Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty nepotřebuješ jít ke gynekoložce, nýbrž přítel potřebuje jít k psychologovi.
Tak si s ním dítě nepořizuj, když ho nechce. Kdyby ho chtěl, tak by se snažil. Zas taková oběť to není.
Spíš mi přijde, že se snažíš o otěhotnění za jeho zády tajně.
@Lil Kitkatt píše: Více
Heleď o tomhle jsem někde četla kdysi článek. Problém je hlavně v tom, že to chlapi neřeší včas, ale právě až při plánovaném početí. Jedná se o blok a psychický návyk podpořený léty „praxe“. Dokud se mi o tom ve slabé chvilce nezmínila kamarádka, že něco takového s chlapem řeší, nevěrila bych jaký to může být problém. Nakonec dítě mají. Jak to nakonec vyřešili jsem se jí ale pochopitelně už neptala. ![]()
@Jazmine píše: Více
Je mi z toho dost smutno. Přišla jsem tady ve chvíli zoufalství a dozvěděla jsem se, že jsem vlastně já ta špatná, co chce podvést partnera. Tohle byla chyba, možná má i pravdu, ze není dobre se s tím svěřovat.
@Anonymní píše: Více
Já chápu že je to náročné, ale to si nemůžeš brát tak osobně…
Hele proč nechce k sexuologovi? Vždyť ten co si tam vyslechne. zrovna tady si myslím že by to nebylo nic, s čím by se v minulosti už nesetkal. Stud je podle mě úplně mimo.
Kdyz nechce resit problem u sebe u psychologa, muze vyndat 40+ tisic na IVF, tam se udela do kelimku a bude spokojenej ne?
Jak si prosim predstavuje, ze ti to dite udela, o tom jste se bavili?
@Jazmine píše: Více
Ja myslim, ze to prameni uz z výchovy. Jeho rodiče jsou stará škola, nemluvili doma o sexu a o problémech nikdy. Ja vyrostla v moderní rodině, kde jsme mluvili vždy o všem a každá otázka byla zodpovězena. a i proto me teď trápí, kdyz se rodiče ptají, jestli je všechno v pořádku a ja jim to nemůžu říct. On je naučeny z rodiny ze se o takových věcech nemluví. Se mnou o tom mluví, ale čím víc chci at si promluvíme s někým dalším tím se cítí hůř. Vím, že mě miluje. Je to nejlepší člověk co znám a cítím se zle, že na něj tlačím, ale zároveň se zlobím ze se nehneme z místa 😭
To jsem už navrhla. Zatím čekáme. Doufám, že se někam hneme z místa. Problém nejsou peníze, ale přijít na tu kliniku a říct proč to nejde 🙁
Na klinice nemusi zminovat svoji „fobii“, je zajima hlavne zdravotni stav a pak to uzavrou jako neplodnost, hlavne ze jim budete platit penize ![]()
Asi si nemyslím, že je to fobie. Spíše ho to asi nevzrušuje nebo nevím🤦🏻♀️
Urcite to mozne je. Slysela jsem, ze lesby nekdy uspesne tehotni pres sperma v nadobce. Tak at to pritel hodi do kelimku a pak to hned prelejte. ![]()
Čekala bych od muže, který má problém s ejakulací do pochvy a chce mít se mnou dítě, že v prípadě nezdaru „domácích metod“ vystoupí ze své komfortní zóny a bude řešit tento problém jako dospělý a zodpovědný muž.
Omlouvám se za explicitnost, ale to má tak velký problém, že nedokáže na úplně poslední chvíli zasunout? Alespoň částečně? To jako i tři vteřiny před vyvrcholením, pokud se ocitne v tobě, bude konec? Jako že se normálně milujete, je uvnitř, všechno funguje, jen to vyvrcholení ne, tak ho vyndá, pokračujete jinak a jestli znovu půjde dovnitř, tak to nedopadne? Nebo to nechápu správně?
Ahoj. Obracím se na vás s problémem. S přítelem jsme spolu 4 roky a rozhodli jsme se pokoušet se o miminko. Což je v našem případě velmi obtížné. Přítel má poruchu nebo možná nějaký blok. Nedokáže vyvrcholit uvnitř mě. Do ted mi to jinak nevadilo, ale u pokusu o těhotenství je to dost problém. Nechce jít k lékaři ani se jít s nikým poradit, protože se stydí. Zkoušeli jsme sperma do pochvy transportovat z břicha a různě, ale 7 měsíců bez úspěchu. Začínám být zoufalá, frustrovaná, naštvaná na nej, že se raději vzdá dětí než aby si nechal poradit. Zlobím se i na sebe, že nemám víc pochopení. Na příští návštěvě se zkusím poradit s gynekoložkou, ta musí snad udržet lékařské tajemství. Ale dnes na mě padla depka, tak potrebuju vyventilovat, co mě trápí. Včera večer byl vrchol mých plodných dnů (ovulaci na sobě poznám perfektně ) nastavila jsem prsty přímo k pochvě a přítel vyvrcholil přímo na ně s tím, že jsem je bezprostředně poté zavedla dovnitř s dost velkým množstvím. Je tu prosím někdo, kdo má stejný problém jako já? Ma někdo zkušenost, ze by toto mohlo vyjít v plodný den? Načetla jsem si tady o prstikove metodě, ale ta spočívá v ejakulaci do pochvy a jen potlačeni ejakulátu hlouběji. Uz si připadám jako blázen, že me takové metody početí vůbec napadají. Byla to rychlá akce během pěti vteřin, jestli už tohle nevyjde přesně na ovulaci tak nevim, jak ho do nějaké poradny dotáhnu. Diky za všechny názory