Je horší, když dítě pije šťávu, nebo perlivou vodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44208
17.4.21 21:49

@Limi123 Existují gumové medvídky přímo k přípravě teplého nápoje, lze pít i po vychladnutí, jsou slazené stevií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.21 10:26
@Pears206 píše:
@Limi123 Existují gumové medvídky přímo k přípravě teplého nápoje, lze pít i po vychladnutí, jsou slazené stevií.

Dekuji

• Citovat
  • Upravit
2250
19.4.21 09:38

@Limi123 s tema kazama… pokud je mas ty a i pres dukladnou hygienu tak je celkem mozny, ze to geneticky zdedi i decka… a pak kazdy gram cukru je pro ty zuby fakt peklo… vim o cem mluvim - u nas cca pet generaci zenskych se spatnyma zubama :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.21 10:05
@Leenvecka píše:
@Limi123 s tema kazama… pokud je mas ty a i pres dukladnou hygienu tak je celkem mozny, ze to geneticky zdedi i decka… a pak kazdy gram cukru je pro ty zuby fakt peklo… vim o cem mluvim - u nas cca pet generaci zenskych se spatnyma zubama :/

Já je mám tak nějak normálně, do 18 nic, pak něco jo a od té doby, co mám sonický kartáček, tak zase nic :-) Já se nebojím ani tak kazu, jako závislosti na cukru. Tu totiž já mám a nechci, aby tak dopadly děti 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 17:57

A co mineralky? Muzou deti?

• Citovat
  • Upravit
5173
9.12.22 18:13

@JancaS84 Šťáva zuby nekazí. Mám už puberťáky a ani jeden kaz 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9836
9.12.22 18:48
@Anonymní píše:

Záleží jak staré děti, jaké minerálky, jak často a při jaké příležitosti :nevim:
Batoleti bych dala minerálku spíš jen ochutnat nebo při průjmu/zvracení/pocení. Puberťákovi nějakou méně mineralizovanou klidně půl litru denně, rozhodně lepší jak energiťák nebo kola. Ale obecně nejlepší je voda. Pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
9.12.22 20:46

Šťávou dítě zbytečně navykáte na cukr. Ale občas asi neublíží. Perlivá voda občas taky neublíží, ale může z ní bolet břicho. Nadýmá. Za mě nejlepší je neperlivá voda, případně neslazené dětské čaje… Ale upřímně. Všichni bychom měli jako základ mít čistou vodu. Když na ni člověk dítě naučí od začátku, nebývá s tím problém ani v budoucnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36204
9.12.22 21:01
@ibis píše:
@JancaS84 Šťáva zuby nekazí. Mám už puberťáky a ani jeden kaz 👍
Šťáva naleptava sklovinu to je ověřený fakt. Pokud vaše děti nemají kazy tak mají dobré geny a o zuby se starají.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
10.12.22 22:25
@Anonymní píše:

Doporučují se hlavně v horkém létě. Tělo se hodně potí a ztrácí minerály, které se tak doplní.
Pravidelně po celý rok sportujícím dětem od 7 let. Celkové množství by mělo být cca 0,5 - 0,7 litru denně, záleží na věku a váze. Minerálky střídat, pokud možno vybírat ty s menším obsahem sodíku. Čisté vodě jako jedinému správnému pití už taky odzvonilo.
Mně osobně minerálky dodávají energii, mírní únavu a chuť na ně mám právě v létě. V zimě preferuji čaje. Tak nějak to vnímám i u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí