Je divné mít dítě s mým vlastencem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
917
5.3.21 12:49
@annali píše:
Tohle téma je mimochodem hrozně zajímavé i z jazykového hlediska.Vlastenec je pro mě někdo, kdo miluje svoji vlast. Vlastníka znám leda jako vlastníka pozemku nebo nemovitosti. Ale pro zajímavost jsem si to vygooglila a on je to vážně bratranec z druhého kolene. 8o

Je to velice zajímavé, také znám jenom vlastníka nemovitosti. Možná je to tím, že nemám sex s bratrancem z druhého kolene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.21 12:55
@Morska vila píše:
Je to velice zajímavé, také znám jenom vlastníka nemovitosti. Možná je to tím, že nemám sex s bratrancem z druhého kolene.

Ono se to oslovení hlavně zachovalo na Moravě. Jestli jsi z jiné části země jako já, nemusela jsi s tím nikdy přijít do styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
5.3.21 13:02
@Russet píše:
Ono se to oslovení hlavně zachovalo na Moravě. Jestli jsi z jiné části země jako já, nemusela jsi s tím nikdy přijít do styku.

Jo, děkuji za vysvětlení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.3.21 13:47
@Morska vila píše:

Přece s ním nemusíš mít sex, abys toho bratrance z druhého kolene nazývala vlastníkem (holku vlastnicí). U nás se ten výraz používal od dětství, používali to i kamarádi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
6.3.21 15:01
@Katka nova píše:
Je divné mít dítě s mým vlastencem?

Já jedině s VLASTENCEM!! :dance:
nesnáším euro-hujery a národnostně nevyhrocené typy :oops: :lol:

jinak pokud myslíš s Vlastníkem (konec stránky, u nás se v rodině tento název běžně užívá)
https://cs.wikipedia.org/…C5%AF_rodiny
tak to divné není, je to už přes tolik kolen, že se v dnešní době ti lidi ani pomalu neznají..
je to - cituji : syn otcova či matčina bratrance nebo sestřenice, stříně, dnes bratranec z druhého kolene, :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
6.3.21 15:06
@Katka nova píše:
@annali mít něco se synem mamine sestrenice :)

Ty se raději nerozmnožuj vůbec.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
6.3.21 15:07
@Katka nova píše:
Ty se raději nerozmnožuj vůbec.
@Klopotkova píše:
Pokud myslíš s vlastníkem, tak to je hodně úchylné, sex s příbuzným je incest.

Vlastníkem??? :pankac:

• Citovat
  • Upravit
614
6.3.21 15:12

Me to nepřijde hrozny. Možná proto, ze sve vlastníky ani vlastence neznám. Ani všechny sestřenice a bratrance rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37905
6.3.21 15:24
@Katka nova píše:

To je „3. koleno“, a to nebyl problém ani v dobách minulých, kdy se příbuzenské vztahy braly mnohem přísněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
6.3.21 17:12
@Alriga píše:
Vlastníkem??? :pankac:

U nás se říká vlastník/vlastnice. Vždy mi to přišlo ujeté.

• Citovat
  • Upravit
31438
6.3.21 17:43
@Katka nova píše:

Ja neznam ani mamciny sestrenice, natoz jejich syny… Za me asi v pohode, zvlast, kdyz jste to o sobe ani nevedeli. Jako zacinat to vedome by mi asi trochu divne prislo, ale kdyz se to semlelo takto. Jste hodne vzdaleni pribuzni :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.3.21 17:52
@Hobitka píše:
Ja neznam ani mamciny sestrenice, natoz jejich syny… Za me asi v pohode, zvlast, kdyz jste to o sobe ani nevedeli. Jako zacinat to vedome by mi asi trochu divne prislo, ale kdyz se to semlelo takto. Jste hodne vzdaleni pribuzni :nevim:.

Já svoji sestřenici znám, vím, že má dvě dcery. Představa že můj syn jednu z nich dovede domu a všichni se sejdeme na svatbě jako happy family… A to sem je neviděla 15 let :lol: :poblion: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
6.3.21 18:18

@Bubla Bůčková Ja uz tam prave to :poblion: necitim. Ale kazdy to ma jinak. Kdybych zjistila, ze je to bratranec, tak se rozchazim, bratranec z 2.kolene me nechava chladnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí