Je mi líto mladší sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.9.20 19:48

Neuvědomuji si, že by takto dávali stranou i mě. K 18ti nám jsem dostala prstýnek, za maturitu mě vzali na oběd :lol: nemyslím si ale, že by to bylo tím, že jsem holka a kdybych byla kluk, tak že bych dostala daleko víc. Přijde mi, že důvod proč bratr dostal k maturitě peníze a já oběd je spíš v tom, že je jiná doba a že tenkrát ještě platili i hypotéku, zatímco teď už pár let neplatí nic.

Spíš to vnímám pouze u sourozenců k mým dětem jakožto k vnoucatum se chovají stejně, nedělají mezi nimi rozdíly. Rozdíly mezi mým bratrem a sestrou ale odůvodňuji tak, že sestra je pracovitější, šikovnější a dokáže plno věcí sama. Zatímco bratr je podle nich „trdlo“ i když mi přijde, že se do té pozice trdla staví sám záměrně. Takto je to už od doby, co jsou malí. Bratr dostal co chtěl, protože kdyby ne. Naštve se. Zatímco sestra se s mířila s tím, že místo vysněných náušnic dostala řidičák, z čehož ma strach, nebo že dostala kolo, aniž by na kole jezdila.

I přes to mi ale přijde, že z bratra toho chudáka dělají záměrně a on toho jen využívá. Proto mi přijde nepochopitelné jedno dítě dát do pozadí protože je rozumnější a prostě se s tím nějak smíři.

• Citovat
  • Upravit
14723
17.9.20 20:05

Sestra by se mohla vrátit domů pro to kolo, prodat ho a koupit si ty náušnice. :mrgreen: To bych já udělala. Kolo je její, může si ho vzít.
A jinak si myslím, že se s tím neudělá nic. Rodiče nemají bohužel rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 20:24

Můj manžel měl doma to samé, celý dětství. Je to smutné, ale dneska je za to rád, dotáhl to mnohem dál, než jeho líný bratr. Jsou také dvojčata a vše se vždy točilo kolem bratra, on seděl vždy ve předu v autě, protože by jinak byl uražený. Do kina se šlo na film, na který chtěl bratr, protože jinak by dle tchánovců zkazil výlet. Můj muž není konfliktní povaha, tak se jen vezl. Když párkrát zkusil to co jeho bratrovi procházelo, dostat od táty. Protože on má přece rozum a nebude dělat co brácha, který má komplikovanější povahu. Dárky, oblečení, zmrzlina, vše stejné, ale vždy to, co chtěl on. Dokonce s tím řidičákem to samé ale naopak, bratr ho nechtěl, rodiče říkali, že je nezodpovědný, tak je auto nebezpečné a to, že můj muž nezoospovedny nebyl a řidičák chtěl smůla, bratr vybral předražené hodinky, co na tom, že můj muž hodinky nenosí. Manžel v 18 odešel ke kamarádovi, už toho měl doma dost, makal a makal, dnes v 30 máme pěkný barák, téměř zaplacený. Takže on pomoc nepotřeboval, druhý syn dostal byt, protože by jinak do dnes bydlel u tchánovců, manžel vůbec nic. Jenže víš co je pozitivní, že já mám skvělého pracoviteho chlapa a švagr je líný, nikde nevydrží v práci, má tři děti se třemi ženami a jen tahá z tchánovců peníze. Takže jak můj muž říká, pro něj dobře, škoda jen, že ve stejném módu je to s vnoučaty, děti švagra jsou chudáci, co mají rozvedené rodiče, otec se nestará, tak za něj platí i alimenty a jeho dětem kupují drahé dárky, berou je na výlety i k moři a naše děti od nich v životě neviděly ani ponožky, protože my přece na to máme. Jsou ještě malé na to, aby to vnímaly, ale osmiletá dcerka to už trochu chápe, sama to vidí. Takže k babičce a dědou ani nechce, protože slyšela jen takové to, řekni si řidičům, Honzík to doma nemá, ty jo a Honzík zlobí, tak neotravuj ještě ty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.20 20:41

U nás je to taky tak. Sestra dostala na rekonstrukci bytu spooooustu peněz. Naši dostali lístky do divadla na muzikal, tak je dali jí, i když ona je nechtěla a nepůjde tam. K Vánocům dostala Wellness pobyt a já řasenku, kterou nepoužívám, atd atd. Já to beru tak, že jsou to moji rodiče a mám je ráda. Oni ji prostě mají radši, celý život dělali rozdíly. Teď jsme dospělé, mám už svoji rodinu, ale pořádku jsou ty rozdíly hrozně velké. Nezměnim to, ale nepřestanu se s nima kvůli tomu bavit.
Radím ať se na to povznese, je to samozřejmě smutné, ale rodiče tu nebudou navždy.
Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
3005
4.10.20 17:42

Je to nefér samozřejmě. Když už, tak dat stejnou finanční hodnotu, ale ať si každý vybere, co se mu líbí. Zbytek peněz, když si dítě nic nevybere, mohli rodiče třeba šetřit a dát pak časem hotově nebo když už je dítě větší, tak ať si za to samo koupi, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.10.20 18:32
@Flay píše:
To jsou ty pošahané ženské, které bulí, když jim doktor řekne, že čekají holčičku a ne chlapečka. Pak jsou naštvané na celý svět, že ony ale chtěly kluka! Chudáci holky to pak odskáčou, protože jsou nechtěné. No, hádej, kdo se o ně bude starat, až budou staří a nemohoucí? Kluk? To určitě. :potlesk:

V tomto případě se určitě ve stáří nepostará ani ta nechtěná holka ;) Boží mlýny jsou neúprosné aneb co kdo zasel to sklidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí