Je líný se kojit (je mu 2,5 týdne)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76805
3.5.26 22:10
@Adel0701 píše: Více

nic neměň, doktorovi v úterý všechno odkývej a dělej to dál, jako doteď, miminko může přibírat jen malinko, to se časem zlepší
přečti si znovu, co píše @Romana Radošova1 a snaž se nenechat se vystresovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.5.26 22:16

@stinga dekuju moc, jsi zlata :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24291
4.5.26 06:40

@Adel0701 kojení po dvou až třech hodinách je úplně ideální. Na tím není potřeba nic měnit. Jestli takto kojíš i v noci, tak to je úplně fajn. Když je mléko i po dokojení, tak by jsi mléka měla mít opravdu dost. Takže opravdu lze maximálně zkontrolovat tu techniku kojení. Teď bych to nechala jak je. A když by na prohlídce byl problém, tak zkus laktační poradkyni. Máš nárok na tři návštěvy v šestinedělí, takže toho můžeš krásně využít. Kontaktuj si kdyžtak svoji porodnici, kde jsi rodila. A pak to opravdu může být tím, že v nemocnici vážili jinak, pak zase jiná váha, dítě se méně napije, vyčůrá atd. Ale to prostě nejde moc ovlivnit. Ne každé dítě přibírá stejně. Důležité je, aby si drželo křivku a nebyl tam vyloženě nějaký propad v tom nabírání. Když je aktivní, o kojení se hlásí, tak je to super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
4.5.26 07:30

Za týden 100g mi přijde úplně v pohodě.
My když sme kvůli stěhování přešli k pediatrovi, takový starší pán tak taky strašně hrotil váhu, tak sem mu to odkyvala a jela si dál podle svýho. Dítě bylo spokojeně, přibíralo, rostlo vyvíjelo se. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
4.5.26 07:31

Můžu se zeptat co to je za nemocnici kde vážili s plenou? To mi přijde hodně divné (plena může být celkem těžká).
Jinak ti přeji hodně štěstí s kojením. Určitě se to zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
4.5.26 08:38

Dceři trvalo skoro měsíc, než se vrátila na porodní váhu.
Důležité je, že nehubne.
Tohle vystresovaní od pediatrů nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
4.5.26 09:00

Pokud člověk chce znát váhu dítěte, tak vždy bez pleny. Pokud to v prodnici dělali s plenou, tak jsou teda extrémně nezodpovědní, ono než se spustí laktace, tak to u někoho může trvat a pokdu by dítě mělo velký úbytek, není to bezpečné.
Mně těch 100 g nepřijde jako nějaká hrozná tragédie, i když méně by to být nemělo nebo alespoň ne vícekrát za sebou. Pokud chceš mít argument pro lékaře, kolik vypije, můžeš ho nějakou dobu vážit před a po kojení. to můžeš i v oblečení, jde jen o rozdíl.
Samozřejmě pokud to dítě nebude přehnaně rušit nebo rozrušovat.
Doba i četnost kojení mi podle tvého popisu přijde v pohodě. Blbé je, že ty domácí váhy nejedou na jednotky gramů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.5.26 09:49

@Jana6018 porodnice Slaný :srdce: ale doopravdy jsem si jista, že vždy s plenou, vím, že napoprvé jsme s nim přišli na vážení v plene a obleceni a rekli, ze plena ano, ale obleceni ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.5.26 09:52

@Sany80s uz jsem objednala váhu pro mimca, takze budu vážit přesně jak rikas :srdce: je pravda, ze tu kazdy píše, ze je divne, ze vážili v plene, ale doopravdy to tak bylo… mne to zvláštní původně nepřišlo, kdyz nad tím přemýšlím ted, tak to Divne trochu je… raději jsem se ptala i manžela, zda si to fakt pamatuju správně, ale říkal, ze rozhodne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1218
4.5.26 09:54

Myslíš takové to vážení jednou denně? Obvykle se to dělá při vizitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.5.26 09:56

@Velryba černá ano, to vážení jednou denně.. U nás v porodnici se to dělalo ráno od 6:30 do 7:00. Všichni přinesli novorozence do místnosti, kde se vážili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31011
4.5.26 11:12

Syn byl zpet na porodni vaze az 20. den, v porodnici sel az do cervenych cisel, mel docela silnou zloutenku a i od te byl takovy lenivy. Pri kojeni jsem ho porad lechtala pod krkem, aby sal, jinak by to kojeni prospal. Pokud ma dost pocuranych plenek, tak bych byla v klidu. Ani jedno z mych starsich deti se nekojilo a nepribiralo predpisove, a jaci jsou z nich pubertaci :hug:. Nejmladsi pila jen 5-6krat denne a pribirala nejlepe, ta mela splavek od narozeni :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.5.26 11:34

@Hobitka ja prave často slyším, ze se deti nemohou dostat zpět na porodní váhu 2-3 tydny, náš malý byl na porodní váze 5 dni po porodu a dva týdny po porodu měl 110g navíc, takze mi to taky nepřijde nic otřesného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
4.5.26 12:40

100 g za týden není moc, ale není to ani - zatím - problém. Předpokládám, že příště navážíte víc, a bude. Pokud ne, pak bych před nasazováním UM nejdřív zkusila laktační poradkyni. Doktorovi bych ale to UM odkyvala, vůbec nemá smysl se dohadovat, oni všechno vědí nejlíp a moje zkušenost je, že to, co jim říká ta matka, je vůbec nezajímá.

Mně se taky jednou stalo, že dítě přibralo za týden jen asi 40 g. Doktorka řekla, že převážíme za pár dní, že jedno vážení, žádný vážení, a že to kdyztak budeme řešit. Což mi přijde cajk. Bizarní je, že následně vydala radu, ať teda odteď kojím po třech hodinách, a ne každou chvíli jako doteď. Kývala jsem, že ano, po třech hodinách a ne častěji, a doma jsem pak kojila ne každou chvíli jako předtím, ale prakticky furt. Příště jsme navážili už dostatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
4.5.26 13:34
@Jana6018 píše: Více

Všude v porodnici se váží s plenou, jde o ten rozdíl, ne o hmotnost dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová