Je sobecké se nevěnovat hodinu denně miminku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
1.9.19 07:53
@Kriss Tina píše:
@Leniccccka a to si to dítě nemůže vzít do ruky pískací kachnicku samo? Ono umí objevovat i když mu matka nesedí 24h v kuse za zadkem, naopak se zas bude učit trochu samostatnosti, když si na něco přijde samo. :nevim:

Tak moje dítě by to tehdy nezvládlo. Většinou to zvládl pár sekund až minut, kdybych ho nechala hodinu ležet ci se houpat, cokoli, tak by to prorval. Ale kdyby si spokojeně hodinku objevovalo svět, tak bych si v klidu zacvicila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
1.9.19 07:58

Cvic, dokud te necha, moralne ok. Ja cvicila, kdyz po obede spal, jinak fakt nevydrzel obirat hracky a rval jak protrzeny. Ne, ze bych byla opici matka, ale nedalo se to vydrzet a neslysela jsem hudbu :lol:

• Citovat
  • Upravit
37145
1.9.19 08:00

@belladonna aha, to neznám, a nedokážu si představit. Já si děti učím od narození, že nemůžou mít 100% pozornosti non stop. Někdy musím uvarit, něco poklidit, najíst se, dojít si na WC, doběhnout ven když jde třeba pošťák. Takže děti jsou zvyklé že je prostě nebudu pořád chovat, nebo s nima jenom ležet a veškerá pozornost se nebude tocit kolem nich (nehledě že když je děti víc než jedno a jsou pak všechny zvyklé na neustálou pozornost, tak se z toho zblaznis). Takže i třeba teď 3 měsíční zvládne chvíli ležet na podložce a koukat na hračky a busit do hrazdičky, nebo leží v houpatku a kouká co já dělám (prostě mu stačí na mě vidět že jsem nablízku) a taky chci budovat u dětí sourozenecky vztah, takže někdy prostě nechám staršího ať si s malým hraje, povídá mu, ukazuje hračky, u toho taky asistovat nemusím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
1.9.19 08:03

Já bych taky v klidu cvičila, kor vedle dítěte, však na tom není nic divného. Já cvičila takto s malým chvíli kolem třetího měsíce, pak mi začal blbě spát a prostě nevydrží chvíli sám. Respektive výdrží, ale v tu chvíli já potřebuji uklízet, vařit a pod. Takz :palec: Takže na cvičení nezbývá čas. Ale já jsem zapojila manžela a začla jsem teď chodit cvičit ;) je mu sedm měsíců a spolu to zvládnou hezky a já fakt úplně vypnu. To se mi doma nepodařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
1.9.19 08:05
@Kriss Tina píše:
@belladonna aha, to neznám, a nedokážu si představit. Já si děti učím od narození, že nemůžou mít 100% pozornosti non stop. Někdy musím uvarit, něco poklidit, najíst se, dojít si na WC, doběhnout ven když jde třeba pošťák. Takže děti jsou zvyklé že je prostě nebudu pořád chovat, nebo s nima jenom ležet a veškerá pozornost se nebude tocit kolem nich (nehledě že když je děti víc než jedno a jsou pak všechny zvyklé na neustálou pozornost, tak se z toho zblaznis). Takže i třeba teď 3 měsíční zvládne chvíli ležet na podložce a koukat na hračky a busit do hrazdičky, nebo leží v houpatku a kouká co já dělám (prostě mu stačí na mě vidět že jsem nablízku) a taky chci budovat u dětí sourozenecky vztah, takže někdy prostě nechám staršího ať si s malým hraje, povídá mu, ukazuje hračky, u toho taky asistovat nemusím. :nevim:

Hele, ok, to vsechno jsem dite ucila taky a nejak to skouslo, ale asi se tu bavime o hodinovem cviceni +15 minut na sprchu? To je fakt dite od ditete a nekolikamesicnimu prckovi to asi nevysvetlis :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50
1.9.19 08:09

Moc děkuji za všechny příspěvky, jsem prvorodička, u sestry mám špatnou zkušenost, že se nevěnovala dětem a co z nich vyrostlo je odstrašující případ. Proto v tom tak nějak tápu. Ale je fakt, že i když se jí věnuji tak jí to stejně baví jen chvilku a pak si stejně dělá sama co chce. Tak proto sbírám zkušenosti… ještě se chci zeptat, jak to vidíte se zajetým režimem… půl sedmá koupání, jídlo a spát,,, mám totiž problém s tím, že když jsme někde dýl, tak je pak protivná a rozhozená, takže s ní nemůžeme jít nikam ani si sednout do restaurace… bojím se toho že když si takhle navykla, že mi pak nebude v noci spát… tak usne kolem sedmé a spí až do šesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.9.19 08:09

Proč ne? Až ho to přestane bavit budeš to vědět. Až bude starší bude třeba cvičit tebou :)

• Citovat
  • Upravit
50
1.9.19 08:10
@g.sandova píše:
Jo, a uklizetvse taky nemuze?
Z těch matek, co mají psychicky problém nechat mimino, batole chvíli bez oblejzani, mám osypky.
Pokud je dítě urvane, i tak jsem odkládal, aspoň na chvíli. Ono s dalším dítětem to ani nejd.
Mně bylo výčtem i kombi studium a návštěvy kadeřnice. Dovra máma se přeci věnuje jen dítěti!
Takže klid.

To jsem našla na webu maminka… tak proto to rozebírám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.9.19 08:14

@Leniccccka hele v klidu, když to dítě dá, tak je to super. I dítě se musí umět zabavit samo. Dnes ta přehnaná péče dětem také škodí. Všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
1.9.19 08:16
@lucenka píše:
Pokud v té době bude miminko spát, tak mi to sobecký nepřijde. Pokud bude vzhůru, tak by mi to přišlo divný.

A proč by ti to přišlo divné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
1.9.19 08:23

@lucenka A proč ti to přijde divne? Pokud by dite chvíli leželo a koukalo na vedle měj cvicici matku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
1.9.19 08:25
@Leniccccka píše:
Moc děkuji za všechny příspěvky, jsem prvorodička, u sestry mám špatnou zkušenost, že se nevěnovala dětem a co z nich vyrostlo je odstrašující případ. Proto v tom tak nějak tápu. Ale je fakt, že i když se jí věnuji tak jí to stejně baví jen chvilku a pak si stejně dělá sama co chce. Tak proto sbírám zkušenosti… ještě se chci zeptat, jak to vidíte se zajetým režimem… půl sedmá koupání, jídlo a spát,,, mám totiž problém s tím, že když jsme někde dýl, tak je pak protivná a rozhozená, takže s ní nemůžeme jít nikam ani si sednout do restaurace… bojím se toho že když si takhle navykla, že mi pak nebude v noci spát… tak usne kolem sedmé a spí až do šesti

To jsi šťastná žena, že ti půlroční dítě spí celou noc, ty jo… To vůbec neznám. 4-8× v noci byla dcera vzhůru na kojení, dokud jsem neodstavila v roce a něco. A ani potom to nebylo hned…

Ale večer jsme s ní teda do restaurace nechodili, to by bylo za trest pro nás i pro ostatní… Ona by tam stejně neseděl v klidu.
Tak choďte odpoledne. Nebo ať spí v kočárku, když půjdete večer. Nebo ji nechte na pár hodin hlídat, když spí celou noc.

Jo a rozhodně špatně není cvičit, ba naopak. Tím, že hodíš do klidu sebe, prospějes dítěti víc než kdybys mu pořád byla za zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
1.9.19 08:27

Je mi líto mužů, kteří jsou po narození dítěte odsunuti na druhou kolej. Je to vlastně podobný případ, žena postaví miminko na první místo a na muže už nezbyde čas, láska, pozornost. Teď je to dotažené k dokonalosti, kdy má žena zapomenout i na sebe. Byla bych opatrná, postarat se o miminko ano, vykoupat, nakrmit, přebalit, pohrát, ale pokud nepláče, nezapomínat u toho taky žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
1.9.19 08:28

Já měla první miminko od narození dráždivější, takže hodinka na cvičení by mi neprošla. Jinak na tom nevidím nic špatného, naopak bych si říkala, že vedu dítě ke sportu :lol:, že to prostě okouká. Já takhle chodila běhat s kočárem, protože to malá vydržela a někdy se taky jen koukala na zpocený obličej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
1.9.19 08:29
@Kačus82 píše:
Hele, ok, to vsechno jsem dite ucila taky a nejak to skouslo, ale asi se tu bavime o hodinovem cviceni +15 minut na sprchu? To je fakt dite od ditete a nekolikamesicnimu prckovi to asi nevysvetlis :nevim:

Jasny no je to i o tom dítěti co vydrzi. Moje děti by měli paradoxně větší problém vydržet 5 minut úplně sami zatímco já bych se sprchovala, když na mě neuvidí, než ležet hodinu v klidu když budu skákat metr od nich :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí