JARŇÁTKA 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
28.5.08 20:58

Ahoj Loudalko
tak ty sandálky jsou pěkné a jedny opravdu z nejkvalitnějších na našem trhu(se žirafou). Fare s.r.o. máme nedaleko(co by kamenem dohodil). Mají tam i podnikovou prodejnu, ale na ní není většinou velký výběr obuvi, protože některé botičky, které mají v katalogu uvedeny, pokud si je nějaký prodejce přímo neobjedná se ani nevyrobí. Alespoň tak nám to bylo řečeno. Ale vzory na tento rok mají pěkné.

A naše botičky po těch dvou dnech na chalupě jsou již na přezkách odřené :? , takže místo pěkně růžových jsou již strakaté :cry: . A trochu odřené. Co se dá dělat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.5.08 22:25

KUK 8O nikdo? :cry:
nikde? :(
Aaaach jo!! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
1.6.08 11:23

Všem vašim dětem
krásný svátek dětí.
MY dneska vyrážíme na dětský den, bude tam opravdu bohatý program, doufám, že se bude Tině líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
2.6.08 23:17

Ahojky :wink:

Dneska jsem po dlouhé době zavítala na e-mimino a našla jsem tuto diskusi. Tak jestli mě ještě vemete tak bych se někdy přidala.
Já chodím hlavně na BC do dubňátek 2007 a mám ročního chlapečka Lukáška a tříapůletou slečnu Nikolku.
Lukášek se narodil 13. dubna a je to pěkný rarášek, chodí asi od roku a na roční prohlídce měl 11 kilo a 80cm.

Tak snad se to tady zase trochu rozjede.

Petrusho kdyby ses chtěla víc vykecat tak to zkus i na BC :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.6.08 20:38
saal21 píše:

Dneska jsem po dlouhé době zavítala na e-mimino a našla jsem tuto diskusi. Tak jestli mě ještě vemete tak bych se někdy přidala.
Já chodím hlavně na BC do dubňátek 2007 a mám ročního chlapečka Lukáška a tříapůletou slečnu Nikolku.
Lukášek se narodil 13. dubna a je to pěkný rarášek, chodí asi od roku a na roční prohlídce měl 11 kilo a 80cm.

Tak snad se to tady zase trochu rozjede.

Petrusho kdyby ses chtěla víc vykecat tak to zkus i na BC :wink:

ahoj saal21
tak vidím, že holky na to nemají čas a tím pádem se mi zdá, že to tu pomalu ale jistě končí.(diskuze)
Tvůj Lukášek je stejně starý jako naše Tina, tak myslím, že jsme spolu mohli ležet v porodnici, to taky z toho důvodu, že jsem také ze Vsetínska.

A díky za typ na BC, ale myslím, že už těžko mne přijmou holky mezi sebe, neboť to jsou diskuze již dlouho založené a většinou „přecpané“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
3.6.08 21:32

Petrusho - teda ty jsi ze Vsetínska no to je super, já tu totiž neznám ani nohu :( Jsem z Bystřice pod Hostýnem a přestěhovala jsem se na Nový Hrozenkov a skoro nikoho tu neznám.
Tak jestli je tvoje malá stejně stará jak Lukášek tak jsme určitě rodily spolu :lol: já jsem malého vyplcla po celém dni až ve 22.55, od rána mi porod vyvolávali už jsem týden přenášela a kvůli prvnímu porodu císařem mě nenechali dýl a tak jsem musela na to vyvolání.
Za dobu mého porodu rodily asi tři holky, možná jsi byla mezi nimy :wink:

Já myslím, že kdyby ses na BC ukázala tak by tě určitě vzaly, ale musela by ses ukazovat častěji, ne jak některé které se přidají a potom už o nich není vidu ani slechu :wink: zrovna dneska přišla nová spolukecatelka a v pohodě se zařadila k nám. Ale nebudu tě přesvědčovat a jestli chceš ikdyž to tady bude pořád upadat, můžeme tu být aspoň my dvě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
4.6.08 20:53

ahoj Saal21
MAlá se mi narodila ve 14:24hod. to jsi ostatně mohla vidět u mého metříku. Tina šla také „ven“ na vyvolání, protože toho dne jsem byla na kontrole u gynekologa a Tina neměla dobré ozvy, navíc jsem měla v těhotenství potíže a dohromady jsem ležela v nemocnici 10 týdnů a k tomu jsem byla otevřená na 3cm. Proto mě mudra poslala do nemocnice a nenechala mne si ani doma vyzvednout tašku pro miminko (do porodnice) .
Dejme tomu, že ve 12hod. mi píchli plodovku a vše proběhlo velice rychle… Je fakt, že ten den bylo úplně narváno a všechny přípravky byly obsazeny, také oba sály. Protože jsem začala rodit při točení ozev, tak už jsem zůstala v této místnosti. Takže Tina se nenarodila na sále, ale na lehátku přímo tam.
JO a ležela jsem pak na pokoji č.3, myslím.

A nebudeš tomu věřit, ale na Hrozenkově mám babičku( na Čubově).

Včera jsem jukla i na BC a viděla Medvídka, jak se k vám přidala…
Já uvidím jak to tu Na emiminu dopadne(diskuze) , i když velké šance tomu nedávám, a pak bych se možná i přidala. Ono se vždycky špatně vstupuje do rozjetého vlaku… A pak zapamatovat si všechny ty maminy. A navíc mne děsí těch x-stran co bylo už napsáno. To člověk nemá šanci přečíst.(aby přibližně věděl co a jak a co kdo má atp.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
5.6.08 11:10

Petrush - tak místo na porodoním sále jsem ti zabírala já :lol: Já byla na tom sále od jedenáctí až do porodu :roll: Dostala jsem kapačky a furt mě monitorovali, takže mě už na pokoj nepustili, ale jinak jsem měla tašku myslím na jedničce, ale to přesně nevím co to bylo za číslo. Za tu dobu co jsem tam rodila jsem si z vedlejšího sálu vyslechla :roll: až jsem byla z toho vyklepaná. Všichni porodili a já která přišla první jsem poslední odešla :roll: stejně jako s Nikolkou, to taky vyvolávali.

Na čubově má babičku manžel, bydlí tam v těch bytovkách. Určitě se znají :wink:

Záleží na tobě jestli se přidáš, určitě by ses časem zorientovala. Já zakládala duben 2007 tady a nakonec jsme přešli na BC a zatím jsme spokojené. Už jsme měli dva srazy a bylo to super :wink: Myslím že číst zpět nemusíš, časem by ses zorientovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
5.6.08 21:23

hezky vecer! Posledni dobou nemam chut zapinat PC. Tak pisu po dlouhe dobe az dnes. Tomikovi se prorizla spicka dalsi stolicky,takze uz 10.zub a dalsi jsou na ceste.Mozna uz jich ma 11,ale nenecha si tam sahnout ani namazat jakykoliv gel :-(.

SAAL21,vitej mezi nami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
5.6.08 21:59

saal21
Tak já vůbec netuším, kde by mohli být na čubově bytovky :oops: , ale zeptám se mamky, abych se zorientovala.

K porodům: vůbec si nedokážu představit, že bych rodila i 12 a více hodin jako některé maminky. Často i nad tím přemýšlím, že třeba druhý porod mi dá zabrat a teprve poznám jaké to doopravdy může být. Doufám, že nám to vyjde s těhotenstvím ještě letos :P .
Moje kámoška za mnou byla v porodnici a říkala, že vypadám úplně bezvadně, že chodím jak baletka :wink: :wink: , žádná veliká bolest po nástřihu… Ale já si opravdu myslím, že i záleží jak těžký porod byl a i kdy se miminko narodí(zda v noci nebo přes den a kolik hodin to trvá), takže se ty porody vlastně objektivně nemohou nikdy posoudit.

diskuze na BC: uvidíme, nebráním se ničemu, nikomu…
Loudalko
konečně se někdo ozval. Tomík má tedy dost zoubků. Naše Tina má taky 10 a stejně stará dcerka kamarádky má pouze 2. ( ta zase na druhou stranu chodí od devátého měsíce) A Tina by si také nedala šáhnout do pusinky, takže o nějakých gelech by se mi mohlo jenom zdát.

Tak se mejte holky a někdy příště.Tu děsně nudnou knížku :( , co jsem teď četla už mám přelouskanou, no to byl horor :( :( :( a začínám další :?: . TAk zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
6.6.08 10:33

Petrush - já si těch 15 hodin taky nedokážu normálně představit, ale já měla EPI a byla to brnkačka :wink: Měla jsem ho už i u Nikolky, protože to byla hrůza a teď jsem si o něj řekla hned na začátku, takže jsem nic necítila, vlastně skoro ani nevím jak se malý dostal ven :oops:

Loudalko - díky :wink:

Ad zuby - náš Lukášek má stále jenom 4 zuby a pořád to nevypadá na další :roll: ikdyž protivný je tak, že by měl mít celou pusu tubů. Kousat neumí všechno musíme mixovat, ale nemyslím si že by to bylo těmi zuby. Chodi od roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
6.6.08 20:31

saal21
my také něco musíme mixovat, ikdyž už zoubky máme. Kuřecí a krůtí maso, rybí filé nemusím, ale hovězí ,vepřové atd. neustále. Zeleninku musím dobře rozmačkat vidličkou. A co se týče ovoce, tak musím strouhat nebo rozmačkat a ty které nemá moc ráda, tak také mixuju a v kombinaci s jablíčkem je sní. Ale je fakt, že ještě nedávnoo jsem pořád jen mixovala a vždy po 14dnech se snažila toho zbavit a zkusit jen rozmačkat ne vždy se to povedlo, ale jak říkám až teď v poslední době dcerka povolila.
Co je EPI neznám z vlastní zkušenosti. Provádí se jen u císaře nebo i u normálního porodu? Jen jsem někde četla, že pozdní podání může vést k neschopnosti porodit( tlačit) nebo tak nějak-přesně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
6.6.08 20:58

Petrush - Epidural se dává myslím do tří centimetrů :roll: nevím přesně, ale když to jde rychle tak ho nedávaj. Mě ho dali hned jak mi začaly kontrakce a první porod nějak nepostupoval a strašně to bolelo tak jsem ho dostalo, ale stejně to nešlo to u druhého se to pěkně rozjelo, vždycky mi u toho přidávali oxitocin aby byly kontrakce větší, ale nic jsem necítila snad jenom tvrdnutí břicha a tlak na konečník to až ke konci a podle toho jsem poznala, že je stah a měla bych tlačit :wink:
No já jsem dost naštvaná s tím mixováním, protože u nás na BC všem holkám děti krásně jedí chleba a rohlíky a normálně všechno koušou a já furt mixuji a vařím šlichty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
6.6.08 21:14

Mě zase malá nechce chleba, ne snad protože by ho nemohla pokousat, ale prostě proto , že holčička zjistila, že jí víc chutná rohlíček. Musím říct, že mi pořád také připadá, že malá papá takové husté „papuče“-tak se u nás říká hustým polévkám-to proto, že mi ty rozmačkané brambory, zelenina a maso tak nějak připadají.
Ale je to fakt výhoda, když vyrážíme ven tak nemusím brát nějaký jogurt, který by se mi v horku mohl zkazit nebo tak něco, vezmu rohlík, buď suchý nebo ho něčím namažu, kus buchty nebo tyčinky anebo křupky pro děti a malá se zabaví i jídlem v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
6.6.08 21:16

a saal chtěla jsem se jěště zeptat proč jste se s diskuzí Duben 2007 přestěhovali na BC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí