Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky. Potřebovala bych zajít na oční, poslední dobou mě bolí oko které jsem měla jako dítě operované, měla jsem tam znaménko. Myslíte že musím mít zadanku nebo mě vezmou bez ni?
Můj muž byl včera na očním. Že potřebuje nějaké pracovní brýle. Nebyl objednaný v nemocnici na očním.
Dala mu termín na dneska někdy po obědě. Takže tam pojede dneska znovu.
Tak u nás je oční bez objednání, to vím. Ale jde o to zda potřebuji tu žádanku
když potřebuji jen zkontrolovat oko, brýle nenosím a vidím dobře ![]()
@Kristeeeen tak si tam zavolej. Nejde žádanku chtějí a jinde ne…
Manžel měl/má žádanku od obvodního, který je i rovněž jejich podnikový lékař.
Mě bylo řečeno, že bez žádanky, pokud není jiný zdravotní problém. Tak nevím jak to bude brát když potřebuji řekněme preventivní prohlídku zda je to oko v pohodě. No asi tam zítra zavolám a zeptám ![]()
Taky se tam chystám na podzim zavolat, připadá mi že začínám vidět hůř na jedno oko. Ale moje praktická má ordinaci hned vedle očaře, takže když by něco chtěl nemám to daleko ![]()
Není, chodí tři děti na oční a žádanka nutná nebyla. Žádanky jsou nutné na lékařské obory jako je logopedie apod. a do laborky a na odborná vyšetření ( rtg apod.). Na nic jiného žádanka není potřeba.
@Fiveone píše: Více
No a u mých dětí třeba jedna oční žádanku nechtěla a jiná ano. A teď si může zakladatelka vybrat… Ale třeba oční pro mě jako dospělou zase žádanku nechtěla. Zkušenost teda ze tří různých ordinací.
@nozu píše: Více
Asi takto, chtít můžou, ale potřeba neni. Já někdy v takovém případě oznamovala, že vím, že žádanku nepotřebuji.