Je na 8letých gymnáziích vyrovnaný počet holek a kluků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41539
7.1.19 14:57
@Bábrdl píše:
Hmmm, nezaložila jsi tehdá tu diskuzi anonymně a nedemaskovala ses až když tě většina podle tvého trollení poznala? :think: Ta ošklivost musela ven, ale podepsat jsi ji nechtěla. A stejně tě poznali. Šídlo v pytli neutajíš. :jazyk:

jj, to bylo ono.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24238
7.1.19 15:14
@Kaliopa píše:
Jinak já si nemyslím, že holky jsou méně inteligentní než chlapci, to určitě ne, nicméně kdybych to vzala podle typu škol a pozdějšího uplatnění v zaměstnání, tak bohužel ten stereotyp by tomu odpovídal. Holky spíše na humatničních lehčích školách a kluci na těžších typu informatika, strojařina či jiná technika. Medicína je asi výjimka, protože na přijímací zkoušky je třeba hodně paměťové učení, v tom jsou holky asi lepší než kluci, takže tam je poměr asi vyrovnaný. Nicméně musíte uznat, že informatiku, různé obory jako strojírenství, matematiku, fyziku a další obory na ČVUT apod. studuje více kluků než holek. Proč to tak teda je? Je to dáno nějakým vrozeným nezájmem holek o tyto obory, jejich špatnou výukou ve škole nebo tím, že na to intelektuálně nemají? Já se klidně přiznám, že na studium strojírenství nemám. Není třeba si nic nalhávat.
Proto mne napadl ten poměr kluků a holek na 8G, jestli jsou ty rozdíly patrné už v tomto věku nebo jestli ještě ne.

Já nevím, ale fakt řešíš kraviny. Každý jde na takovou školu, na kterou chce jít. V dnešní době dost žen/dívek studuje informatiku a podobné obory, jen se tím asi nechlubí, páč existují takoví jako ty, kteří si pomalu tukají na čelo, že jsou divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.1.19 15:52

@Nimie nějaký komentář? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
7.1.19 17:42
@Kaliopa píše:
No třeba, že si ženy neustále stěžují, jak vydělávají méně než muži, ale do těch oborů s vysokými příjmy, jako je třeba informatika, se zároveň moc neženou a drží se spíše učitelství a různých administrativních pozic.
Ženy si stěžují, že vydělávají míň než muži v ramci stejné nebo aspoň podobné pozice, takže argument dost mimo. Jinak holek je na technických školách obecně méně, je to dáno vícero faktory, inteligencí to ale fakt není. Zároveň je pravda, že se tím ne každá chlubí, ono dostávat sodu za to, že si dovolíš dělat „mužském“ oboru není nic příjemného. Nicméně nevím jakou to má souvislost s 8 letými gymnázií, podle poměru holky/kluci a podle toho kdo kde nakonec skončil je to trochu na úrovni posuzování, jestli ten kdo byl na ZŠ jedničkář to dotáhne dal. No, nemusí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
7.1.19 17:47
@Kaliopa píše:
Cože? Já jsem tu někdy řešila, že dívky mají lepší výsledky než můj syn? To si teda nepamatuju. Řešila jsem akorát, že když srovnám školu mých dětí, tak mají přísnější známkování než v ČR. Hlavně tedy v předmětech, kde mají učitele cizince, ti známku 1 nebo její ekvivalent téměř nedávají, a to ani v tělesné výchově. Není to tu obvyklé. Mé děti mají dobré známky, nicméně v ČR mají stejně dobré známky děti, které by zde měly známky podprůměrné, protože do 5. třídy mají v ČR samé jedničky téměř všichni.

Tu poslední větu prosím rozveď… s jakýma školama srovnáváš? Takovou zkušenost fakt nemám (byť obecně ano, máme první stupeň spíše slabší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
7.1.19 17:50
@Kaliopa píše:
Jen tak mne napadlo, jaké je složení tříd na 8G, jestli je tam podobný počet holek jako kluků? Při přijímacích zkouškách se na pohlaví ohled nebere, takže by se klidně mohlo stát, že někde budou převažovat holky a jinde kluci, ne? Pokud by byl počet podobný, tak potom neplatil stereotyp o snaživých, pilných, ale často méně nadaných holčičkách, které dosahují na prvním stupni údajně lepších výsledků než chlapci právě z důvodů své píle a patrně větší vyspělosti, kdežto později už v matematice a fyzice na chlapce často nestačí.

Mimochodem ze zkušenosti s několika jazykovýma a matematicky zaměřenýma ZŠ a SŠ - znamkový průměr u kluků byl horší než u holek a to nezávisle na tom, zda pak šli ti kluci na Karlovku, ČVUT nebo odjeli studovat do ciziny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.1.19 18:27
@Kaliopa píše:
No právě, proč tam není více dívek? Zajímavé, že muži se v ženských profesích uplatnit mohou, třeba zdravotní bratři, učitelé, různé administrativní činnosti, ale holek mezi ty stereotypně mužškými obory moc nenajdeme. A to dnes už často ani není třeba fyzické síly u technických oborů. Je to teda hlavou nebo jen stereotypním myšlením?

Já učitelství neberu jako ženský obor. Na školách, kde jsem byla, přirozeně muži učitelé byli.

Že se vybírají kluci techničtější obory, to nejspíš pramení z přirozeného nastavení kluků. Nechtějí až tak pečovat, spíš přijít věcem na kloub, něco opravit, vyrobit. Ale neplatí to úplně stoprocentně. Já mám několik kamarádek s vysokoškolským vzděláním, které nejsou úči a sociální pracovnice nebo doktorky. A úplně nejlepší domluva byla se ženou ajťačkou, u mužů mám pocit, že mluvím snad jako tatar, že mi nerozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
7.1.19 18:31

@Keyllah prosím tě, připomeň mi tu diskuzi. Jsem ji četla, ale nějak ji nemůžu najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
7.1.19 18:33
@debra.morgan píše:
chtela jsem reagovat, ale pak jsem si vsimla kdo se ptá :lol: achjo…

asi tak, Kaliopa a její uhozená témata, to tu dlouho nebylo :roll:

• Citovat
  • Upravit
24995
7.1.19 18:37

@Lalelale tvl, vis jak si musim sedet na rukach, abych se udrzela a nic nenapsala :lol: sileny, ale radeji budu ticho, protoze za to co bych ji napsala bych dostala akorat ban :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
7.1.19 18:37
@Nimie píše:
Tu poslední větu prosím rozveď… s jakýma školama srovnáváš? Takovou zkušenost fakt nemám (byť obecně ano, máme první stupeň spíše slabší).

Jen pro info, Kaliopa je vyhlášená kontroverzními tématy (památné je téma o tom, jak jsou češi chudí), kde následně začně argumentovat fiktivními lidmi a známými, kteří její ztřeštěné teorie potvrzují. Například rodina z Prahy, která nemá co úst a dokazuje, že češi jsou takové socky, že ani nemohou do divadla. Čím víc jí budeš zkoušet dokázat, že nemá pravdu, tím víc si bude stát za svým :lol:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
7.1.19 18:38
@debra.morgan píše:
@Lalelale tvl, vis jak si musim sedet na rukach, abych se udrzela a nic nenapsala :lol: sileny, ale radeji budu ticho, protoze za to co bych ji napsala bych dostala akorat ban :P

Já se divím, že na ni ještě někdo reaguje. Uživatelky si tu moc nepamatuju, ale tuhle většinou poznám už z názvu tématu :mrgreen: asi si v beneluxu zase předplatili internet, docela dlouho byl klid :lol:

• Citovat
  • Upravit
639
7.1.19 18:40

Jinak na gymplu mejch dětí je převaha holek - u jednoho mírná 20/12 a u druhého větší 24/7 nebo 25/6 (není tady, abych se přeptala). Příjmačky byly klasické, cermatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
7.1.19 19:01
@Lalelale píše:
Jen pro info, Kaliopa je vyhlášená kontroverzními tématy (památné je téma o tom, jak jsou češi chudí), kde následně začně argumentovat fiktivními lidmi a známými, kteří její ztřeštěné teorie potvrzují. Například rodina z Prahy, která nemá co úst a dokazuje, že češi jsou takové socky, že ani nemohou do divadla. Čím víc jí budeš zkoušet dokázat, že nemá pravdu, tím víc si bude stát za svým :lol:

Ja vim, my už máme s @Bábrdl tradici, že se vzájemně zveme do jejích diskuzí :mrgreen: tak mi kousek srandy ještě nech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
7.1.19 19:04
@Nimie píše:
Ja vim, my už máme s @Bábrdl tradici, že se vzájemně zveme do jejích diskuzí :mrgreen: tak mi kousek srandy ještě nech :lol:
:mrgreen: :mrgreen: ty jo, ona je normálně větší legenda, než jsem si myslela :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin