Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@berushkacz Mě to tak mrzí mamka když něco potřebovala tak jsem jí byla vždycky k dispozici od patnácti jsem chodila na brigády pomáhala finančně i když jsem pak u ní nebydlela když potřebovala pohlídat mladší sestru pohlídala jsem brala na výlety..a ted jak kdybych byla nepotřebná zavolala mi naposledy před 14 dny jestli by jí mohl přítel přidělat prahy ale když se jí zeptám jestli by se mnou šla na ultrazvuk tak nemá čas přitom se každýmu chlubí že bude babička a vypadá to že se i těší
Lidi jsou různí a nemůžeme vše pochopit. Já poslední dobou řeším hodně vztahy a když nad některými moc přemýšlím, tak mi to všechno přijde divné…
Např. mám kamarádku, které se svěřuji (sama měla zájem),vypadalo to že si rozumíme, ale ona ke mně mi přijde chladná, nic mi neřekne i když se zeptám (chci ji pomoct), když to s ní chci rozebrat (co se děje s ní, nebo co cítím), tak mi řekne že jsme určitě kamarádky, ale já to tam necítím a víc nic se nedovím. ![]()
Mamku nezměníš, bohužel je to tak, může se třeba více zajímat, když se to malé narodí, ale třeba taky ne. Ne nadarmo se říká, nic neočekávej, nebudeš zklamaná… Člověk je hodně nešťastný z toho, že něco čeká a ono to tak potom není… Každý si myslí, že se budou všichni chovat jak by se zachoval on, ale bohužel to tak není a pak se diví proč to tak není, když já bych to tak udělal…
Buď mamce řekni na rovinu co chceš, co od ni čekáš, nebo co by jsi si přála a nebo se s tím smiř že je jaká je a nic nečekej. A ani nečekej, že když ji vše řekneš, tak že se změní. ![]()
Mam syna 5 leteho a holcicku 2 roky. Zijeme sice v zahranici, ale kdyz prijedeme za babickou, tak i presto, ze bych si rada oddychla, babicka nikdy nehlidala. Obcas neco koupi nebo uplete, ale deti nedostali nikdy nic na narozky a celkove nepodnika s nima nic, mam pocit, ze ji lezou na nervy. Smirila jsem se s tim, co se da taky delat. Chapu, ono to zamrzi, zvlaste, kdyz clovek vidi u kamaradek jak tam se babickuje a dedeckuje…Pri prvnim tehotenstvi mi mamka rekla, ze je to nevhodne(spravovali jsme dum),pri druhem mi rekla, ze doufa, ze nam 2 deti staci. No, proste na zabiti. Byla jsem z toho tehdy velmi spatna, ted je mi to fuk
Jo jeste muj otec, ktery se o nas nikdy moc nestaral, tak mi necekane dal 10 tis, kdyz se muj syn narodil. Obcas koupi detem boty, pokazde hracky. Nikdy bych to do nej nerekla, prijemne me prekvapil.
No asi se s tím budu muset smířit a nic nečekat ono to nějak dopadne třeba máma procitne až se to malé narodí
@manoli píše:
Jo jeste muj otec, ktery se o nas nikdy moc nestaral, tak mi necekane dal 10 tis, kdyz se muj syn narodil. Obcas koupi detem boty, pokazde hracky. Nikdy bych to do nej nerekla, prijemne me prekvapil.
Jojo od kterých to čekáš nejméně tě překvapí…asi to vypadalo že jsem sobec kvůli tomu že jsem čekala že se mě mamča zeptá jestli nepotřebuji třeba něco koupit na dětátko ale asi jsem stejná jako ona
Mamce všechno kupovali babičky a dědečkové neví ani jaký vyrábí plenky protože tohle všechno dostala školu v přírodě nám platila babička pomůcky taky hold byli štědrý a hodný nechci aby mi tohle všechno pořizovala ale kdyby alespon projevila zájem když ona to měla v tomhle jednodušší…Dětství jsme s mamčou taky neznali pořád jsme byli u babiček myslela jsem si že ted to se mnou bude prožívat ale radši se smiřuji s tím že to tak nebude ![]()
No
Buď ráda za přítelovy rodiče..zavolají a tak. Mamka ti nemusí kupovat postýlku. Třeba až se mimi narodí, tak ti koupí pár hadříků..Je to tvoje dítě.
@Šarlota4 píše:
Btw prijde mi, ze spis nez o zajem jak se ti dari ti jde spis o to, aby babicka kupovala a platila. To ji preci neprislusi.
Upřímně bych od rodičů nic nežádala, pokud by chtěli ať svému vnoučeti koupí, ale rozhodně bych se nevnucovala, není to jejich povinnost. Vím, dřív se to dělávalo ale teď už to opadává.
@Anonymní píše:
Jojo od kterých to čekáš nejméně tě překvapí…asi to vypadalo že jsem sobec kvůli tomu že jsem čekala že se mě mamča zeptá jestli nepotřebuji třeba něco koupit na dětátko ale asi jsem stejná jako onaMamce všechno kupovali babičky a dědečkové neví ani jaký vyrábí plenky protože tohle všechno dostala školu v přírodě nám platila babička pomůcky taky hold byli štědrý a hodný nechci aby mi tohle všechno pořizovala ale kdyby alespon projevila zájem když ona to měla v tomhle jednodušší…Dětství jsme s mamčou taky neznali pořád jsme byli u babiček myslela jsem si že ted to se mnou bude prožívat ale radši se smiřuji s tím že to tak nebude
Nechovala se jako matka nikdy, tak teď už to ze sebe nedostane. Jí to ani nikdy nedojde. Jsou životní období, kdy by měly být matka s dcerkou právě hodně spjaté a ty tohle musíš zažívat bez ní.
Třeba ona svůj přístup změní, ale spíše ne. Přehodnoť si svá očekávání vůči ní a nic od ní nečekej. Bude ti lépe.
@hudlak píše:
Je ti 31 a čekáš, že ti rodiče (máma) nakoupí vše pro ditě?
Kde si vzala že mi je 31?
@Kobliha51 píše:
Nechovala se jako matka nikdy, tak teď už to ze sebe nedostane. Jí to ani nikdy nedojde. Jsou životní období, kdy by měly být matka s dcerkou právě hodně spjaté a ty tohle musíš zažívat bez ní.Třeba ona svůj přístup změní, ale spíše ne. Přehodnoť si svá očekávání vůči ní a nic od ní nečekej. Bude ti lépe.
Je to pravda, jako matka moc extra nefongovala, tak co ted extra ocekavat, ze. Usetris si spoustu bolesti, neocekavej od ni nic.
Moji rodiče jsou z vnoučátek poprděný
kařůždou chvíli jim něco koupí. I v těhotenství se pořád vyptávali.
Tátu jsen nevidela cca 4 roky, co skončil v alkoholicke lecebne. A i predtim jsne se videli parkrat za deset let.
Za mamou a jejim pritelem jezdim pravidelne na vikend, nekdy jednou za mesic nebo za 14 dni na vikend, zalezi na smenach.
Mama vi mesto, kde bydlim, ale nikdy u nas nebyla, ne kvuli vztahum, ale odstehovala jsem se cca 70 km dalrko, do bytu, takze ji i nam vice vyhovuje, kdyz prijedeme.do baracku. Myslim, ze vztah mame super, volame si nekolikrat denne. Je fakt, ze si z kazde navstevy odvazime kupu zasob, ale to je o te vesnici, vajicka apod + plus mama je kucharka, tak treba maslo, mleko a sirupy sezene za.par korun, ale nikdy si to nenecha zaplatit no. Obcas nam koupu neco do domacnosti, protize vi, ze porad vybavujem a nezbyvaji finance nankupovani takovych tech doplnku. Alenrict ji, ze neco potrebuji, by me nikdy. nenapadlo, vim, ze kdyz mi neco chce dat, tak, mi to da at chci nebo nechci ![]()
Tchani jsou super, jezdim k nim rada, bydli kiusek, takze casto pomahaji, kdyz neco upravujeme apod
tchyne je super, skvela na pokec ![]()