Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkouška se dá libovolně opakovat. Stydět se nemusíte.
Nemusíte ani mluvit o tom, kdy na zkoušku jdete…a jaký byl výsledek.
Nemluvila bych o tom.
Jediné, o co přijdete, budou peníze za zkoušku
zkouška myslím stojí několik tisíc.
Až zkoušku složíte, potom se můžete pochlubit. O neúspěšných pokusech bych nemluvila, pokud nechcete. Nechala bych si to jenom na doma, kdyby se zkouška nepovedla.
Na internetu se dají najít modelové testy těchto zkoušek z dřívějších let. Něco by měli mít na oficiálních stránkách https://www.cambridgeenglish.org/ exams and test
Oficiální zkouška B1 je těžší než státní maturita z angličtiny se slovníkem, kde se dá opsat spousta slovíček na potítku. Kdo rychle hledá, najde u maturity i hodně slovíček a frázi do slohovky. B2 je úplně jiná úroveň než maturita, mnohem těžší, bez slovníku.
Příspěvek upraven 14.12.21 v 15:29
Ještě neznáš výsledek. Maximálně jsi to neudělala. To není konec světa ![]()
Já neudělala státní jazykovou zkoušku, tu těžší, chytla jsem odborný článek o autech, svět neskončil ![]()
Počkej na výsledky, při nejhorším si to můžeš zopakovat… Tréma prostě někdy zapracuje v nevhodnou dobu, je to tvoje aktivita navíc, tak snad nikdo kromě tebe zklamaný být nemusí ![]()
@jejjej píše:
Zkouška se dá libovolně opakovat. Stydět se nemusíte.
Nemusíte ani mluvit o tom, kdy na zkoušku jdete…a jaký byl výsledek.
Nemluvila bych o tom.
Jediné, o co přijdete, budou peníze za zkouškuzkouška myslím stojí několik tisíc.
Až zkoušku složíte, potom se můžete pochlubit. O neúspěšných pokusech bych nemluvila, pokud nechcete. Nechala bych si to jenom na doma, kdyby se zkouška nepovedla.Na internetu se dají najít modelové testy těchto zkoušek z dřívějších let. Něco by měli mít na oficiálních stránkách https://www.cambridgeenglish.org/ exams and test
Oficiální zkouška B1 je těžší než státní maturita z angličtiny se slovníkem, kde se dá opsat spousta slovíček na potítku. Kdo rychle hledá, najde u maturity i hodně slovíček a frázi do slohovky. B2 je úplně jiná úroveň než maturita, mnohem těžší, bez slovníku.
Příspěvek upraven 14.12.21 v 15:29
Procházela jsem si tyto testy doma. Obvykle jsem končila mezi úrovněmi B2-C1, na rozhraní.
Stanovila jsem si časový limit, jako kdybych to dělala naživo. Nevím, co jsem tam u toho blbla…
Myslíte, že třeba i někdo s úrovní C1 může něco zkazit a napsat na B1?
Třeba to nedopadlo tak zle jak si myslíš. Ústní máš a není tam nějaký opravný termín?
@Anonymní píše:
Procházela jsem si tyto testy doma. Obvykle jsem končila mezi úrovněmi B2-C1, na rozhraní.
Stanovila jsem si časový limit, jako kdybych to dělala naživo. Nevím, co jsem tam u toho blbla…
Myslíte, že třeba i někdo s úrovní C1 může něco zkazit a napsat na B1?
ano může, když schytá špatné téma, něco odbornějšího, v čem není jazykově sběhlý.
Dělala jsem podobnou zkoušku z němčiny a neudělala, resp. taky udělala na B1. Nic se nestalo, nikdo na mě špatně nekoukal, já už na to i zapomněla. Kdybys to tentokrát opravdu nedala, můžeš to za pár měsíců zkusit znovu ![]()
@Jolka86 píše:
Třeba to nedopadlo tak zle jak si myslíš. Ústní máš a není tam nějaký opravný termín?
Budu si ho muset zařídit. Moc by mě mrzelo, kdybych to opravdu zkazila.
Dokonce i lidé, kteří byli v Aj horší než já to kdysi udělali. Dokonce i jedna holka, která si skoro vše překládala přes internet.
Kdyz to nedopadne podle tvych predstav, das si to znovu. On ani rodily mluvci totiz nemusi psat bez chyb. Treba muj manzel hovorici jen jednim (a to rodnym) jazykem se me obcas pta na spelling. Ale treba to dopadne lip, nez si myslis.
Ty už jsi tady psala. Divím se ti, že se ti chce neustále se obhajovat před ostatními.
Tak jsi to neudělala a co jako. Většina ti tvrdí ok a ty pořád hledáš dojmy co, kdo, jak. Kdybys nebyla zfanatizovana svým možným neúspěchem, tak bys neřešila holku, která dříve překládala pomocí Google.
Tak asi tak slabá nebyla, jak tys ji viděla.
Mně osobně by bylo úplně fuk, zda by kamarádka zkoušku zvládla nebo ne.
Naše přátelství by na tom nestalo.
Ano bylo by to nepříjemné a podržela bych jí, ale že bych si o ní něco špatně domyslela, to nikdy.
Jinak máme takovou hvězdu teď na VŠ, za všech okolností musí být perfektní, věčně se s někým porovnává, už všem leze krkem. Všichni to chtějí mít z krku a je jim jedno jestli za A nebo za E. Tahle hvězda je schopná se skrz hodnocení hádat i s vyučujícím. Jeden už jí řekl, že se těší na státnice.
Jinak mně se povedlo kvůli online testu neudělat úplně trapnou zkoušku. Navíc nepovinne povinný předmět.
Spíš jsem okolí stvala těmi rozbory, co a proč, prostě stalo se, opravis si to a měli pravdu. Mě na tom spíš stvala ta námaha, kterou jsem tomu musela znovu věnovat. Hlavně jsem o ten předmět ani nestála, chtěla jsem jiný, který nakonec nebyl otevřen. Ale prioritně tam jde o to, že jakákoliv zkouška je tvá volba a ty neses důsledky. Okolí je to většinou úplně jedno.
@Trojlístek píše:
Ty už jsi tady psala. Divím se ti, že se ti chce neustále se obhajovat před ostatními.
Tak jsi to neudělala a co jako. Většina ti tvrdí ok a ty pořád hledáš dojmy co, kdo, jak. Kdybys nebyla zfanatizovana svým možným neúspěchem, tak bys neřešila holku, která dříve překládala pomocí Google.
Tak asi tak slabá nebyla, jak tys ji viděla.
Mně osobně by bylo úplně fuk, zda by kamarádka zkoušku zvládla nebo ne.
Naše přátelství by na tom nestalo.
Ano bylo by to nepříjemné a podržela bych jí, ale že bych si o ní něco špatně domyslela, to nikdy.
Jinak máme takovou hvězdu teď na VŠ, za všech okolností musí být perfektní, věčně se s někým porovnává, už všem leze krkem. Všichni to chtějí mít z krku a je jim jedno jestli za A nebo za E. Tahle hvězda je schopná se skrz hodnocení hádat i s vyučujícím. Jeden už jí řekl, že se těší na státnice.
Nemyslela jsem to tak, že bych někoho shazovala. To určitě ne. Neměla jsem to v plánu. A ani se s nikým nesrovnávám.
Já si myslím, že vaším problémem není neudělaná zkouška. Vaším problémem je ten absolutní nedostatek sebelásky a sebehodnoty. Sama se stavíte do roli oběti, ačkoliv vám to tak teď nepřipadá a tím, že to říkám, vás asi naštvu. Mě by to ještě loňskou zimu taky naštvalo. Protože jsem byla přesně tam, kde jste vy.
Zkuste si na youtube najít tři jména: Eva Paclíková, Kim Velez a Shelly Bullard. I kdyby vám to připadalo praštěné, dejte tomu šanci. Mě ty dámy během 8 měsíců absolutně změnily život - a to jsem byla předtím na všechny tyhle kouče alergická…
@DeeDee.518 píše:
Já si myslím, že vaším problémem není neudělaná zkouška. Vaším problémem je ten absolutní nedostatek sebelásky a sebehodnoty. Sama se stavíte do roli oběti, ačkoliv vám to tak teď nepřipadá a tím, že to říkám, vás asi naštvu. Mě by to ještě loňskou zimu taky naštvalo. Protože jsem byla přesně tam, kde jste vy.Zkuste si na youtube najít tři jména: Eva Paclíková, Kim Velez a Shelly Bullard. I kdyby vám to připadalo praštěné, dejte tomu šanci. Mě ty dámy během 8 měsíců absolutně změnily život - a to jsem byla předtím na všechny tyhle kouče alergická…
Zkusím, děkuji za radu. S tím sebevědomím a sebeláskou mi to říká spousta lidí kolem mě.
Snažím se s tím bojovat, ale moc mi to nepomáhá. Zkusím ty kouče a třeba se něco zlomí.
Prosím o anonym. Děkuji. Je to soukromé a dost se za to stydím.
Před měsícem jsem se rozhodla udělat FCE zkoušky. Učitelka mě v tom podporovala a říkala, že do toho mám jít a zkusit to. Rozhodla jsem se, že tam půjdu. Podle testů jsem na tom byla mezi B2 -C1.
Ale testy dopadly špatně, když jsem to dělala naostro. Mám z toho takový pocit. Jenom v mluvení vím, že jsem excelovala, B2 mám na 100%. Jenom z mluvení, zbytek nevím.
Za pár dní se dozvím výsledek a už se klepu. Mám strach, že jsem neudělala a budu mít B1. Tím bych zklamala nejen sebe, ale i lidi kolem mě, toho se bojím. Připravovala jsem se, nevím, co se se mnou stalo v ten moment. Na pozadí v mém životě se odehrálo několik nepříjemností a nejistot, ale to se do toho nemohlo promítnout.
Stydím se za to, co jsem předvedla. Lidé kolem mě říkají, že se nemám za co stydět, ani kdyby to náhodou nedopadlo. Co si o tom myslíte vy? Nestalo se někomu z vás něco podobného?
V budoucnu bych si chtěla udělat ještě CAE a CPE, postupně.
Moc vám děkuji za názory. Mějte se příjemně.