Je čas zavolat sociálku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
19.4.19 19:57
@Uslava píše:
Já doma sociálku neměla. Ale když si myslí, že je dítě v ohrožení tipuju, že má páky, jak se dovnitř dostat. Ty máš zkušenosti?

nemám, ale ty by jsi si pustila do bytu někoho kdo ti tvrdí že je ze sociálky? já ne dneska ti to může tvrdit kde kdo :think: navíc co zjistí když ona nebude opilá? může být nemocná
podle mě nemůžou jen tak přijít a odebrat dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
19.4.19 20:03

@ka2ka Tak oni se určitě musí prokázat nějakým průkazem a dokladem…Určitě nepřijdou a neodeberou ti dítě jen na základě toho, že jedna paní něco povídala, ale prověří to…A pokud by se jim třeba zdála opilá, tak přivolají policajty, ti jí dají dýchnout a pak zavolají někoho, kdo se o to dítě bude schopný postarat, většinou příbuzného. Já kdybych jí viděla, že je opilá a to si myslím, že fakt poznáš, a dítě by tam následně nějakou delší dobu plakalo, tak zavolám rovnou policajty. My jsme je takhle volali v baráku, když matka roku nechávala samotné cca tříleté dítě zamčené doma a chodila chlastat do hospody. Malej stál za dveřma a plakal :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
19.4.19 20:07
@Monchichik píše:
@ka2ka Tak oni se určitě musí prokázat nějakým průkazem a dokladem…Určitě nepřijdou a neodeberou ti dítě jen na základě toho, že jedna paní něco povídala, ale prověří to…A pokud by se jim třeba zdála opilá, tak přivolají policajty, ti jí dají dýchnout a pak zavolají někoho, kdo se o to dítě bude schopný postarat, většinou příbuzného. Já kdybych jí viděla, že je opilá a to si myslím, že fakt poznáš, a dítě by tam následně nějakou delší dobu plakalo, tak zavolám rovnou policajty. My jsme je takhle volali v baráku, když matka roku nechávala samotné cca tříleté dítě zamčené doma a chodila chlastat do hospody. Malej stál za dveřma a plakal :cert:

víš co nepustila bych i kdyby mi před očima šermovali průkazem jak chtěli, jedině fakt za asistence policie, navíc jak jsem psala pokud ona opravdu pije tak at volá rovnou policii, když jí vidí venku s dítětem opilou, to že si nesla flašku neznamená že se opijí :nevim: U vás to bylo něčím podložené, ale tady nevím fakt nevidím důvod kromě domnělé opilosti, která není dokázána :nevim:
ale zakladatelka sama musí vědět co udělat, chtěla názory tak si to ted musí přebrat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
19.4.19 20:10

@ka2ka U nás to bylo podložené akorát tím, že jsme slyšeli to dítě brečet, že je matka v knajpě jsem já původně vůbec netušila…Hele, je to fakt těžké, ale já radši zavolám zbytečně než vůbec, no. Když dneska čteš a slyšíš, jak všichni věděli, že ten chlapeček byl samá modřina a pořád plakal a nikdo nic neudělal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
19.4.19 20:14
@Monchichik píše:
@ka2ka U nás to bylo podložené akorát tím, že jsme slyšeli to dítě brečet, že je matka v knajpě jsem já původně vůbec netušila…Hele, je to fakt těžké, ale já radši zavolám zbytečně než vůbec, no. Když dneska čteš a slyšíš, jak všichni věděli, že ten chlapeček byl samá modřina a pořád plakal a nikdo nic neudělal…

jasně, jen si myslím že ta sociálka je v celku k ničemu, koukne ženská střízlivá a pohoda, pokud teda pije, tak policii když jí uvidí opilou :think:
ono tohle je těžký spousta lidí je různě nemocných a to že se někdo potácí neznamená že pil, a ani kdy je z něj cítit alkohol to není záruka opilosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.19 20:22

@ka2ka nerozumím, proč mě tady ostatní napadají. Prostě ta žena byla na 100% opilá. A ne poprvé (to bych neřešila, nějaký jednorázový exces). Už jsem psala, že to bylo zjevné z její chůze, řeči a pachu. Detaily ze setkání psát nebudu. Ostatní věci ohledně dítěte byly jen na dokreslení, dítě má 2,5, pohybuju se mezi rodiči s dětmi tohoto věku denně a vím, že nekdo nemluví a jde mu líp něco jiného, jsou v tom velké rozdíly. Ale celkově mi tohle dítě přijde, že je pozadu, protože mu chybí pozornost a nikdo se mu nevěnuje. Pro tohle samo o sobě bych samozřejmě nikoho nevolala. Některé diskutérky tady fabulují a dělají ze mě blázna, který chce udat normální matku a udělat jí problémy, ale to já opravdu nechci, proto pochybuji a zvažuji, co je správné.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
19.4.19 20:25

Pokud se ti zdá matka opilá a dítě brečí, zavolej Policii. Prověří to a buď odejdou, nebo zavolají sociálku. Radši volat zbytečně, než… :?

• Citovat
  • Upravit
27767
19.4.19 20:28
@Anonymní píše:
@ka2ka nerozumím, proč mě tady ostatní napadají. Prostě ta žena byla na 100% opilá. A ne poprvé (to bych neřešila, nějaký jednorázový exces). Už jsem psala, že to bylo zjevné z její chůze, řeči a pachu. Detaily ze setkání psát nebudu. Ostatní věci ohledně dítěte byly jen na dokreslení, dítě má 2,5, pohybuju se mezi rodiči s dětmi tohoto věku denně a vím, že nekdo nemluví a jde mu líp něco jiného, jsou v tom velké rozdíly. Ale celkově mi tohle dítě přijde, že je pozadu, protože mu chybí pozornost a nikdo se mu nevěnuje. Pro tohle samo o sobě bych samozřejmě nikoho nevolala. Některé diskutérky tady fabulují a dělají ze mě blázna, který chce udat normální matku a udělat jí problémy, ale to já opravdu nechci, proto pochybuji a zvažuji, co je správné.

tak ono je to těžký jako chápu že to chceš udělat dobře, ale uvedu ti příklad na sobě, jsou nemoci kdy člověk opravdu nedokáže pokaždý jít rovně, nebo soustředěně artikulovat a normálně se vyjádřit, mě se to nedávno stalo na úřadě, koukali na mě jak na blázna no těžko jim budu vysvětlovat proč se mi třesou ruce, jdu na křivo a nemůžu si vzpomenout na nic
takže pokud jsi si fakt jistá že pila tak zavolej policii dají jí dýchnout a dítě pořeší, to že takhle velké dítě má dudlík není nic divného, slyšela jsem i o starších, že nemluví taky se dá najít jiné vysvětlení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
19.4.19 20:37
@Anonymní píše:

Tak až bude příště zjevně opilá, zavolej policii víc dělat nemůžeš. A že 2 a půl lete dítě má dudlík a nemluví je teda úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.4.19 21:18

Zavolej, napis email, dopis, jdi osobne, pokud mas podezreni, ze se matka peci o dite zanedbavala, ohrozuje ho..Oznameni muzes podat anonymne, nikdo se po tom pidit nebude. Kazdy ma pravo to oznamit, rekla bych, ze az povinnost! OSPOD to proveri, vyhodnoti, udela zavery…Ja bych to oznamila..Pokud bude opila, ze nebude schopna se o dite postarat, zavolej policii, ti uz se o ostatni postaraji…

Pro ty, kteri by pracovnika nepustili, je to Vase povinnost..
Podle par.53 zakona o socialne pravni ochrane deti

Rodiče jsou povinni

a) spolupracovat s orgány sociálně-právní ochrany při ochraně zájmů a práv dítěte,

b) na výzvu příslušného orgánu sociálně-právní ochrany se dostavovat k osobnímu jednání, předložit listiny a další doklady a poskytnout nezbytné informace, je-li jich třeba pro výkon sociálně-právní ochrany,

c) umožnit za podmínek uvedených v § 52 odst. 3 návštěvu zaměstnance orgánu sociálně-právní ochrany a zaměstnance obce s rozšířenou působností zařazeného do obecního úřadu v obydlí, popřípadě v jiném prostředí, kde dítě žije, je-li to nezbytné pro ochranu života nebo zdraví dítěte nebo pro ochranu jeho práv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
19.4.19 21:25

@mmm.r jak jsem psala papírem mi před očima dneska může mávat kde kdo, takže pustím jen za asistence policie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.4.19 21:29

Pracovnici maji urcite prukazku s poverenim obecniho uradu, s razitkem a podpisem opravnene osoby, takze to neni jenom nejaky papir..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.4.19 08:01
@mmm.r píše:
Pracovnici maji urcite prukazku s poverenim obecniho uradu, s razitkem a podpisem opravnene osoby, takze to neni jenom nejaky papir..

no určitě mají, jenže jsme v 21 století kdy i tohle se dá zfalšovat a upřímně já netuším jak tohle vypadá takže za mě prostě nepustím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
20.4.19 08:04
@ka2ka píše:
tak ono je to těžký jako chápu že to chceš udělat dobře, ale uvedu ti příklad na sobě, jsou nemoci kdy člověk opravdu nedokáže pokaždý jít rovně, nebo soustředěně artikulovat a normálně se vyjádřit, mě se to nedávno stalo na úřadě, koukali na mě jak na blázna no těžko jim budu vysvětlovat proč se mi třesou ruce, jdu na křivo a nemůžu si vzpomenout na nic
takže pokud jsi si fakt jistá že pila tak zavolej policii dají jí dýchnout a dítě pořeší, to že takhle velké dítě má dudlík není nic divného, slyšela jsem i o starších, že nemluví taky se dá najít jiné vysvětlení :think:

Roztroušená skleróza?

• Citovat
  • Upravit
27767
20.4.19 08:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat