Je možné otěhotnět hned první den po pauze při braní HA?

Anonymní
5.4.12 07:03

Je možné otěhotnět hned první den po pauze při braní HA?

Jsem asi hloupá, ale chci se zeptat. Je možné otěhotnět třeba hned první den, po vysazení antikoncepce? Snažíme se o miminko. Brala jsem HA, teď byl ten týden pauzy a už další neberu. Je možné hned ten první den bez prášků otěhotnět? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
5.4.12 07:13

možné je vše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
5.4.12 07:15

To dost pochybuju. HA má za úkol nenechat dozrát vajíčko, takže ten první den není co oplodnit.
Ale určitě je možné otěhotnět během prvního cyklu. Jen prostě musí dozrát vajíčko a to pár dnů trvá.
U mě trvalo několik cyklů po vysazení, než se všechno srovnalo do normálu, včetně délky cyklu a ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.4.12 07:23

tak hned první den po vysazení nejspíš ne, ale první cyklus ano.. dokonce je podle doktorů i větší šance

• Citovat
  • Upravit
8594
5.4.12 07:38

Jak píšou holky, pokud jsi jen zapomněla, jeden den nevzala HA, tak to moc pravděpodobné není( i když, stát se to MŮŽE) . Ale první cyklus po vysazení HA ano. Já jsem otěhotněla hned po první MS po vysazení, ono se říká, že těsně po vysazení HA je jako pohnojeno, že to jde lépe. jenže toho se říká…moc se tím nestresuj, šance, že si těhotná moc vysoká není, pokud teda jde o vynechání a ne o vysazení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.12 07:42

ale já už brát HA právě nechci…chceme miminko:-))takže nejde o zapomenutí:-))

• Citovat
  • Upravit
31594
5.4.12 08:22

Přečti si něco o cyklu, o tom, jak nastává ovulace, kdy,plodné dny… První den otěhotnět nemůžeš, musí dozrát na vaječníku folikul, ten musí prasknout, vyloučit vajíčko, to musí doputovat do vejcovodu, tohle všechno chvíli trvá, u 28denního pravidelného cyklu to bývá cca 14.den cyklu, přičemž první den cyklu je první den menstruace.

Jinak moje zkušenost s HA, první cyklus po vysazení 50dnů, druhý cyklus 40dnů, další nebyl :jazyk: Jsou tu holky, co otehotněli hned po vysazení, ale taky je tu spousta těch, které 28.den protestovali kalhoty, aby pak zjistili, že mají cyklus rozházený a hodně dlouhý.
Moc se na to neupínej, že by se zadařilo hned, tělo se často potřebuje po braní HA srovnat, vzpamatovat že nedostává umělé hormony a začít si vyrábět vlastní.
Přeju ať se brzy zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital