Je mi 15 a žiju s nasilnými rodiči, co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
1.2.23 22:20

Zase troll

• Citovat
  • Upravit
415
2.2.23 00:17
@MartinaIrena píše:
Ne, je to výjimka. Mlýn se píše s y a mlít s i. :kytka:

Logická by byla věta : " Jedu do mlýna mlýt mouku". Zadavatelka uvažovala logicky - tudíž má studijní předpoklad. Že jde v tomto případě o vyjímku, a slovní základ je z jiného podmětu (slovanského mliet, nikoli německého z jehož je mlýn) než by se logicky předpokládalo je jiná věc.

Příspěvek upraven 02.02.23 v 00:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
2.2.23 00:38
@Emanemcova314 píše:
Dobrý den, je mi 15 let. Žiju s násilným otcem, který mě bije už od mala. Vždy, když se mě někdo zeptal jaké jsem měla dětsví, tak jsem jim odpověděla „nebyl den kdyby mi netekla krev z nosu“ a ona je to pravda, i když to některým může znít přehnaně, dokonce myslím, že to ještě zlehčuju. Máma už od mého ranného dětství kouří a pije, každy den. Někteří by už v mém případě zašli na sociálku. No ono to není tak jednoduché žejo, i přes tyhle špatné stránky rodičů se ke mně někdy chovají hezky, takže si vždy říkám, že nooo sice žiju v toxické rodině, ale mám postel nad hlavou a jídlo v lednici a jsou tady někteří, co nemají ani tohle. Prostě jsem si na tohle prostředí už zvykla. Je to můj komfort. Nedokážu si představit žít někde jinde, ale vím, že v hloubi duše by mi bylo bez nich lépe. Chtěla bych jít na internát, ale nevím jak to chodí a to že vůbec. Mohl by mi někdo říct jak to chodí? Jestli se to platí, jestli to je nějak, tak že to vlastní ta škola na kterou se dostaneš nebo jsou tam lidi z různých škol atd. A popřípadně jestli byl někdo v podobné situaci jako já a co dělal? Děkuji za odpovědi :srdce:

Zkus to probrat na Lince bezpečí. Věřím, že ti pomohou. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
2.2.23 07:25
@Emanemcova314 píše:
Dobrý den, je mi 15 let. Žiju s násilným otcem, který mě bije už od mala. Vždy, když se mě někdo zeptal jaké jsem měla dětsví, tak jsem jim odpověděla „nebyl den kdyby mi netekla krev z nosu“ a ona je to pravda, i když to některým může znít přehnaně, dokonce myslím, že to ještě zlehčuju. Máma už od mého ranného dětství kouří a pije, každy den. Někteří by už v mém případě zašli na sociálku. No ono to není tak jednoduché žejo, i přes tyhle špatné stránky rodičů se ke mně někdy chovají hezky, takže si vždy říkám, že nooo sice žiju v toxické rodině, ale mám postel nad hlavou a jídlo v lednici a jsou tady někteří, co nemají ani tohle. Prostě jsem si na tohle prostředí už zvykla. Je to můj komfort. Nedokážu si představit žít někde jinde, ale vím, že v hloubi duše by mi bylo bez nich lépe. Chtěla bych jít na internát, ale nevím jak to chodí a to že vůbec. Mohl by mi někdo říct jak to chodí? Jestli se to platí, jestli to je nějak, tak že to vlastní ta škola na kterou se dostaneš nebo jsou tam lidi z různých škol atd. A popřípadně jestli byl někdo v podobné situaci jako já a co dělal? Děkuji za odpovědi :srdce:

Nemáš někde v okolí nízkoprahové zařízení pro děti a mládež?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77702
2.2.23 07:33
@Uslava píše:
Zase troll

to si nemyslím, má tu víc diskusí a je konzistentní, možná trochu přehání, ale troll to nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.2.23 07:49

12.12.22 píše, že má 14letou dceru, která nemá menstruaci.

• Citovat
  • Upravit
77702
2.2.23 07:50
@Uslava píše:
12.12.22 píše, že má 14letou dceru, která nemá menstruaci.

no protože ona je ta 14letá dcera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.2.23 07:56
@stinga píše:
no protože ona je ta 14letá dcera

Její styl psaní neodpovídá věku, který ona uvádí.
Je to asi jedno, ale já osobně jsem přesvědčena, že je troll. Lži už začala a dal pokračuje.

• Citovat
  • Upravit
77702
2.2.23 08:15
@Uslava píše:
Její styl psaní neodpovídá věku, který ona uvádí.
Je to asi jedno, ale já osobně jsem přesvědčena, že je troll. Lži už začala a dal pokračuje.

no, máš pravdu, že ty fráze v prvotním příspěvku jsou dost zvláštní - například kdo by se ptal 15leté, jaké měla dětství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
2.2.23 08:27

Mě zase zaráží, že má někdo potřebu zjišťovat podrobnosti o daném profilu. :think: nevim no. Buď chci zakladatelce poradit a pokud ne, nereaguju. Pak se nedivím, že se zakládají anonymní diskuze, které se pro změnu bonzují adminovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
2.2.23 08:53

Stockholmský syndrom. Léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65495
2.2.23 10:32
@xavierka píše:
Mě zase zaráží, že má někdo potřebu zjišťovat podrobnosti o daném profilu. :think: nevim no. Buď chci zakladatelce poradit a pokud ne, nereaguju. Pak se nedivím, že se zakládají anonymní diskuze, které se pro změnu bonzují adminovi.

Tak pokud v jinych diskusich lze, je možné, ze i nova diskuse je vycucana z palce. A takovych tu je. Nevim, co z toho dotycny ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
2.2.23 10:56
@Náhodný host píše:
Kasárenským režimem myslím třeba povinnost po škole hned na intr do 20 minut - dle vzdálenosti, vycházka jednou týdně dle ročníku návrat do 17, 18 20 hod apod. Pokud intr za ty mladé lidi ručí, tak to asi nejde jinak. I když ve věku 15+ jsem rozhodně nemusel být doma hned po škole, případně po tréninku v některý den v týdnu později - opět dle jeho skončení. Měl jsem velkou volnost už na zš, odpoledne jsem býval venku s kamarádem.

Můj brácha byl na itru a takto to tam nebylo.Jen v prváku byl zákaz internetu, protože někteří se teprve učili se učit a bylo tam v nějakou hodinu společné učení. Jinak mohli i ven, jen museli přijít na společné učení, jídlo a dodržet večerku. Několikrát se i stalo, že se brácha v neděli nevrátil v určenou dobu na intr a jen se dalo vědět, že dorazí později či ráno dorazí do školy a až po škole na intr. Nikdo s tím neměl problém. V druháku už byl povolený internet a nikdo z druháků neměl problém se učit. Nejsem si jistá, jak to bylo časově, ale myslím, že to bylo nějak, že do 17:00 si mohl každý dělat co chce, v 17:00 společná hodina učení, v 18:00 večeře a pak hygiena a někdy ve 22:00 večerka. Nepijde mi to jako něco hrozného. Nějakou dobu byl brácha v Německu u nějaké rodiny(bylo tam víc studentů v tom oboru z kraje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
2.2.23 11:26
@Fiveone píše:
Můj brácha byl na itru a takto to tam nebylo.Jen v prváku byl zákaz internetu, protože někteří se teprve učili se učit a bylo tam v nějakou hodinu společné učení. Jinak mohli i ven, jen museli přijít na společné učení, jídlo a dodržet večerku. Několikrát se i stalo, že se brácha v neděli nevrátil v určenou dobu na intr a jen se dalo vědět, že dorazí později či ráno dorazí do školy a až po škole na intr. Nikdo s tím neměl problém. V druháku už byl povolený internet a nikdo z druháků neměl problém se učit. Nejsem si jistá, jak to bylo časově, ale myslím, že to bylo nějak, že do 17:00 si mohl každý dělat co chce, v 17:00 společná hodina učení, v 18:00 večeře a pak hygiena a někdy ve 22:00 večerka. Nepijde mi to jako něco hrozného. Nějakou dobu byl brácha v Německu u nějaké rodiny(bylo tam víc studentů v tom oboru z kraje).

Já chodil na sš před lety, průmyslovku, tak vím, jak to tam tehdy chodívalo. Před časem jsem pročítal režim nějakého intru na nějaké škole či učilišti mimo Prahu, moc se nezměnilo od doby totality. Někde ten režim může být velmi podobný. Jinde může být trochu víc volnosti. Je mi jasné, že pokud ten intr ručí za ty mladé lidi, tak to musí nějak vynutit, je to právní záležitost. Mně by celkem nesedlo muset být na intru už v 17 h a pak se muset učit hodinu do večeře. Některý den bych asi se do školy neučil, nebo jen velmi málo, spíš kontroloval, co má na zítra být. Jiný den bych možná potřeboval více času. Ale kde je víc dětí, tak musí zas zajistit hodinu klidu. Těžko se učit, když druhý by dělal něco, co by ho rušilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová