Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Antonie Bolavá píše:
Co je holky? Se tady bavíte s trollama?
S trotlama ![]()
@geilens píše:
To doufejleze to totiz do penez
pokud teda sarinka nebude chtit varit pernik to aby ji mamka asistovala ne ![]()
Njn, co se dá čekat… co až napíšu nějakou další diskusi, taky budete odpovídat takhle?
@sarinecka4 píše:
Njn, co se dá čekat… co až napíšu nějakou další diskusi, taky budete odpovídat takhle?
záleží na tom, jak budeš formulovat úvodní historku.
@sarinecka4 píše:
njn??? ty joo to jsem psala ve 14 ![]()
@neumisa píše:
záleží na tom, jak budeš formulovat úvodní historku.
to zase bude perla ![]()
@aspagi píše:
njn??? ty joo to jsem psala ve 14
a měla jsi v tom věku čtyřletou dceru? ![]()
@neumisa píše:
a měla jsi v tom věku čtyřletou dceru?
to bych si urcite pamatovala
![]()
@sarinecka4 píše:
Dobrý den,na tomto webu jsem nová, ale hned mám nějaký dotaz
DěkujiRáda bych se zeptala, zda je má čtyřletá dcera rozmazlená. Ptám se proto, že mi to říkala sestra, máma, táta, přítel a jednou i učitelka ve školce
Možná ji trošičku rozmazluju, ale mám ji prostě moc ráda a udělala bych pro ni cokoliv. Tak něco pro představu: Když třeba jdeme po ulici a ona vidí, že nějaké dítě má nějakou hračku, která se jí líbí, tak začne řvát, že ji chce a tomu dítěti se ji snaží vzít. Dítě pak začne plakat také a tak se vždy zeptám toho, kdo dítě doprovází, kde hračku pořídili a hned dcerce slíbím, že ji seženeme. Někdy se uklidní a někdy ji chce hned…
Asi před půl rokem pořád otravovala, že chce psa, trvalo to asi tak měsíc a já jí to nakonec dovolila. Pořád ho máme, ale dcera už se o něj nestará a vlastně ji vůbec nezajímá. Mě to ani moc nevadí, starám se o toho pejska ráda, dcera si vybrala opravdu roztomilého
Když dostane nějaký ten menší nebo i větší záchvat, odhání všechny okolo sebe a nechce, aby se na ni někdo díval
Já vím, že bych asi neměla, ale o cokoliv si dcera řekne, to jí koupím. Když jí ale třeba něco koupit odmítnu napoprvé, začne řvát a já se na to nemůžu koukat a věc jí koupím, i když přítel je proti
Vždycky, když jí koupím třeba bonbonky a nějaká kamarádka se jí zeptá, jestli si může vzít, tak řekne, že ne. Zkrátka se nedělí a proto někdy přichází o kamarádky
Ale lehce si je dokáže zase získat, je moc šikovná. Nedělí se onic, jak o sladkosti, tak o věci
Jo, a tohle vás asi překvapí, ale malá má i kluka! A musím říct, že s ním umí docela dobře flirtovat
Jenže mu pořád poroučí… Včera viděla na nějaké cca dvanáctileté dívce kabelku ve tvaru mušle a hned ji chtěla taky, tak jsem jí ji koupila a dnes se s ní všude chlubila. Učitelka mi řekla, že to do školky nemá nosit. Vysvětlila jsem to dcerce, ale ona dostala záchvat, že si to tam chce brát a tak jsem to povolila… V pondělí se u učitelky za dceru přimluvím
Miluje, když jí dělám francouzský cop, ten jí pletu denně, ale někdy se stane, že se jí třeba ve školce rozpadne, protože se gumička někde zachytne nebo tak. Vyžaduje ho pak na učitelkách, ale ani jedna to neumí a tak tam prý pak dělá hrozné scény
A taky jsem jí nedávno koupila novou helmu na jízdu na kole, ale ona ji nechce nosit, prý je ošklivá a nechce novou. Říká, že už je velká a nechce nosit helmu. Prosím, poraďte
Ke čtvrtým narozeninám ode mně dostala dotykový telefon s květinkami, její už druhý, ale ten jí před týdnem spadl a rozbil se displej
Řekla jsem, že ho dám na opravu, ale ona, že prý ne a že chce nový. Nový jsem jí samozřejmě koupila, ale dcerce se nelíbí a tak jsem si ho s ní vyměnila, ale připadá mi, že tohle by se dělat nemělo
To by bylo tak všechno k jejímu chování… Ještě bych chtěla říct, že má pár kousků oblečení od Gucci, ale víc kousků má od těch obyčejnějších značek. Dcera chce ale nosit jenom to od Gucci a já nestíhám prát
Taky ji už od dvou let líčím, vím, že je to brzy, ale tenkrát našla moje líčení a chtěla si ho vyzkoušet a od té doby se chce malovat každý den. Má dva páry bot na podpatku, jinak má obyčejné dětské boty, asi ještě 20 párů, ale zase: ona chce jen ty podpatky, ale když to vidí učitelky ve školce, máme z toho malér
Tak, to je všechno, omlouvám se, jestli je to dlouhé a budu ráda za každou odpověď nebo radu.
@sarinecka4 píše:
Hmm
Tak už radši nic nepiš ![]()
@sarinecka4 píše:
napiš, pobavíme se, neb co slovo, to perla
Já určitě ještě nějakou diskusi napíšu, to ano… ale až to budu potřebovat.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat