Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@annali píše:
Tohle téma je mimochodem hrozně zajímavé i z jazykového hlediska.Vlastenec je pro mě někdo, kdo miluje svoji vlast. Vlastníka znám leda jako vlastníka pozemku nebo nemovitosti. Ale pro zajímavost jsem si to vygooglila a on je to vážně bratranec z druhého kolene.
Je to velice zajímavé, také znám jenom vlastníka nemovitosti. Možná je to tím, že nemám sex s bratrancem z druhého kolene.
@Morska vila píše:
Je to velice zajímavé, také znám jenom vlastníka nemovitosti. Možná je to tím, že nemám sex s bratrancem z druhého kolene.
Ono se to oslovení hlavně zachovalo na Moravě. Jestli jsi z jiné části země jako já, nemusela jsi s tím nikdy přijít do styku.
@Russet píše:
Ono se to oslovení hlavně zachovalo na Moravě. Jestli jsi z jiné části země jako já, nemusela jsi s tím nikdy přijít do styku.
Jo, děkuji za vysvětlení ![]()
@Morska vila píše:
Přece s ním nemusíš mít sex, abys toho bratrance z druhého kolene nazývala vlastníkem (holku vlastnicí). U nás se ten výraz používal od dětství, používali to i kamarádi. ![]()
@Katka nova píše:
Je divné mít dítě s mým vlastencem?
Já jedině s VLASTENCEM!! ![]()
nesnáším euro-hujery a národnostně nevyhrocené typy
![]()
jinak pokud myslíš s Vlastníkem (konec stránky, u nás se v rodině tento název běžně užívá)
https://cs.wikipedia.org/…C5%AF_rodiny
tak to divné není, je to už přes tolik kolen, že se v dnešní době ti lidi ani pomalu neznají..
je to - cituji : syn otcova či matčina bratrance nebo sestřenice, stříně, dnes bratranec z druhého kolene, ![]()
@Katka nova píše:
@annali mít něco se synem mamine sestrenice
Ty se raději nerozmnožuj vůbec.
@Katka nova píše:Ty se raději nerozmnožuj vůbec.
@Klopotkova píše:
Pokud myslíš s vlastníkem, tak to je hodně úchylné, sex s příbuzným je incest.
Vlastníkem??? ![]()
Me to nepřijde hrozny. Možná proto, ze sve vlastníky ani vlastence neznám. Ani všechny sestřenice a bratrance rodičů.
@Katka nova píše:
To je „3. koleno“, a to nebyl problém ani v dobách minulých, kdy se příbuzenské vztahy braly mnohem přísněji.
@Alriga píše:
Vlastníkem???
U nás se říká vlastník/vlastnice. Vždy mi to přišlo ujeté.
@Katka nova píše:
Ja neznam ani mamciny sestrenice, natoz jejich syny… Za me asi v pohode, zvlast, kdyz jste to o sobe ani nevedeli. Jako zacinat to vedome by mi asi trochu divne prislo, ale kdyz se to semlelo takto. Jste hodne vzdaleni pribuzni
.
@Hobitka píše:
Ja neznam ani mamciny sestrenice, natoz jejich syny… Za me asi v pohode, zvlast, kdyz jste to o sobe ani nevedeli. Jako zacinat to vedome by mi asi trochu divne prislo, ale kdyz se to semlelo takto. Jste hodne vzdaleni pribuzni.
Já svoji sestřenici znám, vím, že má dvě dcery. Představa že můj syn jednu z nich dovede domu a všichni se sejdeme na svatbě jako happy family… A to sem je neviděla 15 let
![]()
@Bubla Bůčková Ja uz tam prave to
necitim. Ale kazdy to ma jinak. Kdybych zjistila, ze je to bratranec, tak se rozchazim, bratranec z 2.kolene me nechava chladnou.