Jaký máte názor na tento názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2513
28.12.17 11:46

jaký máte názor na tento názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9371
28.12.17 11:52

Můj názor na názor je, že názor je silně politicky nekorektní. :) Jeho ideální model rodiny není možné v současném nastavení společnosti efektivně aplikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
28.12.17 11:57

Že na každém je něco pravdy, ale nelze zevšeobecnit.
V něčem souhlasím, ale protějšek ne. Tak jako co? Máme se tahat po soudech, děti po vyšetřeních, když jim střídavka vyhovuje? Potřebují oba rodiče, nelze jednoho odstřihnout, s tím že druhý je důležitější. Že je krize souhlasím, ženy se za posledních 100 let velmi změnily, muži pokulhávají, své tradice a jistoty ztratili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.12.17 11:58

Souhlasím. Ale jsem ráda, že se muž umí postarat o dítě v mé nepřítomnosti. Případně v nemoci. Jsem zvědavá na diskuzi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
28.12.17 12:16

V podstatě souhlasím, jen si nemyslím, že to „pokulhávání či nefunkčnost otců“ je jen jejich vina :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
28.12.17 12:25

Co se střídavky týče, tak ja bych zakázala cestování chuděry dítěte z jednoho bytu do druhého. To mi přijde otřesné. Nikde zázemí, vědomí, to je to moje, můj prostor, moje intimní zóna. Jedna škola, kamarádi, prostě místo, kde je doma. Střídavá péče ano, ale ať si cestují rodiče. Na týden máma, na týden táta.
Ze je maminka v prvních letech nezastupitelná, s tím souhlasím. Ale zase rozumím tomu, když to jinak třeba z finančních důvodů nejde. Ono by se toho muselo proměnit o mnoho víc. Žena na mateřské se často ocitá v sociální izolaci, mezi čtyřmi stěnami s batoletem je to mnohdy na zbláznění a v osm večer přijde otec, utahaný, otrávený, co chce jen svatý klid. To si pak žena připadá spíš jako služka, než pecovatelka a opatrovnice rodinného krbu a když se ji ještě chlap zeptá, a co jsi celej den dělala, je dílo dokonáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.12.17 12:27
@Kelliee píše:
V podstatě souhlasím, jen si nemyslím, že to „pokulhávání či nefunkčnost otců“ je jen jejich vina :think:

Tak s tím naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
28.12.17 12:39

Mně by zajímalo, jak je na tom ten pán se svými rodiči, no spíš jak na tom byl. Většinou tyhle ultimátní a přesně vymezené představy o rolích mají lidé, kteří s nimi celoživotně bojují. Viz třeba Prekopova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.12.17 12:50

„Střídavou péči si vymysleli negramotní právníci"…strašnej canc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
28.12.17 12:54
@pohledzdruhestrany píše: „Střídavou péči si vymysleli negramotní právníci"…strašnej canc.

Nevím jestli je to canc, ale přečti si diskuse dětí, které střídavou péči zažily. Většině to mírně řečeno nevyhovovalo. A s většinou článku souhlasím. Hledat správného chlapa je jako hledat jehlu v kupce sena a označení rodič 1 a rodič 2 mohl vymyslet leda nějaký slabomyslný tupec na drogách. Máma je jen jedna a táta taky.

Příspěvek upraven 28.12.17 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
28.12.17 12:56
@divine woman píše:
Nevím jestli je to canc, ale přečti si diskuse dětí, které střídavou péči zažily. Většině to mírně řečeno nevyhovovalo.

Já byl ve střídavce a pro mě to bylo v pohodě. Hlavní je, aby rodiče žili blízko. Já to tak měl.
Ale v případě dvou měst, dvou škol atd. to musí být hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
28.12.17 12:59

O modelu rodiny by se dalo trochu diskutovat, jestli je treba stridavka tak strasna :). Lide jsou tak strasne ruzni, ze ruzne modely muzou krasne fungovat v ruznych rodinach. Muj muz se treba nemusi ucit neze a kdyby mohl kojit, je uzasnou „mamou“. Ja zase nejsem zrovna typicka zena, spousta situaci u nas nejede podle toho klasickeho modelu. Oporou jsme si proste navzajem. Ale to co pise o modernich technologiich a touze/hladovosti, boze, to je taaak pravda. Ja jsem u svych deti dlouho vzdorovala, nez prisly telefony(sama mam smart phone 3roky a je mi 43 :mrgreen: ), tak snad jsme „neudelali moc skody“. Jednou za cas vyrazime do hor, kde neni signal a telefony s hrama se zabavuji. Navic obcas jen ja a deti, takze i o tech vykladanych zazitcich je to dost presne…moc zajimavy clanek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.17 12:59

Se stridavou péčí bojují v práci každý den. Děti zapomínají věci u maminky či tatínka, problém s úkoly, neměl čas je dělat, právě se stěhoval tam či onak, musel na trénink atd. Myslím, že v budoucnu děti moc a moc za tuto péči poděkují :zed:
Učitelka nesouhlasící se střídavou péčí. Anonym práce

• Citovat
  • Upravit
30400
28.12.17 13:06
@Anonymní píše:
Se stridavou péčí bojují v práci každý den. Děti zapomínají věci u maminky či tatínka, problém s úkoly, neměl čas je dělat, právě se stěhoval tam či onak, musel na trénink atd. Myslím, že v budoucnu děti moc a moc za tuto péči poděkují :zed:
Učitelka nesouhlasící se střídavou péčí. Anonym práce

Ona by střídavá péče byla fajn, kdyby se u dětí, které by měly jeden domov, střídali jejich rodiče. Proč mají děti svým kočovným životem platit za to, že rodiče nedokázali udržet rodinu, ale svého pohodlíčka se nechtějí vzdát? Jediný problém střídavé péče je v tom, že děti jsou neukotvené, mají dva domovy, neustále něco přenášejí…ale to není problém střídavky jako takové, ale problém toho, že střídat se nemají děti, ale střídat se v péči mají rodiče. A pokud to nejsou schopni akceptovat a případně nejsou schopni se domluvit na tom, kdo bude mít děti ve výhradní péči, je to jejich sobectví, nic, co by bylo v zájmu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
28.12.17 13:08
@dasajur píše:
Co se střídavky týče, tak ja bych zakázala cestování chuděry dítěte z jednoho bytu do druhého. To mi přijde otřesné. Nikde zázemí, vědomí, to je to moje, můj prostor, moje intimní zóna. Jedna škola, kamarádi, prostě místo, kde je doma. Střídavá péče ano, ale ať si cestují rodiče. Na týden máma, na týden táta.
Ze je maminka v prvních letech nezastupitelná, s tím souhlasím. Ale zase rozumím tomu, když to jinak třeba z finančních důvodů nejde. Ono by se toho muselo proměnit o mnoho víc. Žena na mateřské se často ocitá v sociální izolaci, mezi čtyřmi stěnami s batoletem je to mnohdy na zbláznění a v osm večer přijde otec, utahaný, otrávený, co chce jen svatý klid. To si pak žena připadá spíš jako služka, než pecovatelka a opatrovnice rodinného krbu a když se ji ještě chlap zeptá, a co jsi celej den dělala, je dílo dokonáno.

To je blbost, děti umí vnímat víc domovů, spojují si to s lidmi, ne s bytem. A svůj pokoj, věci, hračky, můžou mít u obou, i svou intimní zónu. Takhle funguje spokojeně mnoho stridavek, včetně naší. A nemusí být zdaleka jen systém týden/ týden. To je mýtus, lze to upravit jakkoli podle potřeb. Střídavka kde cestují rodiče a platí se tři domácnosti, to je to co funguje v promile případů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová