Jakými vzory jste pro vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
13.3.14 22:40
@admin píše:
@Gina108 Nešlo o Tvůj nick, příspěvek byl mezi těmi navazujícími. :)Monika

Tak to se omlouvám :kytka: jen mne zarazilo, že byl smazán, ale nevadí, to již není důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.3.14 13:58
@martina.se píše:
@Femanom snažím se.. a aktuálně jsem pro něj dobrý objekt na vědecké pozorování :mrgreen: takže rozvíjíme :lol:

Pěkné.

• Citovat
  • Upravit
32
28.3.14 09:42

Všimli jste si někdy svých chyb na základě pozorování stejného chování u svých dětí? Mě se nelíbilo, že starší syn, když ten mladší dělá něco, co se mu nelíbí, ho prostě vezme a odtáhne pryč, no a pak mi došlo, že dělám to samé :-). Tak si na to dávám pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
28.3.14 10:03

Mám děti už trochu větší - 11 a skoro 7 let a vzorem se pro ně snažím být v tom smyslu, že se nechovám tak, aby se moje děti mohly cítit pro naší rodinu nedůležité. Diskutujeme od mala. Zajímají mě jejich nápady, názory, důvody, proč se zlobí i na nás rodiče, proč jsou smutné, vzteklé. Ono vždycky má všechno svůj důvod, jen ho malé děti neumí vždycky správně popsat. Snažím se jim dávat najevo, jak je důležité jejich slovo. Že když se jednou něco slíbí, mělo by se to splnit, proto neslibuji, v čem si nejsem jistá, že půjde splnit. Snažím se být vzorem pro svoje děti v sociálním cítění a určitě ještě v dalších věcech. Prostě jak se říká „nedělej druhým to, co sám nemáš rád“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.3.14 14:28

Ahooj :)máma mi od narození až do třetí třídy :oops: :D každej večer zpívala a četla pohádky… obvzlášť na to zpívání mám vryté nevýslovně krásné vzpomínky :) ke všemu tata muzikant, no slyšet teď v rádiu písničku kterou mi hrával jako dvouleté je prostě pecka štěstí :* co se týče Tvé otázky, já neumím ani zpívat ani hrát na kytaru, ale právě protože chci dopřát prckům ty krásné pocity, tak od okamžiku, kdy test zahlásal "madam, jste v tom :-O " :D není dne, kdy bych nevzala kytaru do ruky ;) a třeba to bude i hezký a přirozený důvod vést pak děti ke hře na nástroj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.3.14 15:38

Pokud chápu otázku zakladatelky správně, chtěla bych eště něco zmínit :D Co se vzdělání týče, mám ve svém tátovi absolutní životní vzor, jelikož je to zkrátka člověk, co zná odpověď na VŠECHNO!! :-O ať dělám, co dělám, já toho chlapa zatím na ničem nenachytala :D Tím chci říct, že ačkoli mám mezery v historii nebo se zatím úspěšně vyhýbám všemu, co souvisí s pro mne věčně obávanou fyzikou či matikou :zed: :zed: nechci dopustit, aby tyhle „propady ve vzdělání“ měly možnost moje děti u mne zpozorovat..Takže ano, já se stávám „jiným člověkem“ kvůli svým dětem, protože jim nechci předat to, že je normální smířit se svými nedostatky a nevědomostí ;) :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
31.3.14 15:47
@Magdoš píše:
Pokud chápu otázku zakladatelky správně, chtěla bych eště něco zmínit :D Co se vzdělání týče, mám ve svém tátovi absolutní životní vzor, jelikož je to zkrátka člověk, co zná odpověď na VŠECHNO!! :-O ať dělám, co dělám, já toho chlapa zatím na ničem nenachytala :D Tím chci říct, že ačkoli mám mezery v historii nebo se zatím úspěšně vyhýbám všemu, co souvisí s pro mne věčně obávanou fyzikou či matikou :zed: :zed: nechci dopustit, aby tyhle „propady ve vzdělání“ měly možnost moje děti u mne zpozorovat..Takže ano, já se stávám „jiným člověkem“ kvůli svým dětem, protože jim nechci předat to, že je normální smířit se svými nedostatky a nevědomostí ;) :kytka: :pankac:

To me prijde trochu silene, snazit se znat vsechno. Osobne si myslim, ze nikdo nezna vsechno, cim hloubeji se clovek do problemu ponori, tim vice zjisti, kolik toho nezna. Takze to „vsechno“ bude zalezet na hloubavosti a zamereni tazatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.3.14 18:05

Samozřejmě, že nejde znát všechno, ale jde mít široký přehled.. Tím chci říct, že mi nepřijde nic špatného na tom, studovat další školu „kvůli dětem“. Děti mohou být dobrým motivačním prostředkem k tomu, zdokonalit sám sebe. Spíš jen tak nezávisle reaguji na předešlé komentáře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
31.3.14 18:09
@kvaček píše:
Já jsme si jenom ujasnila co nechci než co chci, protože třeba vidím, kde udělali chybu moji rodiče a hlavně jak se chovají moji rodiče..
takže přístup k dítěti jiný a hlavně, aby si nemysleli někdy to co já :oops: kvůli jejich chování.. Já třeba jako vzor je nemám :oops: bohužel… nejsou špastní, jsou to rodiče mám je ráda, ale prostě vzor určitě nejsou

Přesně tak to mám i já. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect