Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem měla velký cíl nebýt chudá, protože jsem si prošlá na prahu dospělosti extrémní chudobou a bylo to peklo.
Navíc z důvodu nestandardních rodičů jsem vyrůstala v některých ohledech „v bídě“ přestože jsme byli rodina střední třídy, a taky už bych to nechtěla nikdy zažít (ten pocit, že si můžu koupit tampony, jaké mi vyhovují a v množství, jaké potřebuji, mi například bude už do smrti vzácný, to byly fakt šílené zážitky a nikomu bych to nepřála).
Na tomhle cíli jsem hodně makala od 18 až skoro doteď a mám ho splněný, a teď mám trochu problém, že najednou nevím úplně co bude ten další cíl, nemám nějakou extra kariéru ve smyslu vysněného oboru nebo tak, vše jsem podřizovala penězům a work life balance a nemám nějakou jakoby „vášeň“ úplně. Takže to budu muset časem nějak vyřešit.
Druhý velký cíl je úplně banální - vzhledem k tomu obřímu traumatu co mám z fakt blbé rodiny bych ráda měla dítě a tzv „rozbila kruh“ - tj aby se mi podařilo být po x generacích ta první, kde rodina neskončí totálním rozpadem mezi rodiči a dítětem. Jsem těhotná, takže to teď řeším celkem intenzivně, ráda bych „nastartovala“ ten vztah zdravěji (ale zároveň nebyla po pár letech matka upnutá jen na dítě).
Ráda bych se taky věnovala nějakému psaní, ale neumím se nějak k ničemu odhodlat, přijde mi že blogů atd je příliš, na knihu asi nejsem dost dobrá, zároveň je to asi jediné, k čemu mám aspoň trochu sklony. Ale říkám si, že to prozkoumám až bude dítě větší, teď mně asi dost zaměstná cíl č.2 ![]()
@Anonymní píše:
Můj sen od dětství byl mít chaloupku, spoustu dětí a psy. To jsem si s manželem splnila, ještě čekáme už tři roky na další dítko…tak snad se dočkáme. Další sen je cestovat, s manželem, to zatím není možné, veškeré finance spolkne dumydeti, zvířata. No a ten co mám schovaný někde vzadu, otevřít si svou výrobnu…jinak mít zdravé děti atd, to je samozřejmě…
Co bys ráda vyráběla?
@Anonymní píše:
Cukrarina…
To není úplně nereálné, dost lidí to rozjíždí, jen to chce mít na začátku spíš menší plán a spíš z domova
A pak se uvidí, když je zájem ![]()
Vzpomněla jsem si na písničku Jako zázrakem spíš, od Radůzy, tam je jeden verš o tom, jak matka prosí sudičku a říká „Jaké chceš jho, snese moje šíje, jen ať život jeho, než-li můj delší je.“
Když vidím, co se děje, tak si aktuálně opravdu přeju jen to, aby život mých dětí a potom jejich dětí a blízkých byl delší, než ten můj. A abych odešla přesně v momentě, kdy bych začala přinášet blízkým už víc starostí než radostí.
Před chvilkou jsem četla toto a aktuálně ze sebe jiný životní sen opravdu nedostanu.
@Fazulina píše:
Jet transsibiřskou magistrálou… Celou.
To jsem chtěla taky
Ale teď to asi nepůjde…
@Anonymní píše:
Přála bych si mámu. Ne tu svoji, nějakou hodnou, která by mě měla ráda.
Au… ![]()
@klamonožka píše:
Tak takové to jako zdravé děti, šťastnou rodinu a vztah, nemít problémy ve finanční oblasti… (tedy zatím všechno zmíněné víceméně mám, ale samozřejmě bych si to přála i tak nějak dlouhodobě a celoživotně… ale to je asi jasné, to chce každý, ne?)Ale z těch snů, u kterých si říkám, že bych si chtěla jednou splnit, je, že bych chtěla mít včely. Zatím na to nemám čas ani podmínky, ale jednou, jednou si je pořídím a budu mít svůj med.
A já slepice a vlastní vajíčka…
Moci dělat práci, která by mě bavila, nemuset řešit peníze, být zdravá a mít zdravé děti.
@astoret píše:
Vekem se to meni, svobodna jsem mela tez sen procestovat cely svet a musim rict, ze se mi vesmes splnil, byla jsem 92 zemich..takze ano, beru to jako splnene, byt jsou jeste mista a to odlehla kam bych rada, ale zatim to v planu neni, jelikoz jsem vzdy cestovala dost na lehko a low budget rozpocet, ci si nekde nasla brigadu apod. S rodinou uznje to jiny a financne narocny..Mam ted sen, abychom zustali zdravi a stastni a aby dcera dobre dospela a byla stastna..
woow, 92 zemí
![]()
to je asi můůj sen, teda stačila by mi 1/4 ![]()
Nemáte profil na ig či nějakou cestovatelskou fotogalerii? Klidně sz..
Mohu se zeptat, kolik Vám je let? Jak jste mo mohla stihnout? V dobrém závidím..
@Enn1 píše:
woow, 92 zemí![]()
![]()
to je asi můůj s nien, teda stačila by mi 1/4
Mohu se zeptat, kolik Vám je let? Jak jste mo mohla stihnout? V dobrém závidím..
Ne, to melo byt 72, prepsala jsem se a z toho 33 statu pocitam staty USA, ale i tak mam radost, ze jsem toho dost videla, i kdyz bych rada viv, takova mista jako Papua Nova Guinea, Vanuatu. to uz se mi asi nepostesti, byla jsem v Australii, ale uz nezbyl cas ani oenize a jentak tam letet, to je uz nerealny, jen ta cena letenek, ten cas..mozna az ditko odroste..ale uz s tim moc nepocitam..a hodne bych chtela Reumion ostrov, tam jsem i mela jet, ale nevyslo to..to uz jsou velke exotiky..
Chci mit velkej drevenej stul aby se mi k nemu vesla cela rodina, děti s vnoučatama, svuj pokoj s knihovnou a sítí na ayfly. A v posteli chlapa co mě bude mit rad!
Být dlouho zdraví cela rodina. A z těch hmotných, snad se nám podaří postavit domeček. Horkotezko se nám podařilo na poslední chvíli sehnat pozemek. Takže postavit domeček a odstěhovat se z vesnice plné mentálních krip*ů a bude nám dobře ![]()
@Enn1 píše:
woow, 92 zemí![]()
![]()
to je asi můůj sen, teda stačila by mi 1/4
Je mi 37, uz
cestuju od 15 s mamkou po Evrope, pak na vysce neco studijniho, nebo jsem na leto odjela napr Svycarsko, Rakousko pracovat do hotelu, Evropa byla hodne i vikendove pobyty s pritelem, to delame doted, jezdime nekolikrat do roka na prodlouzeny vikend, pak jako batuzkar, cestivala jsem jako dobrovolnik Indonesie a jizni Amerika, po skonceni dobrovolnickeho programu jsem zustala a privydlavala si tak ruzne a jezdila s batohem sem a tam, Asie to same. USA 3 roky jsem tam zila, v Australii rok studovala, jelikoz jsem u skoly i brigadnicila tak z Australie to neni daleko na Fidji a NZ, akorat jsem vzdy vse utratila no, ale zas treba sezonni prace v tom Svycarsku v hotelu hodily dobry penize, bylo k tomu vzdy zdarma ubytko, 2-3 mesice jsem pracovala bez volna, nic si nekupovala a pak vyrazila..ale to slo za mlada, pak pracovni cesty do USA a Evropa, 1× Japonsko, to bylo dobry, ale taky bych ho chtela procestovat, videla jsem jen Tokio..USA a JV Asii a Evropu mam zcestovalou hodne, zbytek jsem proste byla nekde, k videni je toho tolik..neco malo jizni Amerika. Jediny kontinent nemam a to je Afrika, z Afriky jsem byla jen v Maroku a Egypte.
@Královna Kosmíru píše:
Chci mit velkej drevenej stul aby se mi k nemu vesla cela rodina, děti s vnoučatama, svuj pokoj s knihovnou a sítí na ayfly. A v posteli chlapa co mě bude mit rad!
U nás chlap takovýhle stůl právě vyrábí ![]()