Je firma bez DIČ plátcem DPH ?

2411
1.12.14 11:30

Je firma bez DIC platcem DPH ?

Holky rychlotazka: je firma bez DIC platcem DPH?

Mame partnera z CR(fakturuje ceny s DPH), ktera ma sice pochopitelne pridelene IC, ale v rejstiku mi pri zadani jejich IC hlasi, ze neni registrovana k DPH, resp.toto:„Pro zadaný kmenový kód DIČ: xxxxxxx nebyla nalezena žádná registrace plátce DPH.“ Zadavam tedy IC s CZ, ale neda mi to - je tato firma platcem DPH nebo ne?

Moc diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
1.12.14 11:34

Co to je firma? Pokud je to fyzická osoba tak tam má rodné číslo.

DIČ mají všichni, všechny subjekty registrované na finančním úřadu, i neplátci daně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.12.14 11:36
@terinka4444 píše:
Co to je firma? Pokud je to fyzická osoba tak tam má rodné číslo.DIČ mají všichni, všechny subjekty registrované na finančním úřadu, i neplátci daně.

Mysleno jako s. r. o. - neni to fzyicka osoba.No ja sem si je v rejstriku nasla, pouze s IC, DIC nevidim nikde.

Příspěvek upraven 01.12.14 v 11:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681

@ne-silenamatka Ale DIC nemusí být CZ+IC, v tom by mohl být ten problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
@j.a.n.i1 píše:
@ne-silenamatka Ale DIC nemusí být CZ+IC, v tom by mohl být ten problém :think:

No firma je zapsana v roce 2012, tudiz sem predpokladala ze nove IC = DIC (s CZ), pletu se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
1.12.14 11:37

Není plátcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
1.12.14 11:39

Teď koukám, že je to s. r.o - ta je plátcem vždy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
1.12.14 11:39

@ne-silenamatka A jinak tedy, pokud si tu firmu vyhledáš v ARESu, tak pokud je plátce DPH, tak se ti u ní bude ukazovat odkaz DPH, pokud tam není, tak není plátcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.12.14 11:40
@malinika píše:

No ja ucetni nejsem, ale neni pouze pri dosazeni urciteho obratu? Tusim ze 1 milion v prubehu 12-ti mesicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
1.12.14 11:40
@malinika píše:
??? Ne, s. r.o. firma nemusí být plátcem DPH vždy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
1.12.14 11:43
@ne-silenamatka píše:
Holky rychlotazka: je firma bez DIC platcem DPH?

Mame partnera z CR(fakturuje ceny s DPH), ktera ma sice pochopitelne pridelene IC, ale v rejstiku mi pri zadani jejich IC hlasi, ze neni registrovana k DPH, resp.toto:„Pro zadaný kmenový kód DIČ: xxxxxxx nebyla nalezena žádná registrace plátce DPH.“ Zadavam tedy IC s CZ, ale neda mi to - je tato firma platcem DPH nebo ne?

Moc diky.

Ahoj, když vystavují faktury s DPH, tak na daňovém dokladu by mělo být nejen jejich IČ, ale i DIČ - ne vždy se to musí shodovat (příkladem je skupinová registrace). Je třeba ověřovat to uváděné DIČ. Ale najdeš to pouze v registru plátců DPH, v žádném jiném rejstříku to nenajdeš. Pokud chceš, pošli mi to do SZ, mrknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.12.14 11:43
@j.a.n.i1 píše:
@ne-silenamatka A jinak tedy, pokud si tu firmu vyhledáš v ARESu, tak pokud je plátce DPH, tak se ti u ní bude ukazovat odkaz DPH, pokud tam není, tak není plátcem.

Ty vago, tak odkaz na DPH u teto firmy v Aresu nevidim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
1.12.14 11:44

@histep To je divné…když jsem to řešila kvůli svému podnikání, tak mě právě účetní od s. r.o odrazovala s tím, že bych byla hned plátce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.12.14 11:44

@histep Dekuji, pisu SZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.12.14 11:59

Pokud DIČ nemá, není plátcem DPH. Ale pokud DiČ má, ještě to automaticky neznamená, že plátcem je, může ho mít pro jiné účely (daně z příjmů, silniční daň atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák