zákazů a příkazů a rozkazů. Ukázková videa se mi líbí a těším se, co všechno se naučím.
V kurz dávám velkou naději, že i u nás se situace zklidní. Když se to podařilo tolika rodinám, tak proč by se to nemohlo podařit i u nás. Však nechci moc, jen klid a pohodu doma :mrgreen:. A jelikož to nedokážu zvládnout sama, musím si nechat poradit jinde :kytka:.

No, nevim, jestli u tebe zabere nevychova, ale rozhodne by zabralo byt dusledna a nemenit pravidla v prubehu hry, dite je pak zmatene a ve vysledku vlastne nevi, co chces. Kdyz uz jednou neco zakazes, proste to nerus, kdyz se pro neco rozhodnes, tak to nemen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
11.10.14 21:52
@mroe píše:
No, nevim, jestli u tebe zabere nevychova, ale rozhodne by zabralo byt dusledna a nemenit pravidla v prubehu hry, dite je pak zmatene a ve vysledku vlastne nevi, co chces. Kdyz uz jednou neco zakazes, proste to nerus, kdyz se pro neco rozhodnes, tak to nemen.

Můj problém je v tom, že ze zlosti zakážu, co se dá. Nejdřív zakazuju, pak myslím :zed:. A taky jsem nedůsledná. A děti už vědí, že moje zákazy následně neplatí :oops:.
Vím, co chci změnit a mám odhodlání to změnit :dance:.

• Citovat
  • Upravit
22093
11.10.14 22:00
@Kobea píše:
Můj problém je v tom, že ze zlosti zakážu, co se dá. Nejdřív zakazuju, pak myslím :zed:. A taky jsem nedůsledná.

S těmito základy, se kterými ses pustila do zázračného receptu zvaného NEVÝCHOVA, sis ale zvolila cestu do pekel.

Takhle to nefunguje. To jsou Tvoje problémy, které si musíš vyřešit - Tvoje nedůslednost, Tvoje neschopnost ovládat svoje emoce.

Na to Ti žádná „nevýchova“ nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
1.11.14 22:31

@Kobea Já tě naopak obdivuju, že jsi se rozhodla s tím něco dělat, třeba tě právě ten kurz požene pracovat i na svojí nedůslednosti. Nevím, kurz neznám, ještě jsem nenarazila na nikoho, kdo by to skutečně absolvoval. A doufám, že i přes to, co ti kdo ne zrovna nejoptimističtěji napíše, se sem vrátíš a podělíš se o to, co ti ten kurz dal. Věřím, že ti pomůže, moc ti to přeju. :palec: A obdiv, že jsi ty prachy coby samoživitelka do toho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
2.11.14 21:00
@kači31 píše:
@Kobea Já tě naopak obdivuju, že jsi se rozhodla s tím něco dělat, třeba tě právě ten kurz požene pracovat i na svojí nedůslednosti. Nevím, kurz neznám, ještě jsem nenarazila na nikoho, kdo by to skutečně absolvoval. A doufám, že i přes to, co ti kdo ne zrovna nejoptimističtěji napíše, se sem vrátíš a podělíš se o to, co ti ten kurz dal. Věřím, že ti pomůže, moc ti to přeju. :palec: A obdiv, že jsi ty prachy coby samoživitelka do toho dala.

No, viděla jsem v tom poslední možnost, aby se u nás uklidnila neustále výbušná atmosféra.
Mám za sebou dva týdny (tedy tři, ale z toho třetího jsem zatím nic neviděla, mám tedy týden zpoždění). A zatím je to dobrý. Nezměnila jsem se mávnutím kouzelného proutku, ale snažím se dělat aspoň malé krůčky. Vím, že se budu muset vracet ke každému videu víckrát. Všemu hned napoprvé nerozumím. Ale líbí se mi kurz, jak je udělaný. Sympatická je mi paní Katka a je mi fuk, jestli má nebo nemá vlastní děti. Líbí se mi její hlas i její projev.
Zatím se mi podařilo zklidnit vstávání a vypravování ráno do školy. Teď jsem měla týden bez dětí a bez vstávání, ale zítra ráno zase najedeme do školního režimu. Víc říkám, co se mi líbí nebo nelíbí a co potřebuji. A ptám se dětí, co by jim mohlo řešit jejich problém. Jenže jsem řadu let jela v něčem, co se obtížně opouští a vím, že potřebuji čas. Proto si nervu vlasy, když se vrátím zase k nedůslednosti nebo špatným zvykům. Vím, že děti mi vždy dají další šanci, abych to s nimi zkusila jinak :mrgreen:. Já jsem spokojená a i když je to raketa, nelituji těch peněz. Musím se ještě hodně učit, ale opravdu se mi to líbí. A chápu i ty, kdo to považují za postavené na hlavu. Já ten dar, všechno hned správně vyhodnotit a dobře reagovat, prostě nemám.

• Citovat
  • Upravit
2046
2.11.14 21:53

@Kobea Tak to jsem moc ráda, že jsi spokojená a nelituješ. Ten kurz probíhá tak, že ti chodí další videa? Budu ráda, když sem zase napíšeš, co se ti zase podaří. Já pořád doufám, že se tomu vyhnu, pořád si tak nějak snažím udělat na kurz názor. Na jednu stranu si říkám, že kdyby existoval nějaký univerzální návod, tak už by snad fungoval všude, na druhou stranu si říkám, že na tom třeba něco bude, naučit se se nějak změnit. Taky nemám ten „dar“. Nelíbí se mi tady negativní názory na kurz od lidí, kteří jej nepodstoupili, a tak vlastně ani neví, co vůbec pomlouvají. Držím palečky, ať je změn k lepšímu čím dál tím víc. A přeju dobrý krok do nového školního týdne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
2.11.14 22:27
@kači31 píše:
@Kobea Tak to jsem moc ráda, že jsi spokojená a nelituješ. Ten kurz probíhá tak, že ti chodí další videa? Budu ráda, když sem zase napíšeš, co se ti zase podaří. Já pořád doufám, že se tomu vyhnu, pořád si tak nějak snažím udělat na kurz názor. Na jednu stranu si říkám, že kdyby existoval nějaký univerzální návod, tak už by snad fungoval všude, na druhou stranu si říkám, že na tom třeba něco bude, naučit se se nějak změnit. Taky nemám ten „dar“. Nelíbí se mi tady negativní názory na kurz od lidí, kteří jej nepodstoupili, a tak vlastně ani neví, co vůbec pomlouvají. Držím palečky, ať je změn k lepšímu čím dál tím víc. A přeju dobrý krok do nového školního týdne!

Díky :palec:.
Chodí mi 2× týdně odkaz na nové video na mailovou adresu. Tak se k videu dostanu přímo. Nebo se přihlásím přes stránky a pak se můžu vrátit do kteréhokoliv předchozího videa. Nebo do toho nejnovějšího.
Mám v plánu postupovat v kurzu stejně, jako to dělám u knih (poslední jsem si koupila Jak mluvit, aby děti nás děti poslouchaly…). Nejdřív si přečtu celou knihu, abych měla přehled, o čem to je. A pak to beru od začátku pořádně a snažím se aplikovat přečtené v praxi.
I kurz nejdřív celý projdu (dělají se tam i úkoly, zatím jsem dělala jen ten z prvního týdne). Až prolezu celý kurz, vrátím se znovu na začátek a pak se budu vracet vždy k tomu, co budu zrovna potřebovat.
Je fakt, že řada těch formulací (ať z knihy nebo z kurzu) mi zatím moc nejdou z pusy. Ale mám vyzkoušeno, že fungují. Třeba dneska jsem dětem několikrát řekla, ať se jdou nasnídat (zrovna skládaly puzle). Pak jsem řekla, že teď se snídá a děti přišly hned. Nevím, proč to tak funguje, ale pobavilo mě to :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML