Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@xacxa píše:
A fotky jsou pořízeny kdy? Hned? DOma? u lékaře? po kolika hodinách? Víš co dělají měkké tkáně při natržení?
Co jsem viděla, tak je to po ošetření, je to už zalepené. Takže určitě za několik hodin.
Ne vždy jsou všechny ukazatele v těžké situaci jednoznačné…, učitelka má na starost hodně dětí a každý úraz s sebou nese spoustu přidružených věcí…sama jsem zažila, zpětně si člověk říká, že některé věci šly vyřešit jinak, možná lépe…kolikrát i tady na netu čteme, že maminky váhají při úrazech, jestli jet či nejet…je to velice stresová situace, každá matka chrání svoje dítě. Mě stačí, co kolikrát vidím na hřištích apod…
@xacxa píše:
A fotky jsou pořízeny kdy? Hned? DOma? u lékaře? po kolika hodinách? Víš co dělají měkké tkáně při natržení?
Myslím, že ty fotky pořídila maminka po ošetření lékařem. Byla tam vidět dost sešitá dáseň, modrý nos. Nevím musela bych dohledat. Podle mě to učitelka fakt podělala a stejně si myslim, že není nutné jí veřejně lynčovat, když v příspěvku od matky není vyjádření druhé strany ( omluva, lítost, řešení situace )
@Šarlota4 píše:
Neumíš jít za ředitelem na schůzku, případně podat TO, nebo jít za advokátem? Potřebuješ k tomu propraný ojedinělí případ na fb?
Myslím, že je dost rodičů, co by se na to vykašlali. Prostě by je to nenapadlo.
Sama nevím, jak bych reagovala, byla bych zmatená, naštvaná.
Ale když máš nějaký příklad, jak to někdo v minulosti řešil, rozhoduje se ti líp, podle mě.
@Paralenka červená píše:
Myslím, že je dost rodičů, co by se na to vykašlali. Prostě by je to nenapadlo.
Sama nevím, jak bych reagovala, byla bych zmatená, naštvaná.
Ale když máš nějaký příklad, jak to někdo v minulosti řešil, rozhoduje se ti líp, podle mě.
A co jako? No tak by se na to vykašlali, jejich věc.
Proč se mi proboha pořád někdo snaží vnucovat, jak mám žít svůj život a řešit svoje problémy?
Já se rozhoduju sama podle vlastního rozumu, berličky typu vykonstruované FB kauzy s výblitky v komentářích k tomu opravdu nepotřebuju. Nikdo inteligentní to nepotřebuje.
@hehehe píše:
Co se nebude opakovat? Lidská chyba jednotlivce? To asi těžko…
Promiň, ale volat záchranku po pádu ze židličky ve třídě, kdy na ní ani nestála, ale seděla si na nohách (teď jsem to na FB našla) ta holčička musela mít extrémní smůlu, nebo se to celé stalo nějak jinak.
Tak tos mě asi nepochopila. Já neřeším odkud, kdo, proč spadl, já myslím, že měla řešit, to v jakém stavu to dítě je. A pokud z něj teče krev a otéká mu nos, což bylo asi vidět (zranění v puse nebylo na první pohled vidět), tak to na okamžité zavolání rodiče je.
@Paralenka červená píše:
Pokud si vezme život, tak je labilní a nemá co učit.
A vůbec, pokud si vezme život, tak tu asi nemá být. Jsou lidi co život zvládají a lidi co ho nezvládají, a každý má pak způsob, jak to řeší.
ty jsi taky trochu šílená, co? ![]()
@Regina Hero píše:
ty jsi taky trochu šílená, co?
strašný, kam se na ní hrabe ta učitelka.
@Regina Hero píše:
ty jsi taky trochu šílená, co?
Absolutně nechápu, jak může tohle někdo vypustit.
To je fakt strašný, tenhle národ jednou dopadne špatně. Protože takových jako Paralenka bylo v té diskuzi na FB tisíce.
@Šarlota4 přesně. naprostá většina z nich by veřejně nikdy takový názor nevyjádřila. třeba té učitelce do očí. na anonymitu, kterou poskytují sociální sítě, jednou dojedeme.
@Paralenka červená píše:
Tak tos mě asi nepochopila. Já neřeším odkud, kdo, proč spadl, já myslím, že měla řešit, to v jakém stavu to dítě je. A pokud z něj teče krev a otéká mu nos, což bylo asi vidět (zranění v puse nebylo na první pohled vidět), tak to na okamžité zavolání rodiče je.
Ale tak to spolu snad souvisí, nebo ne? Když někdo spadne ze židličky ve třídě a to na ní ani nestojí, tak se tak nějak očekává, že bude v pohodě a tak to holt špatně vyhodnotila, že to asi nebude na záchranku… Četla jsem, že napsala mamince sms, že dcera krvácí, proč nevolala, to také nechápu.
@Paralenka červená píše:
Pokud si vezme život, tak je labilní a nemá co učit.
A vůbec, pokud si vezme život, tak tu asi nemá být. Jsou lidi co život zvládají a lidi co ho nezvládají, a každý má pak způsob, jak to řeší.
Ty si totálně blbá, to se jinak napsat nedá. Kolik máš dětí ty a kolikrát ti některé někde spadlo a odřelo si třeba koleno? Já mám 3 a někdy jsem ráda, že je uhlídám, dodřené jsou v jednom kuse. Jedna dcera mi na kole přeletěla přes řídítka a byla pěkně dobitá - nechceš mě taky tahat o po facebooku a emiminu???
@Amys píše:
Uf, to je drsný názor…
Uznávám, že je, ale stojím si za ním. Každej na to prostě nemá.
@jessikka píše:
@Šarlota4 přesně. naprostá většina z nich by veřejně nikdy takový názor nevyjádřila. třeba té učitelce do očí. na anonymitu, kterou poskytují sociální sítě, jednou dojedeme.
Jsou to ovce… ![]()
Dostávají mě komentáře typu, že už by byla učitelka na kapačkách, stát se to jejich děcku apod. To si ty lidi nevidí do huby? Mají v mozku piliny?
@Aries6 píše:
Ty si totálně blbá, to se jinak napsat nedá. Kolik máš dětí ty a kolikrát ti některé někde spadlo a odřelo si třeba koleno? Já mám 3 a někdy jsem ráda, že je uhlídám, dodřené jsou v jednom kuse. Jedna dcera mi na kole přeletěla přes řídítka a byla pěkně dobitá - nechceš mě taky tahat o po facebooku a emiminu???
Hlavně jí dej návod jak si celou situaci řešila, aby měla příklad, kdyby se jí to taky stalo.