Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak my už jsme nejspíš taky rozhodnutí a kočárek objednáme. Viděli jsme ho naživo a je fajn. Jediné, co nám trošku vadí, je košík na věci, který je docela malý a hůř přístupný. A pak nám přišlo, že je vůle v tom polohovacím kloubu na rukojeti. Ale to jsou detaily a asi není možný najít kočárek, který by ve všem vyhovoval na 100 procent.
Jakou si budete pořizovat pláštěnku na hlubokou korbu? V setu je dodávaná na sporťák. Tak nevím, jestli bude sedět i na hlubokou, nebo třeba dokoupit. Určitě bych ale nešla do originálu, protože 850 Kč je fakt dost. Napadla mě třeba Emitex exclusive maxi (http://www.detske-kocarky.cz/…ve-maxi.html?…). Co myslíte, bude sedět?
@polic001 mě ten menší košík nevadí, na nákupy budu jezdit stejně autem jako doteď a na nějaké drobnosti to stačí, je pravda, že když je nasazený sporták tak se do koše obtížněji leze..ale to jsou pro mě drobnosti
Pláštěnku zatím kupovat nebudu, zkusím zda nebude pasovat ta ze sporťáku a pak kdyžtak dokoupím neoriginál.
@polic001 Jaký polohovací kloub myslíš?
@Lucy13 Holky, s tou pláštěnkou to chce vyzkoušet. Jinak ty univerzal Emitex jsou fajn a za „pár“ kaček ![]()
Ten košík je na drobnosti, s nákupy počítám taky autem. Max. nějaké drobnosti nebo nákup denní spotřeby - pečivo, salám…
Ahojky, posílám ti požadované fotky Venouška v kočáru. Když zvedneš přední část nánožníku a sklopíš stříšku tak je v kočáru jak v iglu, není vidět a skoro ani slyšet
. Jen by měly být delší úchyty suchého zipu, v protisměru se nánožník těžko připíná.
Už se chytla i další moje kamarádka, koupila si v Handy červený kočár s černou korbičkou a sedačkou, je dobré že se barvy nechají kombinovat - nebo je „ukecala??“
Já jsem zatím s kočárem spokojená, jen jsem si vyměnila potah madla kočáru za černý, je to i hezčí červená konstrukce s černým nánožníkem a černým potahem - je to ale věc osobního vkusu - http://handypraha.cz/…o-ke-kocaru/ , původní červený si nechám na léto až budu jezdit bez nánožníku.
Tak kočárek máme od včerejška doma, objednali jsme přes e-shop. Zatím mám rozpačité pocity. Máme korbu transporter lite, ta mi nakonec přijde prostorná dost, super je, že je polohovací, je dobře krytá. To stejné sportovní korbička. Jde jednoduše polohovat (to mi přijde fakt dobře vychytané) a taky skládat, a to se sportovní verzí jak po směru, tak proti směru jízdy.
Ale vadí mi celková vůle ve sklápěcím mechanismu a v aretačním kloubu rukojeti - ta je v řádech několika centimetrů. Vedle kočárku jsme měli kamarádčino brio go, které nemá tuto vůli skoro žádnou, při vyzkoušení vedle sebe nám přišlo, že brio jezdí hladčeji, má menší odpor. Ale hlavní věc, ze které jsem vycházela, je ta, že kočárek měl být lehký (psal to tu myslím i někdo v diskuzi). A i ze stránek handy Praha jsem pochopila, že by měl sporťák vážit 10,6 kg. Toto je ale váha jen samotné konstrukce! Celkem se sportovním sezením váží 14,4 kg a to mi přijde dost a kdybych tuto informaci měla dřív, určitě bych jeho objednání zvážila.
@polic001 Tak to ma dost. To i ten muj tank wanderer ma min. Jinak vsichni se shoduji ze brio je asi po bgb cameleonovi druhy nejlepe ovladatelny kocarek, takze s nim je tezky neco porovnavat
@Eliskaxox to bych nerekla, zkousela jsem v obchode i Wanderer a ten se ovladal hur a byl mnohem tezsi, i prodavacka to rikala, talze to nebyl jen muj dojem. jinak je pravda, ze treba mutsy igo je na ovladani taky o kapku snazsi ale zase nema vyhody janecka…
@Lucy13 No já nevím, wanderer prý má vážit 13,5 kg a jané váží stoprocentně 14,4 kg. Sama jsem to doma dvakrát vážila
Ahoj holky. Tak to mají srovnatelně stejně kg teda. Ona ta hluboká korba je těžká, asi díky tomu plastu. Koukám na net a ta hluboká korba má mít 5,8kg. Kdyby měl podvozek+korba 11kg, tak by samostatný podvozek měl jen 5kg - to by musel být asi z plastu ![]()
Mě se u Bugaboo nelíbí sporťák, do terénu je vhodný Buffalo a myslím, že nemá polohovací sporťák jako takový, že se jen naklání celá ta plastová sesle.
Brio jsem už psala, pan kočár, jízdní vlastnosti eňoňůňo. Ale na mě je velký ![]()
Mně u WAN vadilo, že má blbý systém skládání podvozku. Že pak stojí na rukojeti, to je fakt na odření. Janéčko stojí stále na čtyřech kolech. Měla jsem je stát vedle sebe a líp se rukou ovládal CROSS, šel za mě líp.
@polic001 Jestli ho máš přes internet, můžeš ho do 14dní vrátit…
a s tou vůlí v tom kloubu mi to v krámě nepřišlo.
@LadyVé Jasně, s váhou hluboké korby souhlasím, takhle jsem to ani nemyslela. Počítala jsem, že celková váha sporťáku je 10,6 kg (podvozek a sportovní sezení). Předpokládala jsem, že sám podvozek má okolo 7-8 kg, ke které by se samozřejmě přidala váha té hluboké korby. To mi bylo jasný a počítala jsem, že s hlubokou korbou bude kočárek těžší. To ale nevadí, protože tam je zase lehčí miminko. A samotná váha sportovního sezení nebyla nikde uvedená.
Ale to je jedno, kočárek si nechám, uvidím, jak se bude chovat v terénu a jak budu spokojená celkově za provozu. Jinak se mi na něm všechno líbí, jak jsem psala výš - kromě té váhy. Jestli to bude taková nevýhoda, se uvidí. Tu váhu jsem tady psala spíš i pro ostatní, co by nad tím kočárkem přemýšlely. Já ho třeba nebudu muset nosit nikam do schodů, mhd prakticky taky jezdit nebudu, takže by to mělo být ok. Ale pokud někdo bydlí ve čtvrtém patře bez výtahu a jezdí každý den busem, tak pozná každé kg navíc.
Ahojky, nevim ze tak resite jedno kilo. Das si neco do kosiku a je to stejne ![]()
Kdyz jsem kocar kupovala jako jedna z prvnich, bala jsem se, ale ted po mesici - jizda ve meste i ve snehu a v breckach tak nedam na crosswalk dopustit. Je mozna odlisne zkouset prazdny kocar na prodejne a nebo realita pri dennim provozu s ditetem v terenu nebo na prazskych dlazebkach. To kilo navic je mozna diky odpruzeni a systemu zadni napravy, konecne odpruzene janecko a vrele doporucuji. Je asi pravda, ze kazdy si chvali to sve do doby prvni reklamace nebo vetsich problemu, ale ja jsem holky fakt spokojena. A hlavni ze se kocar libi i manzelovi, ten hned koukal na tu napravu a system skladani, nechtel nic jineho a jak rad ted jezdi!!
takze klidek a pohoda.
@Padvor Neřeším jedno kilo, oproti údajům uvedeným na stránkách, je rozdíl u sporťáku 3,8 kg a tím pádem se kočárek dostává na váhový průměr některým o polovinu levnějších polských kočárků. Ale tím nezlehčuju jeho další výhody, však jsem to i psala. Jinak se mi kočárek líbí a proto si ho i budu muset nechávat. Napíšu sem dojmy po pár měsících užívání.
@polic001 Jo, už ti rozumím s tou váhou. No je fakt, že já jsem s těmi 11kg podvozek+sporťák taky počítala. Ale pak když jsem koukala na ostatní kočárky, tak většinou měli 14-17kg. Tak jsem to neřešila. Podvozek Bria měl myslím přes 11kg + korbičky. Maxi Cosi podvozek+sporťák necelých 17kg.
Ono na jednu stranu ta konstrukce musí být pevná. A má plný kola, nejsou nafukovací, takže to taky bude něco vážit… si myslím.
Já jsem ve 30.týdnu. Takže taky budu zanedlouho kočárek objednávat ![]()
@Padvor Přesně tak, to skládání a konstrukce ![]()
@LadyVé Brio je právě o dost lehčí, samotná konstrukce je okolo 8 kg a se sporťákem 11,4 kg. Ale to je jedno, stejně se mi crosswalk líbí ze všech nejvíc, a to jsem to studovala docela dost. No, já právě zítra začínám 35 tt, takže jsem měla nejvyšší čas něco koupit ![]()
@polic001 Máš pravdu, blbě jsem čuměla ![]()
Tak to mi už taky moc nezbývá
Koukám, že teď jsou cenově nastejno Brio2013 + Crossw.