Jaký máte názor na tento názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
28.12.17 17:25
@andelka83 píše:
Ale za to jak se děti cítí můžou rodiče, že to blbě nastavili a zbytečně to komplikují, ne střídavka jako taková.

Jak se to dá nastavit u dětí, které pendlují mezi rodiči? Kde je pro ně doma? Když dostane zápal plic, kde může zůstat několik týdnů ležet, anich ho někdo bude přesouvat?

Já nevím, možná to jde, ale nějak si to neumím představit - jsem v jedném „domově“, ale vím, že za 3 dny jdu do druhého „domova“, i když se mi právě moc nechce se přesouvat… Prostě musím. Jaký to je teda domov, když mě z něj pravidelně přesouvají někam jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
28.12.17 17:26

Ono nejde o to vídání, ale o to, že by spolu v podstatě opět sdíleli domácnost. Což nese ztrátu soukromí, komplikace ohledně financí, nákupů, úklidu..a úplná pitomost to je když si jeden nebo druhý najde partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.12.17 17:29
@andelka83 píše:
Už několikrát se tu řešilo, že to je nereálné a nefunguje to. Takže tuhle možnost úplně vynech.

Znám lidi, kde to tak mají… Proč to podle tebe nefunguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
28.12.17 17:30

@J_Doe doma jsou u obou. Marodí tam kde onemocnělo, případně podle dohody, kdo může zůstat doma, nebo podle toho kdy se dítěti udělá lépe. Loni mi děti onemocněly u babičky. Nechala jsem je tam, chodila do práce a domu jsem si je vzala až neměli teplotu.
Konkrétně moje děti ví co je za den, kdy jdou k otci, berou to automaticky a těší se. Stejně jako zase ke mně. Hur by nesly kdyby jednoho z nás 14 dní neviděly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
28.12.17 17:31
@J_Doe píše:
Znám lidi, kde to tak mají… Proč to podle tebe nefunguje?

Psala jsem to o kousek výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
@J_Doe píše:
Jak se to dá nastavit u dětí, které pendlují mezi rodiči? Kde je pro ně doma? Když dostane zápal plic, kde může zůstat několik týdnů ležet, anich ho někdo bude přesouvat?Já nevím, možná to jde, ale nějak si to neumím představit - jsem v jedném „domově“, ale vím, že za 3 dny jdu do druhého „domova“, i když se mi právě moc nechce se přesouvat… Prostě musím. Jaký to je teda domov, když mě z něj pravidelně přesouvají někam jinam?

Jestli se muze muj nazor jakozto cloveka dozivotne prokleteho pekelnou stridavkou brat v potaz, tak ja zaprve bral jako domov oba pribytky, a hlavne jsem nad tim vubec nepremyslel, protoze jsem mel plno starosti s pobihanim venku a vsemoznou jinou zabavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
@andelka83 píše:
Ono nejde o to vídání, ale o to, že by spolu v podstatě opět sdíleli domácnost. Což nese ztrátu soukromí, komplikace ohledně financí, nákupů, úklidu..a úplná pitomost to je když si jeden nebo druhý najde partnera.

Když to řekneš takto, tak to skoro vypadá, že nový partner má přednost před „původními“ dětmi a jejich domovem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
28.12.17 17:35
@J_Doe píše:
Když to řekneš takto, tak to skoro vypadá, že nový partner má přednost před „původními“ dětmi a jejich domovem…

No tak v případě že by fungoval tento ty střídavky pochybuju že by vůbec nějaký nový partner byl. A pokud ano.. to by zas vypadalo že děti jsou odstřiženy od skutečného života rodiče, že žijí v upravené realitě, že nepatří do " dalšího života" rodiče. Přitom můžou v obou domovech, kde mají zázemí, milující rodiče, zažívat normální rodinu, jako její součást.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.12.17 17:37

Souhlasím, že co bylo popsáno se děje, ale zase mi přijde, že je to článek co dramatizuje..
Jako výlevy, že dnešní děti sedí jenom u Pc, nechodí ven- jak kde, unás kluk běhá s dětmi běžně po venku.. Ano má tablet teď v 9 i mobil, ale nedělá mu problém, jít ven a vzít si knihu…
Co mě dostalo bylo i ty SMS a volání to odcizení.. Myslím, že záleží na lidech.. Jsou páry, kdy si můžou vypisovat a volat jak chtějí a pak když se vidí, tak si vždy mají co říct.. A pak lidi co si nezaovlají nenapíši a stejně komunikace vázne..jakoby dřív nebyla např. pevná linka :mrgreen:
A to, že se bere táta a máma na stjené urovni nebo jak to bylo. Osobně lepší jak dřív, kdy otcové přišli domu většinou se rozplácli u TV a nebo šli do dilny něco dělat a veškerá komunikace bylo- nahlédnutí na dítě a ahoj..

Příspěvek upraven 28.12.17 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873

@Emimin7 řekni,tobě by se líbilo, kdyby se u tebe střídali rodiče, a druhý týden žili jinde, s novým partnerem, dítětem..Vždyť je to nereálná bublinae, ten magický původní domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
@Emimin7 píše:
Jestli se muze muj nazor jakozto cloveka dozivotne prokleteho pekelnou stridavkou brat v potaz, tak ja zaprve bral jako domov oba pribytky, a hlavne jsem nad tim vubec nepremyslel, protoze jsem mel plno starosti s pobihanim venku a vsemoznou jinou zabavou.

Kéž bys měl pravdu, a já ti to přeju…
Každopádně, tys asi první (co jsem četla tady na emiminu), co jako dítě zažil střídavku, a nenadává na ni. (Neopomínejme, že nějaké náspedky to přeci jen zanechalo… :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
28.12.17 17:38
@J_Doe píše:
Když to řekneš takto, tak to skoro vypadá, že nový partner má přednost před „původními“ dětmi a jejich domovem… [/citace

Nemá přednost, ale život jde i po rozchodu dál, a děti by od toho neměly být odstřiženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
28.12.17 17:48
@andelka83 píše:
@Emimin7 řekni,tobě by se líbilo, kdyby se u tebe střídali rodiče, a druhý týden žili jinde, s novým partnerem, dítětem..Vždyť je to nereálná bublinae, ten magický původní domov.

Ja si to ani nedovedu predstavit. A domov podle me delaji rodice a ne obydli, takze v tomhle smyslu je oboje stejne. I kdyz vetsi zazemi jsou spis dva domovy nez stridani rodicu, protoze tak bych vedel, ze tamhle je mama a tamhle tata. Jinak by to bylo, ted zrovna je doma mama a pak bude zas tata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
28.12.17 18:22

@Emimin7 já si to myslím taky právě, a potvrzuje se mi to i u nás. Děti se mnou bydlí tam kde se narodily, k tátovi chodí do jeho bytu, teď se stěhujeme do většího a těší se. Záleží jim na tom, kdy s kým budou, aby nás měli oba, pravidelně, ne na tom kde to bude. Jasně že si budeme chvíli zvykat, já se stehuju poprvé v životě. Ale pro ně je důležité abychom s otcem vycházeli, nehadali se, ví že bydlíme odděleně, že je to lepší, s přítelem mají moc fajn vztah, těší se na sourozence.. jak by tohle mohli zažít v případě jednoho bytu a střídajících se rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.12.17 19:34

@andelka83 Při vší úctě, tvoje nejstarší dítě je prvňák, a tvoje zkušenosti mi připadají příliš krátké na to, abys mohla zhodnotit, že to byl dobrý nápad. Mě by zajímal názor 30-letého člověka, který si tím prošel, a teď vychovává vlastní děti. Když tady nějaký názor čtu, je většinou negativní.

Nevím, jestli by se mi líbílo, kdyby rodiče měli novou rodinu, se kterou by žili „ten druhý týden“. Také se mi ale nelíbí představa, že bych já jako dítě pořád někam pendlovala s baťůžkem. Je alarmující, že 50% dětí nežije v normální rodině, připadá mi to strašně moc. Myslím, že někde děláme chybu, když je to číslo tak vysoké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová