Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, měl bych dotaz zdali někdo neřešil podobný problém. Před týdnem jsem objednal pro mne a přítelkyni letenky a hotel do Londýna. Letenky přes Letuška. cz a hotel přes Booking.com. Termín je 6.1. až 9.1.2018 - inspirace na Ježíška selhala a tak jsem vymyslel toto. Ale bohužel následně jsem zjistil, že vzhledem k tomu, že přítekyně má běloruský pas, i když má trvalý pobyt v ČR, tak do GB je nutné vizum. A to se do 6.1.2018 nestihne. A zde začínají mé trable- telefon do Letušky - koupil jste si levnou letenku tak se s tím nedá nic dělat atd. Prostě mám pocit - zaplaceno a tak na Tebe s…e. Bohužel i hotel mi odepsal, že změna termínu není možná. Přemýšleli jsme, že bychom letenky a hotel předali za půlku ceny někomu jinému, ale letenky jsou na jméno- a mně se s kodem od letušky nedaří na Ryanair zalogovat a provést změnu- i když i ta bude opět stát peníze. Na You Tube jsem našel, že Checkin je možný 4 dny před odletem, ale to je pro případné zájemce dost narychlo. Nevíte někdo jak je možné provést změnu jména nebo termínu letenky? U hotelu si myslím, že pokud bych napsal, že přijede na mé jméno někdo jiný, tak by snad neměl být problém.
Děkuji IvanHorseman
Nevím, dcera měla letenky, které nechala propadnout, protože případná změna jména by stála víc, než byla cena letenky.
@IvanHorseman nedavno to resila kamaradka a taky musela letunku nechat propadnout protoze zmena jmena by stala vic jak letenka. Jinak dnes by na uradech meli byt, nechcete tam zkusit zajit, vysvetlit jim co a jak a treba by s tim vizem slo neco delat? Treba za nejakej expres poplatek.
@IvanHorseman Pokud jste nekoupili letenky, které se dají různě stornovat a rušit (ty jsou dražší), tak jediná možnost je zaplatit nějaký poplatek navíc. Zavolej si přímo do Ryanair - ale u nízkonákladovky a ještě tak brzy před termínem odletu se obávám, že ten poplatek bude stejně minimálně cena celé letenky, tak si nepomůžeš. Jiná možnost není.
To už spíš zkuste pořešit to vízum, jednou jsem měla vízum vyřízené za necelý týden, záleží od konkrétní země.
@IvanHorseman Jakákoli změna letenky u nízkonákladovek se obvylke nevyplatí, protože je dražší než samotná letenka.
A je potřeba s tím u nízkonákladovek počítat. Člověk za pár kaček nemůže chtít zázraky.
U víz to nevím, ale ukrajinské trvalo v našem případě asi 3 týdny.
@IvanHorseman píše:
Dobrý den, měl bych dotaz zdali někdo neřešil podobný problém. Před týdnem jsem objednal pro mne a přítelkyni letenky a hotel do Londýna. Letenky přes Letuška. cz a hotel přes Booking.com. Termín je 6.1. až 9.1.2018 - inspirace na Ježíška selhala a tak jsem vymyslel toto. Ale bohužel následně jsem zjistil, že vzhledem k tomu, že přítekyně má běloruský pas, i když má trvalý pobyt v ČR, tak do GB je nutné vizum. A to se do 6.1.2018 nestihne. A zde začínají mé trable- telefon do Letušky - koupil jste si levnou letenku tak se s tím nedá nic dělat atd. Prostě mám pocit - zaplaceno a tak na Tebe s…e. Bohužel i hotel mi odepsal, že změna termínu není možná. Přemýšleli jsme, že bychom letenky a hotel předali za půlku ceny někomu jinému, ale letenky jsou na jméno- a mně se s kodem od letušky nedaří na Ryanair zalogovat a provést změnu- i když i ta bude opět stát peníze. Na You Tube jsem našel, že Checkin je možný 4 dny před odletem, ale to je pro případné zájemce dost narychlo. Nevíte někdo jak je možné provést změnu jména nebo termínu letenky? U hotelu si myslím, že pokud bych napsal, že přijede na mé jméno někdo jiný, tak by snad neměl být problém.
Děkuji IvanHorseman
Napřed si přečti podmínky, než začneš někomu nadávat, že na tebe s..e.
Ano- je mi jasné, že chybu jsem udělal já. Když jsem objednával, tak nic nebyl problém, mám ten dojem, že se tam někde psalo o stornu, ale malým písmem, nebo v 10 stránkových obchodních podmínkách bylo, že storno lze udělat než to kartou zaplatím atd. Prostě systém- když ptáčka lapají a pak už je nezajímá. Na Ryanairu se člověk v navigaci co chce udělat motá pořád dokola a nic nevyřeší.
Díky za reakce a budu zkoušet a pátrat dále. Letenky + hotel - cca 11.000 se mi nechce jen tak vyhodit z okna.
@IvanHorseman No zpáteční letenka do Londýna nemůže stát víc než 2 tis., pokud jsi zaplatil víc, tak to Ježíšek oprvadu neodhadl. A hotel se snad da zrušit a nebo přerezervovat.
@IvanHorseman Právě tomu odpovídají ceny letenek, nevím proč se divíš.
Bohužel hotel je zaplacený přes Booking.com a když jsem psal na recepci- tak nelze ani strornovat a objednat jiný termín ani změnit termín. Jestli se někomu zdá 11.000 jako nic, tak já je prostě musel vydělat. Jedná se o dvě zpáteční letenky + hotel na 3 noci.
@IvanHorseman píše:
Ano- je mi jasné, že chybu jsem udělal já. Když jsem objednával, tak nic nebyl problém, mám ten dojem, že se tam někde psalo o stornu, ale malým písmem, nebo v 10 stránkových obchodních podmínkách bylo, že storno lze udělat než to kartou zaplatím atd. Prostě systém- když ptáčka lapají a pak už je nezajímá.Na Ryanairu se člověk v navigaci co chce udělat motá pořád dokola a nic nevyřeší.
Díky za reakce a budu zkoušet a pátrat dále. Letenky + hotel - cca 11.000 se mi nechce jen tak vyhodit z okna.
proč by je to mělo zajímat. To je tvůj problém. Nenapadlo tě, že bys jel sám? Ať není škoda tak velká?
@IvanHorseman Njn, tak to už potom opravdu nechápu, že sis to pořádně nepromyslel a hlavně si všechny podmínky neprošel. Když je to taková darda.
No naštěstí u nás Ježíšek nosí jen peníze na cesty a pak vybíráme společně.
Ale ubytování bych zkusila nabídnout někde na FB nebo bazaru a letenky taky, s tím, že zaplatím poplatek za přepsání jména.
@IvanHorseman V teto tabulce jsou uvedeny poplatky za zmenu jmena, zmenu letu:
https://www.ryanair.com/…oci/poplatky
@IvanHorseman U Letusky se zeptejte jaky email mate zadat pro online odbaveni, aby jste za nej nemuseli platit na letisti. Tento email pak zadate do rezervace spolecne s rezervacnim kodem. Zmenu pak budete moct udelat sam online za nizsi poplatek.