Je moje výchova příliš tvrdá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
21.7.16 07:30
@Anonymní píše:
Mám otázku: Holky, které píšete, že úkoly jsou její zodpovědnost…

co uděláte v okamžiku, kdy zjistíte, že píše úkol v době, kdy má jit spát(a neřeším „večerku“, ani přesnou hodinu). Když víte, že celé odpo byla venku nebo seděla u pc, noťasu nebo tv?

zakl.

My zatím dceru od první třídy učíme, že úkoly musí být udělané, kdyz dojde dom a pak čau jdu ven, má volno, čte si až večer v posteli.
Ona sama chytracka od tretacek odkoukala, že dělají v družině úkoly, tak sama koncem roku došla zamnou, že chce taky, tak jsem ji říkala musíš se sama zeptat paní druzinarky jestli smíš, když už, tak chci aby byla samostatná a vyřídila si to sama ne, že mamka poběží orodovat. Přišla na to, že je pro ni lepší si je udělat tam. Tak jako jediná prvnacka v družině dělala úkoly.
Pochopila, že uz prvni rok, ze její povinnost je donést mi úkoly ukázat, podepsat, stejně zakovskou nebo deníček. V době puberty je mi jasné, že už bude jiná, zreba vzdorovita, ale to zas už bude mít zažité, že úkoly dělat musí, tak je mi fuk, kdy je udělá, pokud je udela. Pokud to bude mastit ráno u snídaně její problém nebude stíhat sminky. Musí se vytrestat sama, kdy je pro ni výhodnější dělat ukoly.

Ty až bude dceři 20, 25,30 a vic taky ji budeš stát za zadkem vstávej, jdi spát, jdi do školy, jdi na zkoušky, mas jít do práce atd.kdy se sama naučí zodpovědnosti za svoji práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
21.7.16 07:32
@Anonymní píše:

co uděláte v okamžiku, kdy zjistíte, že píše úkol v době, kdy má jit spát(a neřeším „večerku“, ani přesnou hodinu). Když víte, že celé odpo byla venku nebo seděla u pc, noťasu nebo tv?

zakl.

nesnaším když si vzpomenou že nemají v 21h úkoly nebo si vzpomene že potřebuje koupit do školy kružitko. A cestou ze školy se ho ptám jestli něco nepotřebuji do školy jestli má všechno..Vždy jooo v pohodě..a pak v 20h du skákat z balkonu protože to malé kuře zapomene sdělit že se budou učit s kružitkem… :cert: :cert:
No samozřejmě prskám jak čert a zakážu třeba na druhý den tablet..toť vše…
Beru to tak že ve škole je šikulka dělá sporty je to zlatíčko takže sem tam takovou tu sklérozu mu odpustím..Je pravda že je mu 9let a někdy mu musím běhat za prdelí protože je schopný si zapomenou i hlavu doma…ale má 9let..nehrotím to. Trošku do samostatnosti ho chci zapojit až teď…a to se toho trošku děsím :D

Ja vím že to je trošku jako mimo téma..ale v kolika letech se snažíte třeba to dítě více osamostatnit…ze školy chodit sám? Být doma sám…(jako to už doma sem tam jsou ale tak hodku jedu na nákup)…
Ja jsem matka která možná mu dovolí 5 naušnic do ucha ale s mobilem bude chodit pořád. kdybych mohla tak si obě děti načipuji at vím kde jsou :) Koupili jsme mu už i hodinky s GPS..protože už začal chodit sám ze školy domu ale to bylo asi ke konci roku par krát…Ja mám o ně šilený strach…a teď jako je mám pod dohledem ale jak jim bude 14..jak začnou se více vzdalovat od domova…ja se zblázním :))) Asi budu stihačka jak prase :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
21.7.16 07:49
@rea.sk píše:
nesnaším když si vzpomenou že nemají v 21h úkoly nebo si vzpomene že potřebuje koupit do školy kružitko. A cestou ze školy se ho ptám jestli něco nepotřebuji do školy jestli má všechno..Vždy jooo v pohodě..a pak v 20h du skákat z balkonu protože to malé kuře zapomene sdělit že se budou učit s kružitkem… :cert: :cert:
No samozřejmě prskám jak čert a zakážu třeba na druhý den tablet..toť vše…
Beru to tak že ve škole je šikulka dělá sporty je to zlatíčko takže sem tam takovou tu sklérozu mu odpustím..Je pravda že je mu 9let a někdy mu musím běhat za prdelí protože je schopný si zapomenou i hlavu doma…ale má 9let..nehrotím to. Trošku do samostatnosti ho chci zapojit až teď…a to se toho trošku děsím :DJa vím že to je trošku jako mimo téma..ale v kolika letech se snažíte třeba to dítě více osamostatnit…ze školy chodit sám? Být doma sám…(jako to už doma sem tam jsou ale tak hodku jedu na nákup)…
Ja jsem matka která možná mu dovolí 5 naušnic do ucha ale s mobilem bude chodit pořád. kdybych mohla tak si obě děti načipuji at vím kde jsou :) Koupili jsme mu už i hodinky s GPS..protože už začal chodit sám ze školy domu ale to bylo asi ke konci roku par krát…Ja mám o ně šilený strach…a teď jako je mám pod dohledem ale jak jim bude 14..jak začnou se více vzdalovat od domova…ja se zblázním :))) Asi budu stihačka jak prase :D

Tak ve čtrnácti, patnácti, se začnou vzdalovat z domova? V tomhle věku, to nejsou nějaký děťátka.. V patnácti, kupříkladu na táboře, se dokážou starat 3 týdny o menší děcka. Jezdí sami na pobyty, školy do zahraničí. Domlouvají si Brigády. Atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
21.7.16 07:50

Kamoscuna holka od 2.tridy sama jezdula ze skoly dimu pres cele Pardubice a bez mobilu. Probkem nastal jwn jednou, prejela, ale poradila si. Kamoska hodne vychovava k samostarnisti, je na holku sama, tak jw i takovy ten drsnejsu otec s matkou v jednom. Kluci byvaji vetsi mimoni, ale v 9 letech uz by to taky mihk zvladnout. @rea.sk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
21.7.16 07:57
@Honza 12 píše:
Tak ve čtrnácti, patnácti, se začnou vzdalovat z domova? V tomhle věku, to nejsou nějaký děťátka.. V patnácti, kupříkladu na táboře, se dokážou starat 3 týdny o menší děcka. Jezdí sami na pobyty, školy do zahraničí. Domlouvají si Brigády. Atd..

ja vím že v 15 už budu mít kluka co bude vonět :D

A jako on už teď se stará o svoji sestřičku..je šikovný…
Ale prostě ja mám strach..nikdo o mém vnitřním strachu neví…jako ve skutečnosti si hraju na matku frajerku…před kamarádkami…ale prostě mám hrozný strach…Ja už se nemůžu ani koukat na detektivky a už vůbec na to když jako unesou dítě nebo něco…ja jsem pak úplně v pr…
Volnost jako má…ale pořád ho mám tak jako pod dohledem…ale fakt si neumím představit kdy začne jako více se vzdalovat od domova..možná to přijde i samo..hraje fotbal..a jezdí na turnaje a tak zatím tam jezdíme s ním ale od žáku už bude sám…takže to asi přijde samo…že ten strach zmizí protože to pude přirozenou cestou a ja si budu muset zvyknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.7.16 08:03

@rea.sk
My uz ted od druhé třídy, bude mit 8r, od pololetí chodila do skoly tak, že my jdem jedním směrem na jeden přechod a já pak doleva, dcera doprava, na další přechod a záanim už směr škola. Tak jsem čekala jak přejde ten přechod a se skolkari jsme šli jinam.
Koncem roku jsme řešily, prý je ve třídě poslední kdo nechodí úplně sama do školy, že pořád se prý o ní bojíme. No je fakt, ze dva od nich chodí od prvního týdne školy sami. Tak jsem ji říkala co mám dělat, ten kousek má první prechod máme společnou cestu a pak mas prostor být samostatná, že jdes sama až do školy. Nikdo tě nevodí za ruku až k satne. Ne ona by chtěla od baraku chodit sama.
A dělávali jsme to teď tak, že už jsem ji z družiny ta je jinde dal než její škola v jíme budově, pustila samotnou a se skolkari jsem šla daleko za ní. Zvládne už chodit dom sama.
I jsem ji říkala, že když teda tak ať chodí po obědě dom, že nemusí do druziny, než my dojdeme, že si odpočine. Ale ne to zas ne našla si tam ty starší kamarádky. Ona by tam chtěla chvilku za nima a pak jít sama dom a ne až s náma ze školky. Že zůstane sama doma neresim už dlouho, když potřebuju do obchodu a nejstarší se nechce třeba když prší. Po kamaradkach ji taky už pouštím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.16 08:45
@Russet píše:
Tak to jí snad nevybírá…Ale jako máma bych měla právo říct, co se mi nelíbí a že bych byla ráda, kdyby se ještě nemalovala atp. Nebo že si má dělat úkoly dřív.
A všem, co tady píšete, že jste s vaším dítětem kamarádi a parťáci, bych ve vší skromnosti řekla, že vaší úlohou je být rodič, ne kámoš. Ty má kolem sebe ve své věkové kategorii.

Prosim anonym. Je to dost specificke. Jinak smazat.

Vis, moje mama, mi vzdy rikala, ze neni zadna moje kamaradka. A to jsem byla vzdy velice hodne ditko, nebyla jsem drza, prospech, ve skole premiantka. Taky mi rikala, ze kdyz dospeli mluvi, deti soupou nohama. Nikdy jsem se ji s nicim nesverila, pri prvni prilezitosti jit nekam ven s klukem, jsem lhala a podvadela. Po gymplu jsem odesla z domu a dlouhou dobu jsem se s ni vubec nebavila. Pote se me s litosti zeptala, proc my nejsme kamaradky, proc nemame mezi sebou tak pekny vztah jako jine matky a dcery. Ma odpoved byla jasna.

• Citovat
  • Upravit
15814
21.7.16 08:47
@Anonymní píše:

zakl.

jako ve čtrnácti? je to její úkol a její problém. buď holt půjde spát později, nebo si ráno dřív vstane anebo se na něj vykašle. v každém případě to bude ona, kdo si ponese důsledky buď nevyspání nebo poznámky/špatné známky z úkolu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
21.7.16 08:53
@Anonymní píše:

zakl.

Vubec nic. Pockat…pokud by byla druhy den unavena, rypla bych si do ni, ze at priste neponocuje. Proboha to je jeji vec ne? To muzes resit u nejake male holky, ale to ona fakt uz neni. At si holka zvyka, anebo si myslis, ze az pujde nekam dal na skolu, tak ze zvladne uceni behem odpoledne? 8o At si zvyka na unavu. V praci jsem uplne zboznovala mamanky, kteri se nebyli schopni srovnat se s unavou z kncelarske prace a vedeni domacnosti 8o

@Amys dobry napad. Ale aby pak holka nefalsovala podpisy.

Apropo, prijde mi velice zvlastni, ze u ukolu musi byt podpis rodice. Nikdy jsem o nicem takovem neslysela a unika mi smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.16 09:03

@LucianS a kdyby to dělala stále a pak by zaspala? omluvila bys jí ty hodiny?

• Citovat
  • Upravit
631
21.7.16 09:06

@rea.sk Domu jsem ze skoly chodila sama od treti tridy spolu s mladsim sourozencem. Autobusem a pesky dvacetminut. Dva tri roky jsem se po prichodu domu musela hlasit. Musela jsem zavolat rodicum do prace. Doma me cekal vzkaz, co a jak mam uvarit. Pak jsem uklizela kuchyn, sla si ven hrat a pak jsem delala ukoly. Vecerka byla do mych 16ti let ve 20:00 a pak az do mych cca 18ti let ve 21:00. O vikendech byla NEKDY vyjimka, mohla jsem se divat i na nejaky mladezi pristupny film, ktery zacinal ve 20 a koncil ve 21:30 :lol:
Je to dost dobry popis samostatnosti? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
21.7.16 09:07
@Anonymní píše:
@LucianS a kdyby to dělala stále a pak by zaspala? omluvila bys jí ty hodiny?

Ne, neomluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.7.16 09:10

Nejsem Lucian, ale v klidné bych ji v tom nechala vykoupat at má neomluvenou hodinu, pro výstrahu, za vlastní blbost.

Co víš možná, kdyby si mohla natahovat, jak velka budík na mobil, který ovsem musí potupné odevzdat, jak malá holka, tak by ani nezaspavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.16 09:12
@LucianS píše:
Ne, neomluvila.

a co kdyby neomluvených hodin stále přibývalo a dcera by to měla jaksi na háku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.16 09:13
@Kelsey píše:
Nejsem Lucian, ale v klidné bych ji v tom nechala vykoupat at má neomluvenou hodinu, pro výstrahu, za vlastní blbost.Co víš možná, kdyby si mohla natahovat, jak velka budík na mobil, který ovsem musí potupné odevzdat, jak malá holka, tak by ani nezaspavala.

stejný dotaz…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí