Jdeme vyvolávat duchy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@loppy jak jsi ještě psala o tom zlu a dobru..že se vrátí. Nedávno tu byla na toto téma diskuse…já se zřejmě pohybuju ve špatné společnosti…kolem mě se (alespoň co já můžu sama zhodnotit)zlo nevrací. Boží mlýny prostě nemelou…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@loppy @MDK Hele, jak já si jako myslím, že to je, jo… ![]()
Máme určitý úděl, určitý okruh lidí / duší, které se k nám vážou a my k nim. S těmito procházíme našimi zkušenostmi v hmotě. Nezáleží jen na tom, jak se chováme my za sebe, záleží na tom, jak se chováme jako organismus. Jako jedinec neseme svou karmu, jako rodina karmu rodinnou, jako národ karmu národní, jako lidstvo karmu kolektivní. Karma je jako vůně, která se vyskytuje mezi členy určitých skupin.
Zrovna ty se třeba rozhodneš vyřešit karmu své rodiny (třeba u nás jako přítěžek máme nepochopení z matky na dceru) - a pokud se to rozhodneš vzít na sebe, tak se s tím v životě budeš potýkat. Ale neznamená to, že nemůžeš rozhodnutí změnit, že se ti to očistit podaří ![]()
Ovšem tak tomu rozumím za sebe sama. A vím, že zlo se vrací, že lžeš-li, lžeš jen sama sobě, kradeš-li, kradeš jen sama sobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krakatice88 píše:
Taky si myslím, že za spoustu věcí může mozek. Věřím, že jsou lidi, kteří mají určitou schopnost vyčíst z obličeje, držení těla, mluvy atd., co má dotyčný za problém, možná i co ho způsobilo.. Ale je to jen o tom, jak využívají svůj mozek, svůj cit, intuici, zkušenosti. Někteří se tím pak i živí, někteří ne. Stále je to ale souhra různých lidských faktorů. Na základě těchto dovedností si vybudovali kariéru i někteří iluzionisti, kartáři, média. To vše umím pochopit. Ale je to jen hra s lidským podvědomím a využívání toho, co já umím a druzí ne. Vše ostatní jsou pro mě bláboly, dokud se na vlastní kůži nepřesvědčím o opaku.
Určitě v mnohém se s tebou dá souhlasit. Jen mě mrazí při pomyšlení, že loni hodně lidí považovalo za blábol existenci metanolu v lahvích s kořalkou a pak se na vlastní kůži tvrdě přesvědčili.
Na druhou stranu - je zajímavé vidět, jak téma duchovno a podobně je přitažlivé i pro zaryté ateisty ![]()
@puntice píše:
@Demi jak vzniká? No nejsem žádný odborníkale myslím, že neustálým kolotáním, vyvažováním v životě jednotlivce i universa. Když si vezmeš svůj života, neobjevuje se tam ona známá sinusoida pádů a vzletů? Každý pád nás naučí mávat křídly jinak, nebo déle, abychom si v okamžiku pýchy opět nabili čumák. A vzniká třeba i polaritou názorů na to, co je to dobro a co zlo
A tak je to myslím v soukromém i jaksi nadosobním měřítku, Stav harmonie je pro mě stav spokojenosti, vlastně určitý nicoty a prázdnoty, je to pro mě stav, kdy nejsem ani přešťastná, ani ve mě nehárají nepříjemné pocity… Je to bytí.
To je zajímavá filozofie a zvláštní pojetí bytí. Podle mě neexistuje harmonie dobra a zla, stejně jako neexistuje harmonie (soulad) dvou a více naprostých opaků. To by pak muselo dobro se stát menším dobrem a zlo menším zlem, aby nastal stav, který popisuješ. Pak by nešlo ani o dobro ani o zlo, ale jakýsi mrtvý bod, nula. A jak známo, v nicotě nic neexistuje.
Vnitřní rovnováha je stav, do kterého se můžeme postupně dobalancovat a máme na to celý život. Někomu se to podaří. Ale Bůh je podle mě někým úplně jiným. A s romantikou to nemá moc co dělat. Spíše s ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MDK: Máme dost podobnou situaci. Taky řešíme díky jednomu rodinnému příslušníkovi finanční situaci a to soudně už 3roky. Jsem z toho uplně zničená i má rodina, ale odpustila jsem mu. I za ty všechny nervy, co mě to stálo a říkám si, že mohlo být hůř. A to nám jde o střechu nad hlavou, takže chápeš asi jaký nervy mám. Snažím se věřit, že vše dopadne dobře. Měli jsme v rodině sebevraždu, umrtí dítěte, nádory a tak mám priority jasně dané. Andělé mi pomůžou a musím věřit. Ale taky jsem měla pocit, že to není spravedlivé. Beru to jako zkoušku a hlavně už jsem opatrna a některý lidi si k sobě už nepřipustím. Holt si člověk někdy musi natlouct aby se změnil…Tak jsem to pochopila ja.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Demi píše:
To je zajímavá filozofie a zvláštní pojetí bytí. Podle mě neexistuje harmonie dobra a zla, stejně jako neexistuje harmonie (soulad) dvou a více naprostých opaků. To by pak muselo dobro se stát menším dobrem a zlo menším zlem, aby nastal stav, který popisuješ. Pak by nešlo ani o dobro ani o zlo, ale jakýsi mrtvý bod, nula. A jak známo, v nicotě nic neexistuje.
Vnitřní rovnováha je stav, do kterého se můžeme postupně dobalancovat a máme na to celý život. Někomu se to podaří. Ale Bůh je podle mě někým úplně jiným. A s romantikou to nemá moc co dělat. Spíše s
Proto nemluvím o „existenci“, ale o bytí. Z čeho jsme vznikli? Nemohl by ten proces jít od určitého bodu na druhou stranu? Od nicoty k nicotě, od bytí k bytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@loppy to je mi líto, dovedu si to představit.
Se mnou se to táhne už 15 let. U vás o to horší, že jsou v tom i dost tragické situace co se týče přímo zdraví tvých nejbližších.
Já se odpustit snažím, ale moc mi to nejde. Bohužel, ale je to stále otevřené a drtí mě to dál. I u nás šlo o střechu nad hlavou a ne jen moji, ale i rodičů. Je to asi opravdu zkouška..holt život není jen růžový obláček. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunka158 jj, to znam, jsem stejny posera
spolu teda na chatu u lesa jet nemuzem ![]()
@puntice ty blaho, ctu to a mam husinu… prave vim, ze mi nekteri lide vypraveli obdobne pribehy v pripadech, ze kupovali starsi dum a pak se postupne dozvidali o predchozich majitelich, udalostech tam apod. Kdysi me fascinoval Winchester mystery house ![]()
@Krakatice88 to je zajimave, na me zase koukaji jako na divnou ti, kterym reknu, ze v nadprirozeno verim… potykala jsem se s tim od destsvi, spis se mi smali… pripada mi, ze vetsina lidi okolo me je spis realisticky a skepticky zalozena… ale jako v Boha v nabozenskem pojeti neverim, spis v nejakou vyssi silu…
@loppy mam to stejne jako ty
ale predstav si, ze jsem postupne zacala vypravet pritelovi ruzne veci a zacal tomu postupne i docela verit… ze zacatku na me koukal jak spadly z visne a mel me za podivinku, ale tak nejak si k tomu postupne nasel cestu skrz me. Jeste ze je filozoficky zalozeny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MDK @loppy Holky
my tím procházeli letos, to samé, do toho samé průšvihy, nemoci, úmrtí. Upřímně doufám, že je to prostě jen „špatný rok“ ![]()
Ale všechny ty problémy a šlemy mě naučily nedívat se na to jen z mé perspektivy, vážit si daleko jemnějších potěšení a děkovat za ně. A jsem za to opravdu ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Furling Já si myslím, že na tuhle bezvěrečnost mají hlavní vliv 2 faktory - 40 let totality a pak vlastní strach připustit si možnost, že za svý chování budeš mít popotahování ještě po smrti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@puntice
děkuji. Ano, je to hodně složité někdy. A pro mě kupříkladu jsou za poslední roky vzpruhou právě děti.
Musíme věřit, že snad bude líp.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krakatice88 hele, v tom mas pvdu, hodne mi otevrel oci Derren Brown a jeho knihy… dokonale cte v lidech a na zaklade toho perfektne ovlada cold-reading… byla jsem kdysi u kartarky, prisla jsem z toho pak uplne pryc domu, jak to vse mohla vedet a tak… jenze kdyz jsem pak videla, co nekteri lide dokazou pouhym pohledem vycist z mimky a chovani cloveka, nebo co mu dokazou podsunout, nebyla jsem si uz tim az tak jista ![]()
@MDK taky vzdycky s mamcou rikame, ze jsme musely byt v minulem zivote hrozne mrchy, kdyz nas porad potkavaji nejake pohromy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Furling Já si myslím, že se tím čtením v lidech někdo i rodí s určitým talentem, je to v nás v podstatě přirozené vývojem, kdy jsme byli lovci - je to v podstatě primitivní základní pud. Doporučuji knihu Moudrost psychopatů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja byla u jedné kartářky nedávno a byla jsem z toho v šoku, měla jsem jen náhodou na krku přívěsek s nápisem LOVE, ale malinkym, já sama jsem nevěděla, že tam je něco napsané a ona mi hned řekla, že mi to doma neklape a hledám novou lásku. Ještě, že jsem tam neměla napsané něco jiného
. Prý jsem si to podvědomě dala na sebe.To mi přišlo hodně divny, ale zase řekla mi úplně přesně odpověď, ktrerou tehdy nemohla vědět a řekla to úplně přesně, co se pak opravdu stalo. Já nevím, určitě se dá něco vyčíst, už jen z toho jak se člověk oblíkne a chová. No a odpovídala přes anděly, karty prý nepotřebuje, ale protože někteří lide z takoveho výkladu mají divný pocit, nechala mě občas kartu vytáhnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit