Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nojo, ale on to nebude problém s tchýní, ale problém s manželem ![]()
@j.a.n.i1 Vím, že je v tomle slabej. Ona mu vždycky řekla, že ona do něj narvala za jeho život tolik peněz. A on se naštve, dá jí to aby měl klid a pak toho lituje.
Tak si dupni, veškeré peníze si nech převést na společný účet a ty hospodař.
Taky to vidím spíš jako problém v manželovi, než problém v tchyni. Ona je prostě taková, spolehlivější nebude. Navíc rezervy má- stačilo by přestat kouřit a rázem by měla peněz habakuk.
Pokud jí manžel peníze dává, aby měl klid, přestože jste se dohodli, že už jí žádné peníze dávat nebude, tak asi budeš muset udělat takový virvál, aby pochopil, že tímto způsobem sice bude mít klid od matinky, ale nebude mít klid doma a že mu to nestojí za to.
Pokud do něj jeho matka narvala za jeho život nějaké peníze, on to zase vrátí svým dětem, do kterých bude rvát peníze. Tele saje od krávy, ne kráva od telete.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, předem se omlouvám za anonym. Mám problém s tchýní, je to hodná ženská, mám jí ráda, poradí, pohlídá atd., ale… Je zadlužená až na půdu, za dluhy si může sama a bohužel je flink a nikdy to neřešila. Já jsem teď na mateřské, manžel nebere nějaký závratný plat, takže sami máme co dělat, abychom vystačili od výplaty k výplatě. To jí však nebrání v tom, aby neustále chodila, že potřebuje půjčit. Jednou chce 1000,– podruhé 500,– vždycky se dušuje, že to po výplatě vrátí, ale skutek utekl. Vrací to jak se jí chce, třeba po třech měsících a ještě na třikrát (někdy se neobtěžuje vůbec a ani nedá vědět). Neměla bych problém jí pomoct, kdybych věděla, že je na ní spoleh a vrátí to včas. Přitom kouří jak fabrika, mohla by ušetřit na cigaretách, ale ona řekne, že radši nebude jít, než aby nekouřila.Nevím si s tím rady, protože manžel řekne, že už jí nepůjčí a ona zavolá a on jde a dá jí to za mými zády. Nevím jestli je na to nějaký řešení, spíš jsem se potřebovala vypovídat, protože už mě to štve a nemám komu se vypovídat.
Nepůjčila bych jí, maximálně 500, to člověk nějak oželí. Rozhodně bych jí nedávala do ruky peníze, ale za ty peníze jí nakoupila potraviny, na cigarety ať si najde jinde.
Nepůjčila bych, ani kdyby nevím co…po těhle zkušenostech.
JE to jasné, ví že ji to projde, tak co by nepřišla zase a nevrací…
Pokud tomu neuděláte DOST tak se to nezmění… NIKDY.
@Blekota Nad tím už jsem taky uvažovala, ale to by si akorát připadal jako blbec, že za mnou musí pro každou korunu. Až na tohle problémy nemáme a myslím, že kdybych ho odstříhla od peněz, tak bychom měli. Nechci cupovat jeho, protože on mě taky necupuje, chci vyřešit jí, nevím jak jí slušně naznačit, že nejsme banka. Manžel má sestru, se kterou teda nejsme v kontaktu, ale za ní chodila taky a její manžel to utnul, takže teď chodí za námi.
@lleennttiillkkaa píše:
Nepůjčila bych jí, maximálně 500, to člověk nějak oželí. Rozhodně bych jí nedávala do ruky peníze, ale za ty peníze jí nakoupila potraviny, na cigarety ať si najde jinde.
Když ona z těch našich peněz platí svoje dluhy, není schopná si na to našetřit tím, že něco oželí, když jí koupíme jídlo, tak ty svoje peníze prostě utratí za něco jiného. Nevím jak to říct, pro ní je prostě pohodlné, přijít k nám a říct půjč mi, než si dát tu 1000,§, nebo 500,– na stranu, aby si z toho poplatila co musí. A když řeknem NE, tak se urazí, začne vyčítat, že živila SVOJE DĚTI a je to furt dokola. Na jednu stranu chápu, že chce manžel mámě pomoct, ale prostě je to na úkor nás všech a jí to není vůbec trapný.
@Anonymní píše:
Když ona z těch našich peněz platí svoje dluhy, není schopná si na to našetřit tím, že něco oželí, když jí koupíme jídlo, tak ty svoje peníze prostě utratí za něco jiného. Nevím jak to říct, pro ní je prostě pohodlné, přijít k nám a říct půjč mi, než si dát tu 1000,§, nebo 500,– na stranu, aby si z toho poplatila co musí. A když řeknem NE, tak se urazí, začne vyčítat, že živila SVOJE DĚTI a je to furt dokola. Na jednu stranu chápu, že chce manžel mámě pomoct, ale prostě je to na úkor nás všech a jí to není vůbec trapný.
Aha, no já jsem na tohle ras. Vzhledem k tomu, že doma máme peníze dohromady, tak bych prostě řekla, že nemáme. Ani já ani manžel bychom si nedovolili jít proti tomu druhýmu…
@lleennttiillkkaa píše:
Aha, no já jsem na tohle ras. Vzhledem k tomu, že doma máme peníze dohromady, tak bych prostě řekla, že nemáme. Ani já ani manžel bychom si nedovolili jít proti tomu druhýmu…
My máme každý svoje, já nakupuji jídlo, věci pro malýho, drogerii atd. A on platí nájem, složenky a zbytek. A ne že by šel proti mně, on ví, že mám pravdu, ale prostě když na něj vystartuje, tak povolí… To bych u toho přímo musela být, jenže na to si dá ona pozor, protože ví, že jsem proti…
No a co ji oplatit jeji minci? Prijit za ni, ze jste tento mesic nevysli a at vam pujci?
@Anonymní píše:To mě mrzí…má ráda vnoučata? Zkusit jí třeba říct, že Pepíček chudák nebude mít sandálky, protože peníze, které byly na sandálky určený zapomněla vrátit. Říct to třeba stylem, že budeš mluvit k tomu dítěti, nejlépe před ní…Je to hnusný, citový vydírání, ale třeba se chytí za nos.
My máme každý svoje, já nakupuji jídlo, věci pro malýho, drogerii atd. A on platí nájem, složenky a zbytek. A ne že by šel proti mně, on ví, že mám pravdu, ale prostě když na něj vystartuje, tak povolí… To bych u toho přímo musela být, jenže na to si dá ona pozor, protože ví, že jsem proti…
@Hanka1 píše:
No a co ji oplatit jeji minci? Prijit za ni, ze jste tento mesic nevysli a at vam pujci?
tak počítám, že rovnou řekne, že nemá
@Hanka1 píše:
@lleennttiillkkaa Něco podobného jsem už udělala, pochopila z toho jen to, že už nemá chodit za mnou. ![]()
Ahoj holky, předem se omlouvám za anonym. Mám problém s tchýní, je to hodná ženská, mám jí ráda, poradí, pohlídá atd., ale… Je zadlužená až na půdu, za dluhy si může sama a bohužel je flink a nikdy to neřešila. Já jsem teď na mateřské, manžel nebere nějaký závratný plat, takže sami máme co dělat, abychom vystačili od výplaty k výplatě. To jí však nebrání v tom, aby neustále chodila, že potřebuje půjčit. Jednou chce 1000,– podruhé 500,– vždycky se dušuje, že to po výplatě vrátí, ale skutek utekl. Vrací to jak se jí chce, třeba po třech měsících a ještě na třikrát (někdy se neobtěžuje vůbec a ani nedá vědět). Neměla bych problém jí pomoct, kdybych věděla, že je na ní spoleh a vrátí to včas. Přitom kouří jak fabrika, mohla by ušetřit na cigaretách, ale ona řekne, že radši nebude jít, než aby nekouřila.
Nevím si s tím rady, protože manžel řekne, že už jí nepůjčí a ona zavolá a on jde a dá jí to za mými zády. Nevím jestli je na to nějaký řešení, spíš jsem se potřebovala vypovídat, protože už mě to štve a nemám komu se vypovídat.