Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K čemu Ti bude inter, když se budeš muset vracet na víkendy, prázdniny?
@Emanemcova314 píše:
@mamule42 promintě, ale pokud máte čas na to psát takové komentáře, proč mi prostě nenapíšte informace o tom intru? Vidíte že nejspíš nemám rodiče s kterymi bych mohla normalne komunikovat, ale vy proste budete stále mlýt a mlýt, pokud by jste si našla všechny mé dotazy, tak byste si mohla všimnout, že se týkají nějakého 14-15 letého dítěte, takže kdybyste zapojila mozek, tak by vás možná napadlo, že mi je opravdu 15 a nemám to doma jednoduché a proto se tady ptám na názor lidí tady.
Na gymnazistu nemáš moc dobrou češtinu. „MLÍT a BYSTE“, díky. Proč si myslíš, že ti rodiče budou ten internát platit? Jinak já počkala, až budu plnoletá a pak jsem zdrhla. Pár dospělých během let vědělo, co se doma děje a nikdo z nich mi nepomohl.
@stinga píše:
mlít se píše s měkkým i, ty gymnazistko
Mlít je od podstatného jména mlín?🤔
@Jirka607 píše:
to se ptáš vážně? Mlít je s měkkým,, zdůrazňuje se to už někdy od třetí třídy
@Jirka607 píše:
Ne, je to výjimka. Mlýn se píše s y a mlít s i. ![]()
Díky. Mně to nezdůraznili. A to mám za sebou gympl, a dokonce i VŠ😊.
@stinga píše:
já jsem byla na internátu 18 km od domova, ale je fakt, že škola s takovým zaměřením u nás ve městě nebyla
Když byl brácha na intru, tak prvně musel doložit, že se tam opravdu ráno nedostane a odpoledne se nedostane domu, což nebyl problém, protože do vesnice jel poslední autobus v pět. Takže by mu možná vyšlo i pár km vzdáené město, kdyby končili pozdě. Žil 1km od vesnice na samotě kus od České Lípy a intr mu vyšel v Děčíně. Tam hodně koukali na dopravní spojení, asi bylo mnohem víc žadatelů o intr, než byla kapacita intru.
@Emanemcova314 píše:
Dobrý den, je mi 15 let. Žiju s násilným otcem, který mě bije už od mala. Vždy, když se mě někdo zeptal jaké jsem měla dětsví, tak jsem jim odpověděla „nebyl den kdyby mi netekla krev z nosu“ a ona je to pravda, i když to některým může znít přehnaně, dokonce myslím, že to ještě zlehčuju. Máma už od mého ranného dětství kouří a pije, každy den. Někteří by už v mém případě zašli na sociálku. No ono to není tak jednoduché žejo, i přes tyhle špatné stránky rodičů se ke mně někdy chovají hezky, takže si vždy říkám, že nooo sice žiju v toxické rodině, ale mám postel nad hlavou a jídlo v lednici a jsou tady někteří, co nemají ani tohle. Prostě jsem si na tohle prostředí už zvykla. Je to můj komfort. Nedokážu si představit žít někde jinde, ale vím, že v hloubi duše by mi bylo bez nich lépe. Chtěla bych jít na internát, ale nevím jak to chodí a to že vůbec. Mohl by mi někdo říct jak to chodí? Jestli se to platí, jestli to je nějak, tak že to vlastní ta škola na kterou se dostaneš nebo jsou tam lidi z různých škol atd. A popřípadně jestli byl někdo v podobné situaci jako já a co dělal? Děkuji za odpovědi
Tak asi by šlo docílit se dostat od rodiny do nějakého výchovného ústavu. Je otázka, co je lepší nebo co je horší? I ne moc fungující rodina může být stále lepší než nějaký ústav pro mládež. Já osobně bych asi se spíš snažil trávil co nejvíc času od rodiny, nějaký sport, kroužek - kde bych byl dost času a doma co nejméně. Ale zas měl volnost se pohybovat.
@Fiveone píše:
Když byl brácha na intru, tak prvně musel doložit, že se tam opravdu ráno nedostane a odpoledne se nedostane domu, což nebyl problém, protože do vesnice jel poslední autobus v pět. Takže by mu možná vyšlo i pár km vzdáené město, kdyby končili pozdě. Žil 1km od vesnice na samotě kus od České Lípy a intr mu vyšel v Děčíně. Tam hodně koukali na dopravní spojení, asi bylo mnohem víc žadatelů o intr, než byla kapacita intru.
tak já jsem neměla žádný problém se na intr dostat, ale to tady Emě nepomůže, nejdřív se teda musí dostat na školu s internátem
@Daisy86 píše:
K čemu Ti bude inter, když se budeš muset vracet na víkendy, prázdniny?
tak zase je rozdíl, jestli ji otec mlátí 7 nebo 2 dny v týdnu,
možná by ten Klokánek byl lepší, ale musí mít zakladatelka sílu to začít řešit
@stinga píše:
tak já jsem neměla žádný problém se na intr dostat, ale to tady Emě nepomůže, nejdřív se teda musí dostat na školu s internátem
Tak škola s internátem přijde jak výborné řešení, tak něco mezi tím žít v nějakém ústavu a mezi životem v rodině. Jiná věc je, že ty internáty mohou mít docela kasárenský režim.
@Emanemcova314 hele chceš informace o internátu - prvně se musíš dostat na školu, která internát má - zjistit si, za druhé samozřejmě se to platí? budou rodiče ochotni to platit?
další - bydlí se tam většinou po dvou nebo po třech, ráno je budíček a snídaně, do školy dostaneš svačinu sebou, oběd ve školní jídelně, večeře na intru, musí se uklízet pokoj a dodržovat večerka, rodiče každému podepíší, v kolik hodin se musí vracet na intr, v noci se zamykala patra, aby se kluci nemohli dostat na holčičí patro a naopak
@Náhodný host píše:
Tak škola s internátem přijde jak výborné řešení, tak něco mezi tím žít v nějakém ústavu a mezi životem v rodině. Jiná věc je, že ty internáty mohou mít docela kasárenský režim.
Za předpokladu, že to je pravda, tak ráno jdi normálně do školy, na tom nebude nic divného a nikdo tě nebude hned čekat doma. Pokud máte v okolí Klokánek, zamiř místo školy tam(ve škole to pochopí, když budou pak vědět o co jde) a Klokánek zavolá OSPOD k nim a ukaž jim, kde zrovna máš nějaké poranění apod..Možná to budeš muset opakovat policii, je to nepřijemné mluvit o takových věcech. Neboj se říct si o pauzu. Pokud máš kamarádku, popros jí, aby ráno šla do Klokánku s tebou(určitě jí to někdo omluví) a pokud máš Klokánek daleko, zajděte rovnou na OSPOD. Pokud kamarádku nemáš, nad ničím nepřemýšlej, neboj se a prostě ráno vyraž na OSPOD či do Klokánku. Vím, že je těžké postavit se nejbližším, ale pokud tě někdo mlátí, tak si zjevně nepřeje, abys měla hezký život, proč bys měla někoho takového chránit.
@stinga píše:já jsem na internát chtěla a vybírala si školu podle toho, kde měli internát - protože s tou hroznou matkou se to doma nedalo už vydržet -
moc nám to pomohlo na vztah,
kasárenský režim nevím, nebyl tam už když jsem tam byla já, samozřejmě úklid a večerka se musely dodržovat,
myslím, že v dnešní době už by s kasárenským režimem neuspěli nikde, děti jsou stále sebevědomější, odvážnější, vychované v demokracii
Kasárenským režimem myslím třeba povinnost po škole hned na intr do 20 minut - dle vzdálenosti, vycházka jednou týdně dle ročníku návrat do 17, 18 20 hod apod. Pokud intr za ty mladé lidi ručí, tak to asi nejde jinak. I když ve věku 15+ jsem rozhodně nemusel být doma hned po škole, případně po tréninku v některý den v týdnu později - opět dle jeho skončení. Měl jsem velkou volnost už na zš, odpoledne jsem býval venku s kamarádem.