Je na 8letých gymnáziích vyrovnaný počet holek a kluků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12072
7.1.19 23:04

@Nimie „ptala ses jestli jsme skutečně ten blábol nikdy neslyšeli, tak jsem ti na to odpověděla. Jistě, Kaliopa jen napsala, že snaživé holčičky většinou ve vyšších ročnících přestávají být úspěšné tím jak jsou strašlivě snaživé…  fakt milý…“
Nevím, proč blábol a co se ti na tom nelíbí. Otevřela jsi ty odkazy, co jsem sem dávala? Že úspěšnost holčiček s vzrůstajícím věkem klesá a chlapečků stoupá je zdokumentovaný fakt. Mě osobně by aktuální poměr chlapců a dívek přijatých na 8g zajímal. Také by mě zajímalo, jestli se nějak změnil po zavedení jednotných přijímaček a jak. Takže mně osobně tohle téma diskuze přijde dobré, vy jste se tu na zakladatelku vrhly jako supi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
7.1.19 23:17

@Kakachna tak třeba u nás v sekundě jet to vyrovnaný +-1, ale v primě jen 10 kluků a holek 21. O tom že by v některém dalším ročníku převažovali výrazně kluci nevím, ale holky ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.1.19 01:33
@Bábrdl píše:
Mně to její trollení leze na nervy. Chápu, že si neumí pomoci, ale od té doby, co vylila kyblík nenávisti a žluči na chlapečka, který nedokázal dostatečně zabavit jejího synáčka na oslavě narozenin, co byla schopná napsat o malém děcku, prostě mě to štve ještě víc. :zed:

A co pak ty jeji dve diskuse typu “Co rikate na video/odkaz v priloze” a tam odkaz na youtube na naprosto dve priserna amaterska videa, kde radoby hiphopuji, naprosto hrozne nejake holcicky na nejakem vystoupeni ci soutezi nekde v Horni Dolni, to kritizovali vsichni.

Ja tu nejakou dobu nebyla a diskuse k chlapeckovi jsem si tudiz nevsimla, tu teda zkusim pohledat, zitra/dneska jdu po o v tomhle roce prvne do prace a mozna tam jeste nebude do ceho pichnout..

Zrovna tak zkusim pohledat tu na rychlo zalozenou diskusi o Bruselu, jestli teda uz nebude smazana. Tusim, ze ji zalozil Zoidberg ci jeden z pravidelne diskutujicich chlapu tady…

• Citovat
  • Upravit
31672
8.1.19 02:11

já kdž jsem byla, tak to tak bylo, pár lidí odešlo, pár přišlo, ale cca tak 18/12, 19/11, 18/10 určo převaha holek. ale už jsem 12 let po maturitě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
8.1.19 10:27

Děvčata, nechtěla byste diskutovat k tématu? Odpoutejte se prosím o toho, kdo tuto diskusi zakládal, a věnujte se tématu, nebo nepřispívejte. Mě by opravdu zajímalo, jaký je ten poměr na 8G, protože by bylo zajímavé, kdyby to vycházelo vždyp plus mínus na polovinu holek a polovinu kluků. A jak by se postupovalo, kdyby na základě testů musela škola nabrat třeba 80 % holek nebo kluků. Jestli jsou ty testy tzv. genderově vyrovnané. Podle toho, co píšete, tak asi ano a úspěšnost holek a kluků při přijímacích zkouškách na 8G bude podobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
8.1.19 10:42

@Kaliopa Gendrová podminka u příjímaček žádná není a rozhoduje počet bodů. U nás byly body za matiku + ČJ + vysvedčení a ve většině ročníků je skutečně více holek. U syna je to vyrovnaný , asi byla težši matika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.1.19 10:45

Jestli ti to pomuze, tak kamaradka ma syna na sestiletem ajtackem gymplu v Brně a ve tride jsou dve tretiny holek a tretina kluku, coz mne u IT zamereni dost pobavilo…

Jinak ty nejsi admin, abys nam tu urcovala o cem tu muzem diskutovat, kapišto 8o

@Bábrdl prosim odkaz na to trollici diskusi ohledne chlapecka na oslave narozenin. Diky.
Do prace nemusim a doma krom odstrojeni stromku (ten do vikendu vydrzi, porad je krasny), neni do ceho/koho puchnout… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
41539
8.1.19 10:45
@Kaliopa píše:
Děvčata, nechtěla byste diskutovat k tématu? Odpoutejte se prosím o toho, kdo tuto diskusi zakládal, a věnujte se tématu, nebo nepřispívejte. Mě by opravdu zajímalo, jaký je ten poměr na 8G, protože by bylo zajímavé, kdyby to vycházelo vždyp plus mínus na polovinu holek a polovinu kluků. A jak by se postupovalo, kdyby na základě testů musela škola nabrat třeba 80 % holek nebo kluků.Jestli jsou ty testy tzv. genderově vyrovnané. Podle toho, co píšete, tak asi ano a úspěšnost holek a kluků při přijímacích zkouškách na 8G bude podobná.

8o jako jestli jsou testy genderově vyrovnané? jako jestli ty holčičky nedostávají automaticky nějaké body navíc, protože jsou holky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
8.1.19 10:46

@Kaliopa Prosím tě, co je podle Tebe „genderově vyvážený test“ v případě matematiky, češtiny, obecných studijních předpokladů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.1.19 10:55
@zrcadlo píše:
@Kaliopa Prosím tě, co je podle Tebe „genderově vyvážený test“ v případě matematiky, češtiny, obecných studijních předpokladů?

Ona nase odbornice na ceske priserne skolstvi zrejme netusi, ze tu jsou jednotne statni prijimaci zkousky na viceleta gymnazia a stredni skoly… :roll: a kde holcickam fakt nenadrzuji… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32028
8.1.19 11:05

@Kaliopa odpovědí tu máš tunu, ovšem nereagovala jsi skoro na nic ;) tak to místo stěžování si to dočti a odpověz, o to ti přeci jde, ne? Diskuze k tématu… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.1.19 11:07
@zrcadlo píše:

Přidávám se k dotazu, ale tak trochu se obávám, že neodpoví… @Kaliopa už se ti tu ty dotazy k tématu docela hromadí, tak šup šup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
8.1.19 11:08
@Hanka1 píše:
Ona nase odbornice na ceske priserne skolstvi zrejme netusi, ze tu jsou jednotne statni prijimaci zkousky na viceleta gymnazia a stredni skoly… :roll: a kde holcickam fakt nenadrzuji… :mrgreen:

nejsou ty prijimacky dokonce bezejmenné? nepise se jen nejake pridelene cislo misto jmena? nebo si to s necim pletu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.1.19 11:15
@debra.morgan píše:
nejsou ty prijimacky dokonce bezejmenné? nepise se jen nejake pridelene cislo misto jmena? nebo si to s necim pletu? :think:

Jak kde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
8.1.19 11:22
@debra.morgan píše:
nejsou ty prijimacky dokonce bezejmenné? nepise se jen nejake pridelene cislo misto jmena? nebo si to s necim pletu? :think:

Vysledky jsou bezejmene, ale 1.září se už pozná kdo je kdo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin