Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProAhoj holky, omlouvám se, že vám lezu do diskuze, ale chci se zeptat, jak jste spokojené s tímto kočárkem? Na netu je od výrobce vychvalován, ale chci nějakou osobní zkušenost. Klady X zápory…
Já vždy chtěla čtyřkolku a otočnou sedačku u sporťáku, proto je mým dalším favoritem X-lander XQ.
Rozhoduji se v koupi.
Jak jste spokojené s korbičkou Capazo? A ty co používají sporťák?
já mám korbičku Capazo,ale zatím bych spočítala na prstech jedné ruky kolikrát jsme byli venku,mám 3-týdenní mimi,ale já jsem spokojená moc,taky sem vždycky chtěla čtyřkolku ani nevím proč
ale nakonec jsem zvolila Jané a jsem sním hodně spokojená
krásně se sním jezdí,jednou rukou můžeš tlačit a jede jako po másle,takže s hlubokým je u mě velká spokojenost
X lander se mi taky líbil - hodně s ním tady ženský jezdí, ale musím říct, že mi přijde proti Jané takovej kvalitativně horší -což teda asi odpovídá ceně. Zatím jediný zápor je pro mě malý košík, velikej nákup tam moc nenarveš
Jezdím denně, i víckrát, ale zatím mám zkušenost jen měsíc.
Takže čerstvé maminky, nejdřív gratuluji k mimískům
a zároveň děkuji za reakci na moji otázku. Já jsem děsně nerozhodná, navíc setů XQ je v ČR už jen několik kusů, takže musím být rychlá…
Ahoj Roomci, ono taky dost záleží, co preferuješ. Taky jsem nejprve chtěla Xlander, doteď se mi líbí více než Jané, ale pro mě byla nejdůležitější váha a skladnost kočárku, protože ho každý den tahám do 1. patra. A v tomhle případě jednoznačně vyhrál Jané. Do terénu si myslím je lepší ten X lander. Ale nemám osobní zkušenost. Jané horší terén nedává a to z toho důvodu, že nemá prakticky žádné odpružení a miminko se fakt v korbičce dost klepe. Nám tam malý v létě lítal ze strany na stranu, na to jsem nervy neměla. Ale jinak je kočár suprovní, krásně se ovládá, i když mám psa na vodítku, tak není problém s ním sjet patník, najet na patník, zatáčet…Korbička je krásně velká oproti jiným kočárům, co vidím tady v okolí u maminek, tak už mají stejně staré prcky ve sporťáku, mi se malý furt vleze do hluboké. Tak šťastnou ruku při výběru!
Markét, děkuji za info. Já právě taky nevím, jestli X-lander xq je dobrý do terénu, když má přední kolečka menší a nenafukovací (nafukovací má XA, ale ten zase nemá tu otočnou sedačku
).
Vážně vám v korbičce malý tak hopsal? To se mi teda vůbec nelíbí
A to výrobce píše toto: zadní odpružená nafukovací kola s ložiskovými středy a nastavitelným pérováním
Ještě se zeptám na polohování u sporťáku- do úplného lehu to nejde, že? Jaké je ovládání? Snadné, nerozčiluje vás? ![]()
Nevím, jestli třeba nemáme nějaký horší kus kočáru, ale to odpružení ať manžel šteloval jak chtěl, tak to nějaký zásadní vliv nemělo. Teď už vím, že na hory a do terénu je nejlepší kočár, co se může houpat, to úžasně tlumí ty nárazy. Ale takové kočárky jsou čtyřkolové a většinou velké, takový bychom zase nenarvali do našeho pidi auta. Prostě to je o kompromisech, no
.
Se sporťákem neporadím, ten nám zatím leží na skříni, takže nemám praktickou zkušenost…
roomci píše:
Markét, děkuji za info. Já právě taky nevím, jestli X-lander xq je dobrý do terénu, když má přední kolečka menší a nenafukovací (nafukovací má XA, ale ten zase nemá tu otočnou sedačku).
Vážně vám v korbičce malý tak hopsal? To se mi teda vůbec nelíbíA to výrobce píše toto: zadní odpružená nafukovací kola s ložiskovými středy a nastavitelným pérováním
Ještě se zeptám na polohování u sporťáku- do úplného lehu to nejde, že? Jaké je ovládání? Snadné, nerozčiluje vás?
Připadá mi, že chceš x lander, ale ovládání u sportáku je velice jednoduché! A do sportáku se vleze i tříleté dítě. Do lehu úplně nejde, ale vůbec to nevadí, ale je jiný typ jané a tam to jde.
Markéta2208 píše:
Nevím, jestli třeba nemáme nějaký horší kus kočáru, ale to odpružení ať manžel šteloval jak chtěl, tak to nějaký zásadní vliv nemělo. Teď už vím, že na hory a do terénu je nejlepší kočár, co se může houpat, to úžasně tlumí ty nárazy. Ale takové kočárky jsou čtyřkolové a většinou velké, takový bychom zase nenarvali do našeho pidi auta. Prostě to je o kompromisech, no.
Se sporťákem neporadím, ten nám zatím leží na skříni, takže nemám praktickou zkušenost…
Nevím jestli máš limitivanou nebo reverse, ale u mého reversu dost pomohlo to pérování promazat. Prostříkala jsem na tom WD40 každou škvírku a kočár začal skoro houpat…
nausikaa píše:Markéta2208 píše:Nevím jestli máš limitivanou nebo reverse, ale u mého reversu dost pomohlo to pérování promazat. Prostříkala jsem na tom WD40 každou škvírku a kočár začal skoro houpat…
Nevím, jestli třeba nemáme nějaký horší kus kočáru, ale to odpružení ať manžel šteloval jak chtěl, tak to nějaký zásadní vliv nemělo. Teď už vím, že na hory a do terénu je nejlepší kočár, co se může houpat, to úžasně tlumí ty nárazy. Ale takové kočárky jsou čtyřkolové a většinou velké, takový bychom zase nenarvali do našeho pidi auta. Prostě to je o kompromisech, no.
Máme limitovanou edici…Tak to budu muset zaúkolovat manžela, ať to zkusí. To by bylo super, kdyby to pomohlo. Díky za tip ![]()
taky mi vadí,jak se tam mrská,ikdyž ted v zimě nemá moc kam,je oblečená a fusak,ale hlava jí skáče…skladnej je super a relativně lehkej
Markéta2208 u reversu je to v tom odpružení plast na plast, bylo to do sebe dost narvaný a prostě to po sobě neklouzalo, tak třeba to pomůže i Tobě
Tak jsem nakonec koupila X-landera XQ. U Jané Slalom Pro mi vadilo, že u sporťáku vůbec nejde vidět na mimčo, když už nelze otáčet sedák, tak bych uvítala nějaké „okénko“ ve stříšce. Jinak to je moc krásný kočárek a po obchodě se s nim manipulovalo božsky!
Jané Slalom reverse jsem zavrhla hned, když jsem spatřila ten malinkatý sporťák, přišlo mi to jak na panenky ![]()
X-lander má taky své mouchy, ale snad mi nebudou tak vadit…
roomci píše:
Tak jsem nakonec koupila X-landera XQ. U Jané Slalom Pro mi vadilo, že u sporťáku vůbec nejde vidět na mimčo, když už nelze otáčet sedák, tak bych uvítala nějaké „okénko“ ve stříšce. Jinak to je moc krásný kočárek a po obchodě se s nim manipulovalo božsky!
Jané Slalom reverse jsem zavrhla hned, když jsem spatřila ten malinkatý sporťák, přišlo mi to jak na panenkyX-lander má taky své mouchy, ale snad mi nebudou tak vadit…
Ahojda,jakou pláštěnku jste koupili na korbičku u slalomu pro limited 2011?? Má tu někdo ten černej s béžovým? A ještě nevíte jestli už bude nějaká nová kolekce 2012?