Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčátka ![]()
Mám za sebou první KET, který byl 26.5. Byl to nativní cyklus, takže pouze Ovitrell (19.5.) a pouze na noc čípky Progesteron Besins. Na krev a kontrolu jdu až 10.6. Je to naše 3IVF, u prvního nedošlo ani k transferu, u druhého bylo pouze jedno vajíčko a transfer nedopadl a teď u třetího nakonec byla vajíčka dvě, ET nedopadl a poprvé teda byl hned v následujícím cyklu KET v nativu. Nejsem testovací typ, protože prostě vždy přišla ms a po skoro 5-ti letech snažení (oba jsme zdraví) už člověk skoro ani nedoufal
ale tentokrát to bylo jiné, po pár dnech po KET jsem začala být nějak divně unavená a občas mě zabolelo břicho a mám citlivá prsa jak před ms, ale přikládala jsem to dozvuku ze stimulace injekcemi plus teď ten progesteron. Termín ms byl od čtvrtka do dneška (mám kratší cykly). Ale řekla jsem si, že pokud ms nedorazí, zkusím v sobotu ráno po pár měsících zase test. No a koukejte, jsem z toho v takovém rozpoložení, že nevím jak popsat moje pocity. Zároveň se bojím úterní krve, aby nebylo vše jinak, takže se chci držet opravdu při zemi a radovat se zatím nechci.
vím že to bude buď a nebo, jen jsem měla potřebu se tady vypovídat, tak snad to nevadí ![]()
Držím palce aby to vyšlo. Dej pak vědět? Také jsem v procesu čekání. Snažím se chodit. prokrvovat. Ale vcera mě hrozně popichovalo v břichu nafoukla jak balon. Možná to bylo tím, že jsem. chodila až moc:)) Nemám ani žádné špinění. Test jsem zatím ani nezkoušela. Tvůj vypadá dobře.. Tak jsem také zvedavá. Hodně štěstí
![]()
@patricie.nn děkuju moc
takže jsi po KET stejně jako já?
moc ti držím palce
Myslím si, že to nafouknutí z chůze není, já jsem taky dost nafouklá, ale díky té únavě jsem po práci měla klidnější odpoledne doma na zahradě a moc jsem nechodila
špinění jsem taky žádné neměla a to už mě několik let před menstruací každý měsíc špinění trápilo a teď vůbec nic ![]()
@Nutella7 píše: Více
Také tak a to čekání na test je nekonečné.
Občas mě pichne v břichu, ale neni to tak hrozné jak to pichani prvni dny po KET a kdyz jsem po KET musela neco malo těžší věc zvednout, tak to byla dost velká bolest. Tak si pořád rikam, ze hlavně nesmím nic těžkého zvednout:(
Asi před dvěma dny mě strašně zabolelo břicho, úplně šíleně a od té doby jakoby už nemam to pnutí a píchání jen výjimečně. Mám pocit jako by se to nepodařilo a bojím si udělat test.:(
Ale může to být z toho progesteronu, který způsobuje nafouknuti. A vůbec to třeba zkresluje něco co se děje s malým embrijkem.:) Špinění také nemám a není to vždy pravidlem, že se musí špinit. Únavu tu mám velkou, ale zase to může byt progesteron.
A někdo říká, ze také žádné příznaky na sobě neviděl. Tak se tak uklidňuji tím a snažím se myslet pozitivně. Já tak si ještě týden musím počkat.
Snad u tebe zatím vše ok?
Držím palce toho 10. 6. ![]()
Ahoj holky! Už jsem asi magor ze všeho, ale přijde mi, že test slábne ![]()
Zasílám fotky (5 denní blast.).
První fotka 8 den po KET a druhá 10. den, oba dva testy z ranní moči. Třetí fotka 10.den odpoledne. Co si o tom myslíte? Nevidím to moc nadějně….
![]()
Moc díky!
@patricie.nn přesně jak říkáš, všechny ty „příznaky“ můžou být vsugerované, člověk se cítí prostě jinak a sleduje se
ale po mých několikaletých zkušenostech můžu říct, že tento cyklus je opravdu jiný a cítím že se něco děje. Zítra ráno mám v plánu další test, tak uvidíme
a děkuju, určitě se v úterý po krvi ozvu ![]()
Ty jsi na tom jak, kdy tě čeká odběr krve nebo případně kdy máš v plánu testovat? ![]()
@Ginab ahoj, pokud jsou ty testy v galerii nahrané popořadě, tak mi bohužel opravdu přijde že ty testy slábnou
kdy máš termín ms? ![]()
@Ginab tak to máš ještě spoustu času
neměla jsi před KET injekci Ovitrell, že by ten 8.den byl test pozitivní díky té injekci? A teď ti test nic neukazuje, protože Ovitrell se z těla vyloučil. Za mě je na test u tebe brzy, já právě udělala první test až v den očekávané ms
být tebou, tak se zatím nestresuji a test udělám až aspoň 12.den po KET ![]()
@Ginab tak to je zvláštní, když jsi neměla injekci, že ten test byl pozitivní a teď nic
opravdu nezbývá než čekat ![]()
Tak mi to nedalo a koupila jsem teď odpoledne nový test v lékárně Dr.Max. Pokud by na testu byl jen slabý kontrolní proužek, aspoň bych se do zítřejší kontroly smířila s neúspěchem. Ale test vypadá dobře a možná o to větší mám teď nervy, jak zítra dopadne krev
po dobrých 5-ti letech snažení držím v ruce pozitivní test a místo radosti se bojím co bude zítra ![]()
@Nutella7 píše: Více
Ja za necelý týden. s testem ještě čekám.
docela se bojím co uvidím. Ale některý den se musím odhodlat. ![]()
tvůj test vypadá super, je to úžasné ![]()
@patricie.nn jenže i pěkný test nemusí nic znamenat, takže musím vydržet do zítřka
teď jsem opravdu ráda, že jsem s testováním začala až v sobotu (3dny před kontrolou krve), protože mít pozitivní test třeba týden, tak bych se nejspíš zbláznila strachy co bude
takže ti radím vydrž s testováním co nejdéle ![]()