Jaký máte názor na tento názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
28.12.17 13:55
@Anonymní píše:
Tak jinak. Ani jedno z dětí co učím a mají střídavku není v pohodě A nemá věci ve 100% pořádku. Většina dětí z úplných rodin věci v pořádku má. Zní ti to tak lépe?

zní to lépe, ale je to úplná blbost, ale chápu, je potřeba, aby to znělo lépe,

mohl bych tomu věřit pouze za podmínky, kdybych za svůj život nestrávil ty stovky nudných hodin na rodičovských schůzkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.12.17 13:55
@andelka83 píše:
A ještě jinak.. myslíš že kdyby ti co mají střídavou byli ještě úplná rodina, že by to v pořádku měli? A že to že občas něco nemají vyváží případné klady střídavky? Mám hodně kamarádek se školními dětmi, taky mám teď prvňáka, ony i starší a občas se to stane i jim.

Klady pro koho? Možná pro rodiče, ale pro děti mnoho kladů nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
28.12.17 13:57
@hanka.br. píše:
Klady pro koho? Možná pro rodiče, ale pro děti mnoho kladů nevidím.

Kdo nechce, nevidí. Kladu je mnoho, opravdu
Jinak bychom ji neměli. Dneska si ani neumím představit, že by děti byly s otcem jen o dvou víkendech, a jim by se to taky nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.12.17 13:57
@andelka83 píše:
A ještě jinak.. myslíš že kdyby ti co mají střídavou byli ještě úplná rodina, že by to v pořádku měli? A že to že občas něco nemají vyváží případné klady střídavky? Mám hodně kamarádek se školními dětmi, taky mám teď prvňáka, ony i starší a občas se to stane i jim.

samozřejmě je to úplnej blábol, jak vlastně za komoušů, při podstatně nižší rozvodovosti, ty děti byly naprostí 100% připravení andílci, jako že si na to ze svých základkových let ňák nevzpomínám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
28.12.17 14:00
@pohledzdruhestrany píše:
samozřejmě je to úplnej blábol, jak vlastně za komoušů, při podstatně nižší rozvodovosti, ty děti byly naprostí 100% připravení andílci, jako že si na to ze svých základkových let ňák nevzpomínám

No já taky ne.
Kamarádka s manželem jsou hodně vytížení, dost času tráví děti u prarodičů, úkoly dělají v době kdy ty naše ve střídavé už jsou v posteli, a občas se stane že něco prehlidnou, odflaknou..Ani v úplných rodinách to nemají rodiče a děti jednoduché. Ale ty u kterých se ví že úplnou nemají jsou víc pod drobnohledem a na formu péče lze hodit kde co.

Příspěvek upraven 28.12.17 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.12.17 14:02
@andelka83 píše:
No já taky ne.
Kamarádka s manželem jsou hodně vytížení, dost času tráví děti u prarodičů, úkoly dělají v době kdy ty naše ve střídavé už jsou v posteli, a občas se stane že něco prehlidnou, odflaknou..Ani v úplných rodinách to nemají rodiče a děti jednoduché.

já bych to uzavřel, že jednoduchý to nemá nikdo, a zjevně hodně těžký to má i anonymní paní učitelka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.12.17 14:02
@andelka83 píše:
Kdo nechce, nevidí. Kladu je mnoho, opravdu
Jinak bychom ji neměli. Dneska si ani neumím představit, že by děti byly s otcem jen o dvou víkendech, a jim by se to taky nelíbilo.

Já to chápu. Taky učím a taky vidím, jak jsou děti se střídavou péčí rozhozené, neukotvené a bohužel opravdu často nepřipravené. Děti, které se učí ve dvou městech zároveň naprosto odlišné věci odlišnými způsoby, nejsou výjimkou. Já nemám nic proti střídavce, ale pokud rodiče nejsou schopni zajistit, aby dítě mělo jeden domov, jednu školu a jedno zázemí, pak to pro dítě znamená spíše komplikace než přínos. A nikdo se jich neptá, jestli to tak chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
28.12.17 14:05
já bych to uzavřel, že jednoduchý to nemá nikdo, a zjevně hodně těžký to má i anonymní paní učitelka :mrgreen:

Dneska to mají učitelé velmi těžké, to každopádně. Nezávidím vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
28.12.17 14:08
@hanka.br. píše:
Já to chápu. Taky učím a taky vidím, jak jsou děti se střídavou péčí rozhozené, neukotvené a bohužel opravdu často nepřipravené. Děti, které se učí ve dvou městech zároveň naprosto odlišné věci odlišnými způsoby, nejsou výjimkou. Já nemám nic proti střídavce, ale pokud rodiče nejsou schopni zajistit, aby dítě mělo jeden domov, jednu školu a jedno zázemí, pak to pro dítě znamená spíše komplikace než přínos. A nikdo se jich neptá, jestli to tak chtějí.

Ježiš, o střídavé péči kde dítě musí měnit města a školy se ale vůbec nebavím, to je zvěrstvo, a vůbec by to nemělo být a naštěstí to je v naprostém minimu případů a ty rodiče kteří to tak chtějí nechápu. Naprostá většina stridavek které znám je o tom, že děti mají jednu školu, rodiče jsou v jednom městě, max v normální dojezdové vzdálenosti. Tak aby dítě mohlo na kroužky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
28.12.17 14:14
@andelka83 píše:
@Jahru a tobě by to stačilo? Přijít za dětmi do bytu ex, někam s dětmi jít..,když máš zázemí, čas, zájem se o děti starat? To se ti zdá jako rodičovská péče? Ve chvíli kdy je domov rozdělený na dvě, protože rodiče nebydlí spolu, nebývá úplně snadné se domluvit, zvlášť když přibudou noví partneři, děti.. A v obou by měly být děti doma a mělo by jim být dobre. Oba zůstávají rodiči a děti by měly pěstovat vztah s oběma.

Otázka by neměla znít, co stačí/vyhovuje rodičům, ale dětem. Ty jsou na tom nejhůř, ty nenesou na rozchodu rodičů vinu. Takže ohled by měl být braný na ně a ne na rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
28.12.17 14:18
@Jahru píše:
Otázka by neměla znít, co stačí/vyhovuje rodičům, ale dětem. Ty jsou na tom nejhůř, ty nenesou na rozchodu rodičů vinu. Takže ohled by měl být braný na ně a ne na rodiče.

A co takhle na oba?
Pak se tady rozčiluje na otce, kteří byli v podstatě vylouceni z běžné péče, a kdo by nebyl, když dítě miluje? A právo na péči a vztah k oběma rodičům má především to dítě. Takže o něj jde především, ačkoli se to tak někomu nemusí jevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
28.12.17 14:21
@Jahru píše:

na rozchodu rodičů obvykle nesou děti největší vinu, jen za to vědomě nemůžou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
28.12.17 14:32

@PAN66 na muj vkus dost radikalni, ale je tam spousta pravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.12.17 14:37
na rozchodu rodičů obvykle nesou děti největší vinu, jen za to vědomě nemůžou :mrgreen:

Jak nesou vinu? Narodili se dvěma dospělým jedincům (většinou) a na nich je, aby byli rodina se vším všudy. Ne po roce! zjistit, že Manča od vedle je vlastně hezčí a že si manželka radši měla vzít Pištu Hufnágla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
28.12.17 14:40

Například v článku se tvdrí tohle: „Ženy totiž byly historickými okolnostmi donuceny v sobě najít tu mužskou část: musely se umět postarat o sebe a celou rodinu, musely se naučit být samostatné. Začalo to průmyslovou revolucí…“ To zas vychází z nějaké ahistorické představy široké rodiny, která je furt pohromadě a muž nikam neodchází. Ale muži odcházeli na lov / na pole / za obchodem často ne celé dny a ženy musely být samostatné a pevné stejně. V případech stěhování / osídlování nových území často i zcela samy, bez další dospělé osoby poblíž. Takže průmyslovou revolucí nic takového nezačalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová