Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jura007 a co ta rychlost padu? hlavne to ze sa to zrutilo do seba, na tych videach je dost jasne vidiet ako sa naklana do boku a potom to zrovna a padne dole do seba
mimochodom newspeek a konspiracni teorie mi pride velmi vtipne
este by ma zaujimalo ako sa tam vzal nanotermit
ja nemam problem pripustit ze amici su hodni, ale nejak mi prilis vela veci nesedi
toto je len takova drobnost tie dvojicky
ale samozrejme na tom zalozili svoj boj proti terorizmu..
takze si obhajili preco mozu utocit.. ![]()
@Jura007 píše:
Vidím to jako Tarinka, jen s tím rozdílem, že jsem strojař. A doplním: ta ocel se tavit nemusela, už od nějakých 300°C ztrácí konstrukční ocel podstatnou část své pevnosti a začíná jev zvaný „tečení“ (v angličtině se používá termín „creep“). Čili předmět se velmi pomalu začíná deformovat ve směru působící síly ( tady ve směru gravitační síly). Zkus si vygooglit „tečení oceli při vyšších teplotách“. A navíc ten druh oceli, co se používá při stavbě montovaných budov, podléhá tečení už při mnohem nižší teplotě než třeba ocel použitá při výrobě řezných nástrojů. Závisí to hodně na jejím chemickém složení…
Ale tohle se zastáncům konspiračních teorií jaksi do jejich „džobu“ nehodí. Tak se tím nikdo z nich nezabývá. No a já se zase nezabývám konspiračními teoriemi. Tož tak…Příspěvek upraven 09.09.13 v 07:54
ale co ten pad tak trasne urychlilo, bolo to cele prdsa straslive rychle..
@pata308 píše:Říká ti něco „gravitační zrychlení“?
ale co ten pad tak trasne urychlilo, bolo to cele prdsa straslive rychle..
@Jura007 samozrejme gravitacne zrychlenie znam, ale tu tu rychlost docela spochybnuju aj kamarati co ich tieto vypocty zivia
takze preto sa pytam aku novu skutocnost k tomu priradit, ![]()
@pata308 Tak hele: na českých (nevím jak na slovenských) školách se učí deformace pružně poddajného tělesa jako statická záležitost. To máme zažité všichni. Jenže tady šlo o záležitost velice dynamickou. Takže já osobně se klidně spokojíms prohlášením, že tento jev je na hranici mých znalostí, i když si dokážu vytyčit myšlenkový směr, kterým bych se měl ubírat při modelování tohoto jevu. A jinak z hlediska každodenního života je to pro mě událost nepodstatná…
Mnohem důležitější teď pro mě je, že tady po sídlišti obchází tipaři zlodějské party a vykrádají se tu byty. Tím se teď zabývám víc.
![]()
@Jura007 tak ja som sa ta to pytala preto ze si pisal ze tu matematicku simulaci dokazes urobit, no tak nic no
chapu ze su dolezitejsie veci, taky ich teraz mam kopu
ale ked uz diskuse vznikla a dosli sme az k spochybnovaniu jedneho ci druheho nazoru tak ma zaujimaju fakta, vypocty, pretoze o tie sa opieram a moc pre teoriu padu po naraze lietadla nehovoria, ale nie som clovek co svoje nazory nemeni, tkaze pri novych skutocnostiach rada prehodnotim svoje nazory
a inak ono sa to uci podla mna na ceskych a slovenskych skolach stejne, dost teda zalezi aka skola a ako podrobne sa dane veci ucia
na beznej skole predpokladam beru newtonovsku fyziku len zjednodusenu a teda vypocty vo vakuu
predsa len brat pri vypoctoch ohlad na odpory vzduchu a podobne veci uz je narocnejsie na vypocty ![]()
@pata308 No myslím, že bys ten výpočet dokázala udělat taky… Když si v uzlových bodech představíš „elementární těleso“ (krychličku) a vyhodnotíš působící zatížení, do toho zahrneš vliv stoupající teploty (z hořícího paliva) a zohledníš, že výtahové šachty fungovaly jednak jako komín (urychlovaly hoření vznikem tahu, komínového efektu) a jednak jako výsuvný tubus (při pádu se zasouvaly jednotlivé díly jakoby do sebe - a tím udržovaly směr pádu kolmo dolů). K tomu přidáš nějaké ty omezující podmínky (fyzikální podstata modelování jevů atd.) a simulace je hotová.
V podstatě to zvládne každý, který ví, o co jde.
Já nedávno shlédla toto a upřímně je mi z toho ![]()
https://www.facebook.com/photo.php?…
http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
a Obama stejne bude presvedcovat o utoku, procpak asi?? Jestli tohle Rusku vyjde, tak co bude muset Amerika vymyslet priste jako duvod pro utok???