Jaký máte názor na tento názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
28.12.17 19:42
@andelka83 píše:
@Emimin7 řekni,tobě by se líbilo, kdyby se u tebe střídali rodiče, a druhý týden žili jinde, s novým partnerem, dítětem..Vždyť je to nereálná bublinae, ten magický původní domov.

Když se rodiče rozejdou, dítěti rozbijou domov vždycky a ten magický původní domov je skutečně nereálná bublina. Ale tím, že dětem dají na záda baťohy a nutí je každý týden si hrát na domov někde jinde, tím jim jejich původní domov rozhodně nevynahradí. Na to se nikdy nemyslí, když se z nerozumu množí, pak se hned rozcházejí a představují si, že děti jsou z toho nadšené a že jim jsou schopni všechno dát i bez partnera - nejsou. Seberou jim rodinu a tu už jim nevrátí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
28.12.17 19:43

@J_Doe no tak to asi nikdo neví co bude za 30 let a jak budou děti hodnotit jeho rozhodnutí.
Tak to souhlasím bohužel, je to alarmující a nikdy to nebylo, ale důvody nemusí být úplně koser. Dřív se tolik nerozváděli, ale jestli to mnohde bylo dobře..Společnost se měnit, tak i my hledáme nové možnosti, cesty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
28.12.17 21:03
@J_Doe píše:
@andelka83 Při vší úctě, tvoje nejstarší dítě je prvňák, a tvoje zkušenosti mi připadají příliš krátké na to, abys mohla zhodnotit, že to byl dobrý nápad. Mě by zajímal názor 30-letého člověka, který si tím prošel, a teď vychovává vlastní děti. Když tady nějaký názor čtu, je většinou negativní.Nevím, jestli by se mi líbílo, kdyby rodiče měli novou rodinu, se kterou by žili „ten druhý týden“. Také se mi ale nelíbí představa, že bych já jako dítě pořád někam pendlovala s baťůžkem. Je alarmující, že 50% dětí nežije v normální rodině, připadá mi to strašně moc. Myslím, že někde děláme chybu, když je to číslo tak vysoké…

On je jednoduse problem v tom, ze rodice jsou od sebe a sebelepsi nasledny system nebude nikdy tak dobry, jako kdyz byli spolu. Ale zase aby spolu rodice zustali za kazdou cenu je rovnez spatne, pokud spolu nevychazeji. Chci tim rict, ze zadne reseni, ktere by dite vubec neovlivnilo, neexistuje. Jako nejlepsi varianta se mi jevi stridavka za predpokladu, ze rodice ziji blizko u sebe a dite to ma mezi nimi par minut cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
28.12.17 21:09

@Emimin7 po rozchodu se prostě volí nejlepší řešení ze špatných, protože ideální už to nikdy nebude.
My teď bydlíme 5 minut od sebe, stěhujeme se, ale to je taky blízko,15 minut pěšky, ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
28.12.17 21:29
@andelka83 píše:
@Emimin7 po rozchodu se prostě volí nejlepší řešení ze špatných, protože ideální už to nikdy nebude.
My teď bydlíme 5 minut od sebe, stěhujeme se, ale to je taky blízko,15 minut pěšky, ani ne.

To je pak idealni. Takhle jsem to mel ja i nijak mi to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
28.12.17 21:38

@Emimin7 taky doufám že to je a bude pro děti v pohodě. Nemáme problém to časem změnit, až budou větší, ale teď jsou malí a potřebují nás hodně a často oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
28.12.17 22:46
@J_Doe píše:
To bych prosila trochu rozvést - o kterých historických dobách mluvíš?

Nebudu uvádět konkrétní data, ale mimo Evropu existovaly a existují matriarchální společnosti i společnosti s rovnocennými úlohami mužů a žen (až na porod a dobu do cca 6měsíců věku dítěte). A na myslím si, že si tyto společnosti o sobě myslí, že jsou něčím divné. ;) Jen v Evropě je historicky opravdu striktní rozdělení rolí muže a ženy. V Čínské, Japonské a obecně Asijské kultuře je tento rozdíl také patrný, ale mnohem víc se dbá na věkový rozdíl a služební rozdíl (muž vlastní ženě celý život vyká, je-li mladší). A takto mohu pokračovat příklady z celého světa… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová