Poradna duly
Jana Čurdová
Holky dostala jsem na něco chuť tak se nejdřív nadlábnu a pak půjdu uklízet.Tak ještě chvilku tu budu.
Ahojky jezi.
Sammy , kamarádka z práce má taky RH faktor negativní, v dětství prodělala toxoplazmózu a má odpor ke kočkám, přesně stejný případ! Má dvě malé děti a měla v těhu taky hrozný strach, … no ani se vám nedivím, taky bych po takové zkušenosti asi kočky nemusela, natož, kdybych to tak měla zažité už od dětství. … já mám kočky ráda, nedokážu toho našeho mazlíka nepohladit. Tak hlavně držím pěsti, ať už máš krev v pořádku!!
Daisy , souhlasím s tebou, nic se nemá přehánět, ale opatrnost je na místě ![]()
Jezi , bezva, že jsi sehnala mamatest! tak až ho uděláš, hoď ho do galerky ![]()
Meduň ..asi až ráno ..ne?
jinak já jsem taky RH ..negativní .takže i teď po revizi mi píchli něco proti tomu ,,aby si tělo přístě nedělalo protilátky proti mimi
No já jsem myslím RH pozitivní naštěstí. teda pamatuji si to ze zdravotního průkazu.
teď baštím guláž s těstovinama.
Medu: Co máš za vitamíny, koupila jsi si nějaké spešl? Já teď dobrala kyselinu. a kamarádka mi dala Calibru baby plane. tak papám te´d je. už tam mám jen 4. tak jsem si rovnou koupila Calibru mami. Sice mi do do začátku druhého trimestru bude chybět asi 3 dny, ale to nevadí…
A co máte vy ostatní?
Daisy, já mám Centrum Materna. Tam rezohoduje momentální stáří plodu a stačí 1 pilule za 1-2 dny. Takže 90 tablet mi asi vydrží až do porodu
.
Medu, díky. A slib, že na sebe budeš s tou Vaši mícou dávat pozor, hm? ![]()
Jezi, dnes naštěstí není RH- nic tak závažného a stačí injekce. Za nás by to bylo horší. Dceři mamčiné známé museli po porodu přes transfuze měnit 3 dny krev
.
Naštěstí dnes stačí jen jeden ďobanec a je to ![]()
Kdepak je Peťule, zase chrní, co? ![]()
Jezi , asi bych počkala na ráno, pokud jich nemáš víc. I když mě se 21DPO krásně vybarvil i odpo a to hodně piju (až 3 litry denně) ![]()
No jo, té karamádce prý ani druhé dítko nedoporučovali, kvůli RH neg., ale nakonec měla vše v pořádku a bez komplikací!
tak myslíš, že to mimi v dubnu nedopadlo kvůli těm protilátkám, když ti tohle řekli? ![]()
Daisy , já před těhu brala asi rok listovku, céčko, atd., když js zjistila těhu, tak js začala brát taky Calibrum baby plan (kvůli jódu, železu, ..), prý je dobrý, že toho neobsahuje moc, jen to, co je potřeba a pak si koupím zase Calibrum mami. Calibrum je cenově dostupný a myslím, že dobrý ![]()
..tak mě už zase začalo býr šoufl
po obědě je to jistý, chjo
Sammy , Peťu má taky kočičku, tak se s náma asi nechtěla dohadovat
néé, asi chrní ![]()
Daisy ..jsem tu …
..taky dávam byt do obyvetelna ..ale jen pozvolna
Medu ..nevím ..nic mi k tomu pořádně neřekli, prý se to stává a není to nic neobvyklého..ale už je to minulost a nepátrám po tom ..radši …
![]()
taky beru kyselinu listovou (začala jsem asi týden před tím, něž jsem našla 2 //) a piju vitaminky …
Mam 2 testíky … ![]()
Medu: u té Calibrum mami je doporučená dávka 2 tablety denně. Prý ale stačí 1 tableta denně. Co ty nato? Kamarádka bude co nejdřív rodit a říkala že papala jen 1tabl. A prý všechny co zná tak papali taky jen 1 tabletu.
Holky jdu uklízet. a nějak na mě padla únava, tak asi i půjdu chrnět. Uvidím zatím páááá
Medu, nevím, kolik stojí to Calibrum, ale za tu Maternu jsem dala 600,– a opravdu mi to výjde na celé těhu, takže si myslím, že je to fajn ![]()
Před těhu jsem brala listovku a taky Calibrum Babyplan. Maternu mi doporučila bývalá švagrová, že s ní byla moc spokojená
.
Jezi, po prvním porodu Ti píchali antiD globulin, nebo byl Ondra Rh+?