Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucie486 no mě je 27 a čekám své první mimi.
Po 5 ampulích bych se složila, nesnáším to a musím ležet ![]()
Jinak já jsem dostala kartičku brzo, už asi v 8-9 týdnu ![]()
@Ornwen tak to je hezký, že vám mimi zamávalo, to bych chtěla taky
![]()
@danytek.hor Můj dr. někdy do 13tt dělal vnitřní utz a teď od 15 už jen přes břicho. Ale každá kontrola u něj utz obsahuje.
Jinak to moje mimčo tam na každý kontrole plave kraula.
![]()
@danytek.hor Ahoj, to je zvláštní mě třeba dělají ultrazvuk pokaždé a fotky mám už 4. To je nějaká starší doktorka? I když někde jsem četla, že někteří gynekologové dělají vyšetření jen 3× za celé těhotenství, tak to asi nic divného úplně nebude
hlavně že jste zdraví
Tak ja už patřim mezi matky vykopávky, je mi 37.
První krev taky 5 ampulí, dneska se sestry uskromnily a vzaly mi jenom 2. Tak se to dalo přežít, ale stejně na to nekoukám…
My máme termín 23.3.2017
Tak naštěstí mudra, co jsem si jí našla, tak veškeré ultrazvuky nahrává na fleshku, kterou od nich ve 12tt k nějakýmu balíčku dostaneš + fotku. A holky proti praze, kde jsem chodila do Gyncentra a pak do Gynemu, tak poplatek za nadstandartní balíček těhotenství byl 1100 Kc!!! Neuveritelné!!!
Oni někteří doktoři vážně dělají jen 3 utz za těhotenství, protože prý žena má nárok za těhotenství jen na 3 utz a to zaplatí doktorovi i pojišťova. Ostatní co dělá navíc se mu platí nejspíš z toho, že dnes se skoro u každého gyn dr. platí roční příspěvek. U nás 600Kč.
Jinak holky, proplatí vám aspoň část screeningu pojišťovna? Já jsem u VZP a prý proplatí 500 Kč. Někdě jsem ale četla, že dokonce 1000Kč. Je to sice hroznejch papírů, ale zkusim to. Platila jsem za to 1100Kč.
Už by mohli skoncovat s triplama a začít proplácet doktorům ten 1.trim.screening co je mnohem spolehlivější. Stejně většina dr. na triply ani neposílá, když se jde na screening.
A mně je 31 a čekám první dítko. ![]()
@Lucie486 moje dr právě přes břicho nedělá. @Denina01 stará není, do čtyřiceti. Spíš má starší vybavení řekla bych. No příště ji řeknu že jsem hrozně nervózní jestli obě rostou jak mají, ať mrkne spodem, teda pokud to zdravotně nevadí, a snad mi vyhoví. I když stejně to teď bude měsíc čekání.
Na příspěvek od pojišťovny jsem se neptala, odrazuje mě to papírování. Tady v Chrudimi chtěli 590,+ za fotky teda, ale tak to jde
Ty jo tak o poplatcích slyším poprvé
i když u nás je to soukromá gynekologie, tak možná proto se nic navíc neplatí.
O VZP jsem četla, že proplácí 1000,– Kč, což by bylo fajn jelikož jsem za screening platila 800,–
já jsem tady věkově asi taky exot, akorát trochu jinak, jelikož je mi 20
nu což, někdy se začít musí že jo ![]()
@danytek.hor já si myslim že by se mohla mrknout, nemělo by to ničemu vadit
a proč nemůže přes břicho? Protože to nedělá nebo na to nemá správný UTZ?
@Denina01 JJ, proplácí, ale jen pokud prý nebude vyčerpaný nějaký roční fond. Takže holky, co jsou ve 13 tt začátkem roku mají výhodu.:-) No pošlu to tam a uvidim. Litr na věcičky pro mimčo dobrej. ![]()
U VZP se musí vstoupit do nějakého Klubu pevného zdraví (v pohodě online) a pak poštou zaslat žádost (1str) a originál dokladu o zaplacení. A pak se čeká jestli daj nebo nedaj.
Nevim, jestli se vnitřní utz už od určitého týdne může vůbec dělat. Proto už jedou jen přes břicho. Ale četla jsem, že někteří dr dělaj spodem kdykoliv dle potřeby.
U našeho dr mi dal 4 obrázky zdarma a pak už to nahrává jen na flashku.
@Denina01 přes břicho nemá.
@Lucie486 já si právě taky myslím že od určitého týdne už to vnitřně dělat nechtěj, pokud není fakt důvod. Už minule, když jsem tam byla po krvácení tak koukala ale říkala vezmeme to rychle a že už vnitřně to stejně není ono. Nevím zda myslela se tam vnitřně už moc neuvidí nebo že není vhodné tam zbytečně a často lizt. Ale ten den jsem šla zrovna na screening, tak mi to nevadilo ale teď to bude dlouhý.
Holky a nevíte do jaké doby se ten doklad o zaplacení za screening musí na pojišťovnu poslat? Jste mě nalakaly a začínám uvažovat ![]()
@danytek.hor U VZP do 30.11. a doklad nesmí být starší než 3 měsíce.
Btw je dost divný, že dr. nemá tu břišní sondu v ordinaci, když vaginální má…
Ahoojky, muzu k vam? jmenuju se Jitka, je mi 27 let, bydlim spolu s manzelem, psem a dcerou 21 mmesicu v Praze a ted jsem njaky 6tt, ale asi o neco mene,16.9 jsem byla na utz a byla jsem 4+3 misto 5+3,ted jdu na kontrolu 3.10,prukazku uz mam, mudr nam veri tak snad vse bude ok, priznaky mam malinko, chodim na wc, zvetsiji se prsa trochu a obcas se otoci zaludek, jinak niic
jsem diabeticka 1.tipu,tak me hlidaji vic, prvni tehu bylo v poradku uplne tak snad podruhe to bude v poradku taky ![]()
@Luciii79 Já mám 36, takže taky už jsem na hranici, kdy doktoři kvůli všemu rýpou
Čekám druhé a třetí mimi, první dcerku jsem měla v necelých 33letech a to už u ní mě dost doktoři potrápili ![]()
Holky nevíte kolik stojí ten krevní rozbor místo amniocentézy? ![]()
@kanka80 A proč jako rýpou? Prostě dneska i starší holky chtěj mít děti.
Hele, nedávno jsem na to koukala a ten Prenascan stojí 12500Kč a ještě je Maternit21 a to jsou tři druhy a stojí to od 15 do 30tis. ![]()
@kanka80 ten, co si platis sama? 13-15tisic mi rika doktor
Jinak me je 31, kluk ma 22m, takze rosetup bude rok a 4m. Uvidime, jak to pujde.
Proplaceno od vzp-pokud mate pobliz pobocku, staci uctenka a je to hned vyrizeno. Proplaceji nove 1000. Pani nerikala, ze by penize dochazely (u d. Hygieny varovala hned). Ale na konci roku byste meli fakt smulu. Jako ze asi nevezmou ani lonskou uctenku, pokud by byla z prosince. Mne se to stalo s cvicenim a znamym s necim dalsim