Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky rychlotazka: je firma bez DIC platcem DPH?
Mame partnera z CR(fakturuje ceny s DPH), ktera ma sice pochopitelne pridelene IC, ale v rejstiku mi pri zadani jejich IC hlasi, ze neni registrovana k DPH, resp.toto:„Pro zadaný kmenový kód DIČ: xxxxxxx nebyla nalezena žádná registrace plátce DPH.“ Zadavam tedy IC s CZ, ale neda mi to - je tato firma platcem DPH nebo ne?
Moc diky.
Co to je firma? Pokud je to fyzická osoba tak tam má rodné číslo.
DIČ mají všichni, všechny subjekty registrované na finančním úřadu, i neplátci daně.
@terinka4444 píše:
Co to je firma? Pokud je to fyzická osoba tak tam má rodné číslo.DIČ mají všichni, všechny subjekty registrované na finančním úřadu, i neplátci daně.
Mysleno jako s. r. o. - neni to fzyicka osoba.No ja sem si je v rejstriku nasla, pouze s IC, DIC nevidim nikde.
Příspěvek upraven 01.12.14 v 11:36
@ne-silenamatka Ale DIC nemusí být CZ+IC, v tom by mohl být ten problém ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@ne-silenamatka Ale DIC nemusí být CZ+IC, v tom by mohl být ten problém
No firma je zapsana v roce 2012, tudiz sem predpokladala ze nove IC = DIC (s CZ), pletu se?
@ne-silenamatka A jinak tedy, pokud si tu firmu vyhledáš v ARESu, tak pokud je plátce DPH, tak se ti u ní bude ukazovat odkaz DPH, pokud tam není, tak není plátcem.
@malinika píše:
Teď koukám, že je to s. r.o - ta je plátcem vždy…
No ja ucetni nejsem, ale neni pouze pri dosazeni urciteho obratu? Tusim ze 1 milion v prubehu 12-ti mesicu?
@malinika píše:??? Ne, s. r.o. firma nemusí být plátcem DPH vždy.
Teď koukám, že je to s. r.o - ta je plátcem vždy…
@ne-silenamatka píše:
Holky rychlotazka: je firma bez DIC platcem DPH?Mame partnera z CR(fakturuje ceny s DPH), ktera ma sice pochopitelne pridelene IC, ale v rejstiku mi pri zadani jejich IC hlasi, ze neni registrovana k DPH, resp.toto:„Pro zadaný kmenový kód DIČ: xxxxxxx nebyla nalezena žádná registrace plátce DPH.“ Zadavam tedy IC s CZ, ale neda mi to - je tato firma platcem DPH nebo ne?
Moc diky.
Ahoj, když vystavují faktury s DPH, tak na daňovém dokladu by mělo být nejen jejich IČ, ale i DIČ - ne vždy se to musí shodovat (příkladem je skupinová registrace). Je třeba ověřovat to uváděné DIČ. Ale najdeš to pouze v registru plátců DPH, v žádném jiném rejstříku to nenajdeš. Pokud chceš, pošli mi to do SZ, mrknu na to.
@j.a.n.i1 píše:
@ne-silenamatka A jinak tedy, pokud si tu firmu vyhledáš v ARESu, tak pokud je plátce DPH, tak se ti u ní bude ukazovat odkaz DPH, pokud tam není, tak není plátcem.
Ty vago, tak odkaz na DPH u teto firmy v Aresu nevidim ![]()
@histep To je divné…když jsem to řešila kvůli svému podnikání, tak mě právě účetní od s. r.o odrazovala s tím, že bych byla hned plátce…
Pokud DIČ nemá, není plátcem DPH. Ale pokud DiČ má, ještě to automaticky neznamená, že plátcem je, může ho mít pro jiné účely (daně z příjmů, silniční daň atd.).