Jaký máte styl života? Cestujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
30.11.24 16:06
@Pudloslava píše: Více

Tak cestovatel si běžně o té zemi něco zjisti, než tam jede. To jsou ty knížky a dokumenty. A pak to prožije na vlastní kůži a to ho obohatí nejvíc. Mít možnost si něco prožít, cítit, vidět něco na vlastní oči, ochutnat, dotknout se něčeho,… Těch vjemů je strašně moc.

• Citovat
  • Upravit
43039
30.11.24 16:06
@astoret píše: Více
chapu,
ale zase nenaberes ty, ktere tam treba zazni. nechápeš ty?
Jeste treba kdybys tomu venovala tolik casu, kolik das te dovolene…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
30.11.24 16:09

Opravdu si myslíš, že třeba dokument o maglevu to dá tolik, jako vidět ho naživo? Nebo si myslíš, že ti dá víc dokument o největší jeskyni světa než když ji navštívíš osobně? Nebo výstup na nějaké hory v Nepálu, cítit různé vůně asijského trhu, vidět obnovu města po válce a vděčnost lidí, že tam někdo přijel a utrácí tam své peníze,… Tohle ti žádný dokument nedokáže zprostředkovat.

Příspěvek upraven 30.11.24 v 16:11

• Citovat
  • Upravit
462
30.11.24 16:11

@Snorlaxik tupě k moři? Proč jsi tak zlá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
30.11.24 16:12
@Snorlaxik píše: Více

rozumim, o tom se nehadam. a kdyby misto te dovolene sedel doma a studival si dalsi zeme, mohl toho vedet spoustu o vice zemich :-)))
Znovu opakuji, cestovani dava autenticke zazitky tem, kdo o ne stoji. Jenom nestat o ne neni nijak horsi. A stat o ne neni znamka zadne superiority nad temi pecivaly.
Autenticky zazitek ti da i jizda na horske draze, dobre jidlo… Cstovani je jen volba, jak travit volny cas a neni globale nicim lepsi, nez jakykoli jiny zpusob traveni volna.
Je to zdravejsi, nez nekde lezet, ale to bychom uz zase museli. resit, jak zije ten clovek po vetsinu roku. Spousta lidi je dost aktivni behem roku a ti co nejsou, ty dovolena stejne nespasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
30.11.24 16:13

po tolikate se nebudu opakovat, odkazuji te vyse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
30.11.24 16:18

Mimochodem i ja jsem cestovatel, mam zasebou nekolik mesicnich j delsich putovnich dovolenych v cizich zemich brz cestovky (vcetne Asie), abyste mi furt nemusely neco vysvetlovat o tech trzich.
Ale preferuji vysokohorskou turistiku.
Oboje je konzum.

Posunme se dale.
Budu uprimna, casto mam dojem, ze dru, abych mela vikend, vanoce, dovolenou… nemelo by se spis zit cely rok? A ne prezivat pro ty chvile, kdy nekam vyoadneme. Pak jsme z toho tolik nespokojeni, kdyz nam to nevyjde a kamoskam ano? Neni lepsi byt spokojeny cely rok pri beznem zivote doma?
Mam zname, co nejezdi temer nikam a vlastne jim zavidim.
Za cim se honime?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
30.11.24 16:30
:mrgreen: já třeba taky ráda poznávám, ale nemám takovou kondici ani chuť, abych celý den lítala po horách-městě de facto bez přestávky, mám moc ráda nové věci -zámky, hrady, nová místa, klidně i výšlap, ale musí to být piánko, s přestávečkou, klidně na obídek, vínko třeba, hodinka klid a pak dál.. ne se honit jak skautka za mlada, kdy jsme šlapali dvacítky i padesátky a pak jsem dva dny doma skučela se zničenýma nohama a svalovou horečkou :mrgreen: taky bych nevydržela týden jen ležet, určitě mezi tím výlet, chodit, potancovat, pobavit se, bar, diskoška, místní kostel nebo pamětihodnosti..
takže každý ať si to dělá dle sebe, ať se honí, když ho to baví (a dost lidí to fakt baví) - já holt radši piánečko, klidně vydržím hodinu dvě jen v moři splývat… stresu mám dost v práci ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
30.11.24 16:34

Tak si nastav ten život jinak. My cestujeme hodně, i víkendy trávíme dost aktivně (zrovna třeba dnes i návštěva Hradu by ti ukázala, jak se konzumně žili někteří před stovkami let, oproti tomu jsme opravdu žabaři). Ale nepřijde mi, že bychom se museli dřít, abychom měli pěkný výlet nebo dovolenou. A když něco nevyjde, tak se z toho nehroutím, ale najdu si něco jiného, na co se těšit.
Vždyť taky nemusíš nikam jezdit, když ti to nevyhovuje. Nikdo tě k tomu přeci nenutí..

• Citovat
  • Upravit
43039
30.11.24 16:42
O to se snazim. Taky jsme furt nekde. Uz jsem se naucila tolik o tom vsude nemlit, protoze to nektere lidi i mrzi.
Ted jde o to, jestli by te financni recese nebo tezsi nemoc, kdy by to tak neslo, uplne zlomila, nebo bys byla s nedobrovolným pecivalstvim v pohode. Tesi te neco doma, nebo pozrebujes byt furt nekde vypadla?

Příspěvek upraven 30.11.24 v 16:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11200
30.11.24 16:42

Tak to, jak jedli na hradě, ti řekne kterákoliv kniha, film či dokument. Nebo Vám snad v jídelním sále na Křivoklátě vystrojili středověkou hostinu, kde jste jedli mezi rekvizitami? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
30.11.24 16:43
@stinga píše: Více

To létání všude možně je šílený. Já jenom tohle léto absolvovala 10 letů - a to jsem taky občas jezdila vlakem. Ani jeden sice soukromně, ale je to šílený. Včetně z bodu A do bodu B v Německu, jenom proto, že nebyl čas na 8 hodin ve vlaku a „museli“ jsme být večer jinde (plán jsme dělali my). Já se divila - let vyprodaný a vůbec ne levný a v zásadě ušetřených jenom pár hodin. Taky prostě politika zaměstnavatelů. 700 eur za letenku se proplatí v pohodě, ale když se jede autem, tak je to problém, i když náklady jsou poloviční…

Teď mám jineho zaměstnavatele a i když jsou pobočky po celém světě a má práce se bude týkat i těch - politika firmy je, že se minimalizují lety, co to jde a vše, co lze vybavit online, se vybavuje online. Tudíž šéf někam letěl jenom jednou za 2 roky, když nebylo zbytí. Já se fakt těším. Prostě to chce obecně změnit myšlení. Jako cestování ok, ale znám dopady a vážím plusy i mínusy.

Ale tohle u všeho. Třeba teď AI - další šílenství. Jako nástroj dobrý, ale nemám pocit, že by jsme byli v momentu, kdy můžeme bez rozmyslu navyšovat spotřebu energie. Za poslední pololetí, co jsem četla, AI sežrala 2-3% celosvětové energie. Naprostá šílenost - a používaná hlavně kvůli zábavě a cpana všude. Další uměle vytvořená konzumní potřeba.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
30.11.24 16:44

Ale já bych nebyla pecivál… Místo delšího cestování bych chodila do přírody. Nebo třeba za kulturou… A ano, kdybych se nemohla několik týdnů hnout u bytu, tak by mi to vadilo. Ale to nejspíš každému člověku, co je aspoň trochu aktivní.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
30.11.24 16:45
@Bytsamsebou píše: Více

Nejdřív se nauč češtinu, aby ti došlo, o čem jsem psala :mavam:

• Citovat
  • Upravit
43039
30.11.24 16:45
@Bytsamsebou píše: Více

to mela byt asi demonstrace, ze lidi ve středověku nemysleli na ekologii. Jenze oni jaksi nezili vsichni na hrade :-)))

A skutecne nemysleli, ani mY nemyslime, jen nas likvidacni potencial je vyssi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí