Je divné, že se ve 22letech snažíme o dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
10.6.25 14:04

Podle lékařů je ideální mít první dítě do 25 let 🤷 Takže proč byste neměla být normální? Klidně se snažte a držím palce ať vám to vyjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2829
10.6.25 14:36
@Anonymní píše: Více

Tak nedospělí by si neměli pořizovat děti, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2829
10.6.25 14:37
@korsa píše: Více

Až ho ti doktoři budou živit, může mít jejich názor nějakou váhu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2731
10.6.25 15:09
@Yasmen píše: Více

Tak zakladatelka je finance zajištěna, psala…neber to jako rypani, ale ty máš nějaké finanční problémy nebo spatne zkusenosti? Přijde mi, že si docela fixovana na peníze.

Ja myslím, že když jsou 2 normální lidi, tak to zvládnou i bez nasetrenych statisicu. Ve 20ti většinou nemas ještě žádné dluhy. Když chlap pracuje a vydela kolem 30tis a ženská má na rodicaku 10tis, tak to musí v pohode zvládnout. Ty 3 roky to klidně zvladnou v 1+1, tomu diteti je to asi tak jedno, hlavně, že ho budou milovat a pak když začne pracovat i žena, můžou budovat vlastní bydlení. Uvedla jsem to jako příklad. Ono vse je hlavně o lidech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.6.25 15:13

V minulém režimu bylo běžné, že měla žena ve 25 létech už tři děti. Takže ne jestli je to divné, ale je to naprosto běžné. Je fakt, že tenkrát za socíku byly jistoty o kterých si dnes můžou mladí manželé nechat jenom snít. V dnešním politickém bordelu je to odvaha a pevné nervy. Každá žena by měla mít 2.2 dítěte, abychom nevymírali. Takže vám držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149602
12.6.25 15:03
@Yasmen píše: Více

Proč by nemohl mít názor lékařů nějakou váhu, obzvlášť když ten názor je pravdivý? Taky nemusíš být kuchař abys posoudil chuť jídla co máš na talíři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.6.25 15:40
@Quinn7 píše: Více

Nejsi ty ta duhová, která nechce děti protože prdí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.25 17:18

@Dn0712 tak ono je jedno, jestli se platí nájem nebo hypo…každopádně 40tis pro rodinu je sakra málo…když mají i šetřit na své bydlení

• Citovat
  • Upravit
3102
12.6.25 17:19
@tatik pepa píše: Více

Cože? Ne :mrgreen: Ale upřímně mě to rozesmálo. Já prostě asi jen žiju v jiný sociální bublině. U nás měli všichni v 22 úplně jiný starosti, než rodit. Jak říkám, takhle brzo měly děti jen holky, co nechtěly pracovat ani studovat, tak si udělaly děcko. Samozřejmě tím neříkám, že to je případ zakladatelky. Já jsem přesvědčená, že v 22 je člověk ještě puberťák, zvlášť kluci, a prostě je to na děti moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2731
12.6.25 19:35
@Anonymní píše: Více

To neříkám, že není, ale ty 3 roky se s tím vydrzet dají nez žena začne pracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.25 20:59

Já bych ti to nedoporučovala. Já měla o 16 let staršího partnera, který mě tlačil do dítěte ještě na VŠ. Já se tedy nejdřív chtěla vdát. Vdala jsem se brzy ve 23 letech. Hned po svatbě jsem otěhotněla. Muselo to být v 1. týdnu od sňatku. Porodila jsem ve 24 letech a měla jsem hroznou poporodní depresi. Odmítla jsem kojit, nechtěla jsem ho.

Kamarádky měly úplně jiné starosti a spolužáci taky. O syna jsem se v prvních letech moc nestarala, chtěla jsem dokončit magisterský a u toho jsem potřebovala získávat praxi. Být doma s prckem mě ubíjelo. Hlídání jsem naštěstí měla a mám neomezené díky tchyni. Ta bydlí kousek. Chápala, že chci dostudovat a pak chápala, že jako absolventka si nemohu diktovat a musím vzít plný úvazek.

Shrnu to takhle, víc jsem studovala, později pracovala než se starala o syna. Ten má teď nejhezčí vztahy s babičkou. Pochopitelně.
A než, aby byl semnou, je radši s kamarády.

Mě je 38, mám kariéru, mám “splněno”. A 4 roky dozadu se mi zbláznily hormony. Chtěla bych to tentokrát zažít jinak, vědomě. Ale manželovi se ve svém věku už do druhé nechce. Pamatuje si, jak musel v noci vstávat a starat se, mě syn ani nevzbudil.

A radši šel na vasektomii hned jak jsem o druhém začala mluvit.

• Citovat
  • Upravit
2309
14.6.25 10:29

Mě přijde divné zjištovat zda to anonymním lidem na netu přijde divné. TO mě přijde extrémně divné. To si nejseš jistá fakt nechápu proč zjistuješ co si o tom myslí ikonky na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí