Je na to už opravdu moc stará?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Omlouvám se předem za anonym, je to proto, že se prostě stydím, a taky se bojím že se tu na mně snese velká kritika…Dcera 3,5 roku, doteď je zvyklá na UM. Navíc jen z lahve.
Zkoušela jsem samozřejmě dávat „normální“ mlíko ale ani se toho nedotkne, a pokud jí dám její milované UM z hrnku, tak si maximálně tak srkne, prostě to odmítá.
Protože chci aby měla nějaké mléčné dávky (jogurtu, tvarohu atd. taky moc nedá) tak jí to doteď dávám, ale popravdě, je to už prostě „velká holka“ a vypadá to dost… divně… jak pije z tý lahvičky, navíc UM v 3,5 letech asi není tak úplně normální.
Co si o tom myslíte, mám to ukončit za každou cenu?
Přijde mi to jako už ostuda že takhle velké dítě pije UM a z lahvičky, ale nevím co s tím no
Nevidím nic tragickeho na pití UM z flašky.dcera měla snad do 4 let.nikdy jsem neřešila .zuby má krásné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
prekvapuje me,kolika z vas prijde normalni pit mleko z lahvicky jeste skoro v predskolnim roce..vzdyt je to zlozvyk jako kazdy jiny,jako duflik nebo kousani nehtu ..a co ze to nikdo nevidi,ale hlavne at je dite spokojene?Ty moje by byly spokojene,kdyby mohly vecer co vecer sezrat pytlik haribo medvidku,taky to nikdo neuvidi,ale proboha tak to neni omluva pro me jako matku,ze jim to budu tolerovat ne?
No a co, ze je to zlozvyk, nicemu to neskodi… A kazky mame nejaky, jen fite nesmi mit zadny? Ano, kdyby to byl nejaky skodlivy, jako je treba tvuj hloupy priklad s medvidky, tak je na miste ho odbourat, ale když ti tvuj hloupy prikla preformuluju na to, ze dite bude vyzadovat kazdy vecer jabko nakrajene na 8 kousku… Taky to bude proboha, prece mu to nebudu tolerovat ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neukončovala bych to za každou cenu. Já sama pila Sunar z lahvičky před spaním do první školy v přírodě… Takže do 7 let. A žádné následky to na mě nezanechalo.
- Citovat
- Upravit
Neukoncovala bych to nasilim. Mladsi syn pil Nestle junior asi do 4 let, misto flasky mel lahev s brckem z DM, pozdeji hrnecek, mel to jako vecerni ritual. Prestal s tim sam od sebe, jako se vsim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uplne v klidu mu ho davej.tad se fakt dela problem uz ze vseho.svagr pry pil mliko z flasky jeste ve treti tride,vzdy pred spanim a nijak ho to ocividne nepoznamenalo(je generalni reditel).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím, můžeš vysvětlit jak to myslíš?Jako že je UM pro ní vyslovené škodlivé?
Teď jsi mě trochu polekala… Proč je to problém?![]()
Protože je moc sladké a kalorické, v tomto věku už to může zapříčinit budoucí obezitu, třebaže zrovna teď být tlustá nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nevím jak v jiných, ale v tom co kupuju já cukr není.Není tam ani palmový olej, kupuju jen UM bez něj.
Ale jinak samozřejmě máte pravdu, je to prostě umělé.
UM ve 100 gramech obsahuje 60 gramu cukru.
Kvuli tomu cukru, a take kvuli tomu, ze je to umelina, bych ti v tomto veku uz nedavala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně bych neřešila lahvičku – to jí opravdu nijak neublíží, každý máme nějaký takový drobný zlozvyk – ale také bych odbourala to UM. Myslím, že je to pro tyhle větší děti už zbytečné – oproti normálnímu mléku zbytečná kalorická dávka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lahev UM je kaloricky srovnatelna s tim pytlikem medvidku (konkrete tech haribo),proto jsem ten pripad uvedla..Je to sladke,navic i tucne,tezke na noc.O tom,ze to saje z dudliku se ani nezminuju.Pokud si pak alespon jeste cisti zuby,tak dejme tomu.Jasne,ze i dospeli maji zlozvyky,to ale neznamena,ze pokud muzu udelat neco pro odbourani zlozvyku sveho ditete,tak to neudelam,ne?
Ono nekdy staci malo-syn si kolem 5.narozenin kousal nehty (stres z nove skolky,stehovani atd),stacilo vysvetlit,slibit odmenu,parkrat pripomenout a byl klid. Tady by podle me taky uz stacil citlivy. pristup a vymena za hrnecek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná A proc to budu menit za hrnek, kdyz ten dudlik tech 5 minut denne nijak neskodi… Jen prtoze ty mas pocit, ze lahev je pro mimina?
Jo a jen proto, ze neco ma stejnou kalorickou hodnotu jeste neznamena, ze to ma i stejne vyzivove hodnoty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 o muj pocit nejde.kdyby to zakladatelce prislo v poradku,tak tu tato diskuze vubec neni
A ano,lahev s dudlikem je pro kojence,dejme tomu pro mala batolata.Stejne jako se vetsina mamin snazi zbavit vcas plenek,dudliku,mixovani jidla.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 a co se tyce vyzivovych hodnot,o mlekach junior mam sve mineni,je to uz ciste marketingovy tah.Dite,ktere ma kvalitni stravu,nepotrebuje mleko,ani to umele,ani kravske.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@j.a.n.i1 To není pocit, láhev snad je pro mimina, ne?
A čemu to vadí, když si dvakrát denně na pár minut vrátí miminkovský pocit? ![]()
Pokud si po mléku vyčistí zuby…
Má si raději v posteli cucat palec, žmoulat polštář nebo okusovat nehty?
V UM neshledávám smysl a nedávala bych ho - ale brát jí lahvičku, to v této konkrétní situaci vidím jako spíše kontraproduktivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP Nevím čemu to vadí, ale vadilo by to mě, nemám ráda u takhle velkých dětí ani láhev ani dudlík, takže já bych jí to mlíko dala, ale do hrnečku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit