Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@jita555 píše: Více
To v případě vážení, kolik toho miminko vypilo. Pak se váží v plene a oblečené před a po kojení. Ale pokud chtějí vědět, kolik váží, tak nahaté.
@jita555 píše: Více
U nás jednou denně bez pleny. S plenou to bylo dřív, když se ještě vážilo před a po kojení.
@TRG píše: Více
My jsme nevážili v porodnici dítě, jen před a po kojení. Mění se to ![]()
Zakladatelko, jsou prostě děti, které zpočátku přibírají míň. Ony to doženou. Já moc dobře vím, o čem mluvím. My s mým prvním po mizerném těhotenství a nepříliš zdařilém porodu čekali,,na váhu " pět a půl týdne. Nepustili tě dřív, dokud dítě nemělo požadovanou hmotnost. Takže…po porodu žloutenka, hubnutí, špatné prospívání, pitomé poznámky doktorů, nad nimiž se normální kolegové chytali za hlavu, neukázání dítěte po porodu, až za týden, v těhotenství nervy, tam nervy, my tam to čtvrt kilo přibírali přes měsíc! Obden chodil dětský lékař, který měl pro mě samé vynikající zprávy. Má žloutenku a hubne. Po návratu doma nervy nanovo, to jsem zhubla doslova na kritickou hranici zase pro změnu já. Druhý den bylo po mléku, šlo se na umělou výživu. Nedivím se. No a v roce mě dětská brzdila, že moc váží, ať ho tolik nevykrmuju. Takže být tebou ho nevážím a přestanu se stresovat. Dítě ti nebrečí hlady, mléko máš, je spokojené, protože to bys poznala, že je něco v nepořádku, to mi věř. To víš, s lahví je to jiné, vidíš hned, kolik vypilo. Doktor mít poznámky musí, on má na to vzdělání, a hlavně zpočátku to hlídá, aby bylo vše, jak má být. Ty jsi máma a ty, až se s dítětem víc sehraješ, tak se na něj podíváš a budeš přesně vědět, co zrovna chce. A o rozumech od doktorů si pak budeš moci myslet svoje.
@Adel0701 píše: Více
Děkuji za odpověď. Možná to mám zkreslené protože jsem neleželi na klasickém oddělení ale u mé dcery to bylo takhle: ráno jsem ji měla vždy vážit bez pleny a pak mezi kojením s plenou ale přebalenou. I u pediatra se vždy váží bez pleny (to jste měli taky). Mně to přijde logickejší protože se mi někdy i v průběhu přebalování dva krát počůrala a tak plena může být plná a to u novorozeného miminka udělá celkem váhový rozdíl.