Je sobecké se nevěnovat hodinu denně miminku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
1.9.19 09:13
@olomoučanda píše:
@lucenka A proč ti to přijde divne? Pokud by dite chvíli leželo a koukalo na vedle měj cvicici matku?
@Fazulina píše:
A proč by ti to přišlo divné?

Třeba proto, že moje dítě v kojeneckém věku rozhodně nevydrželo ležet několik desítek minut samo na dece. Takže buď bych ho musela nechat vyřvat nebo neustále cvičení přerušovat.

• Citovat
  • Upravit
27265
1.9.19 09:14

@Leniccccka důležitý je se z toho hlavně nepo.rat. Tím, že si porodila si se sice stala mámou, ale pořád si člověk, takže máš právo na to, tu hodinu si zacvičit. Celkem by mě teda zajímalo jak třeba vaříš nebo uklízíš.
Obě děti mi v půlroce ještě dost spali přes den a víš co jsem v tý době dělala já? Buď jsem si uklidila nebo jsem šlaspát taky a nebo jsem prostě jenom seděla a nedělala nic. Nesmíš to zas tak prožívat to mateřství. Představ si, že teď, když je klukům 10 a 5 let, tak si jich nevšímám třeba 2h. Lítaj po venku, občas hodím očkem, ale nevěnuju se jím full time.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
1.9.19 09:17
@ugluk píše:
Já to úplně nechápu - to se předpokládá, že bude matka dítěti věnovat 100 % času, kdy je bdělé? Sedět vedle něj, podávat hračky, povídat básničky, číst a vůbec ho rozvíjet po všech stránkách? vlastní jídlo, srcha, úklid, vaření povoleno jen, poku dítě spí? Tak to mají asi moje děti zaděláno na to, být citovými deprivanty :think:
Já teda svoje půlročně nechávám maximálně navolno. Leží na zemi/ hrací dece, povídám mu, ale dělám si svoje. Leží nebo zkoumá, všecko pozoruje, brouká si, směje se. Odpovídám, podávám hračku, pokud se někde zasekne, přiskočím a vysvobodím, pokud potřebuje s něčím pomoct, kňourne a já jsem u něj. Ale jako že bych u něj po celou tu dobu aktivně seděla a vymýšlela nějakou rozvíjející činnost, to fakt ne. Dokonce v období, kdy se učí nějakou novou dovednost (převalování), bývá z toho vzteklé, jak to nejde. A já, krutá matka, jsem u něj, ale nepomůžu, ať si na to přijde samo. Naučí se, uklidní se, je zase veselé. Jinak chovám, nosím, tulím, mazlím, kojím, krmím, ale nechávám i prostor ostatním - když chce babička vozit kočár nebo zrvna teď jsou obě děti v posteli, starší dotáhlo knihu a mladším čte (a já snídám a datluju na počítači).
Ke cvičení - snažím se cvičit denně 20-30 minut. Od miminka, když nespí, dám si ho vedle sebe, koukáme na sebe. Při cvicích na zádech si ho klidně položím na břicho, pase na mě koníky. Pokud by bylo mrzuté, cvičení přeruším.

To je asi to, že dneska je všechno v roli psychologů a podobných. Máte pravdu, proto jsem to chtěla vědět, je asi špatně, aby dítě si určovala zda bude matka u něj na 100% ale proč se o tom dneska tak píše, že je pomalu blbé si odejít i na wc aby nebylo samo… Kde je něco špatně???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
1.9.19 09:20
@skorotehotna píše:
Jako já plánuju s kočárem i chodit běhat a tohle by mě v životě nenapadlo :D

No, taky jsem plánovala, realita pro mě byla ale jiná, že kluk vydržel v kočárku 20 minut na spaní a potom řev. Tak třeba budeš mít více štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7709
1.9.19 09:22
@Leniccccka píše:
Mám asi blbou otázku, ale je sobecké se nevěnovat hodinu denně miminku s tím že bude ležet na dece u mne a já budu cvičit? Nemám hlídání ale chci dělat i něco pro sebe? Někde jsem četla, že na půl roce se má mimču věnovat co nejvíce…nebo jak to děláte vy???

Jenom hodinu?
Když jsi vedle miminka a cvičíš, pozoruje Tě, takže to není, že se mu úplně nevěnuješ. Jsi u něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
1.9.19 09:25
@Leniccccka píše:
To je asi to, že dneska je všechno v roli psychologů a podobných. Máte pravdu, proto jsem to chtěla vědět, je asi špatně, aby dítě si určovala zda bude matka u něj na 100% ale proč se o tom dneska tak píše, že je pomalu blbé si odejít i na wc aby nebylo samo… Kde je něco špatně???

Já ti nevím, asi málo čtu :lol: Jako jasně, že když dítě bude mít hysterák, tak já si vedle něj nebudu v klídku cvičit, ale trochu toho mateřského istinktu zapojit. A každé dítě je jiné. Mám druhé, rozdíly nebetyčné, ale tak nějak konám, abych byla spokojená já i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
1.9.19 09:27
@lucenka píše:
Třeba proto, že moje dítě v kojeneckém věku rozhodně nevydrželo ležet několik desítek minut samo na dece. Takže buď bych ho musela nechat vyřvat nebo neustále cvičení přerušovat.

Tak to jo. Já myslela, že bys to neschvalovala, že se nevěnuje plně dítěti. :lol: Jinak samozřejmě, pokud to dítě nevydrží, tak to neeee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
1.9.19 09:34

Tak to me vubec nenapadlo, odchazim i od sestitydeniho, kdyz je v bdelem stavu…taky se musim najist, umýt, dojít si na záchod. Nechám ho ležet na dece, případně v postýlce nebo v naší posteli nebo kočárku. někdy kouká a je ticho, někdy si povídá, někdy pobrekává, většinou když vyplivne dudlík a nazná, že ho chce zpět, většinou u toho stejnak usne. za chvíli se k tomu přidá to cvičení a pak povinnosti do školy :nevim: aktivně se mu věnovat 24/7 to by někomu z nas brzo hrablo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
1.9.19 09:53
@Leniccccka píše:
Mám asi blbou otázku, ale je sobecké se nevěnovat hodinu denně miminku s tím že bude ležet na dece u mne a já budu cvičit? Nemám hlídání ale chci dělat i něco pro sebe? Někde jsem četla, že na půl roce se má mimču věnovat co nejvíce…nebo jak to děláte vy???

Proč by to mělo být sobecké. Co sním pořád děláš, že se mu nepřetržitě věnujes? To snad ani není normální. To nemáš celý den nic na práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
1.9.19 09:57
@lucenka píše:
Pokud v té době bude miminko spát, tak mi to sobecký nepřijde. Pokud bude vzhůru, tak by mi to přišlo divný.
A to jako proč?
@kacakaca píše:
Jake nevenovat? Bude na tebe cucet a ty mu delat divadlo. Ovsem moje deti by to daly pouze behem spanku nebo prvni minuty po probuzeni. Pokud tve dite dokaze bez revu obirat hracky/krupku hodinu, neni co resit. Urcite lepsi, nez matka, co nevezme dite na bazen, protoze se nechce svlect.

Svlect se nechce matka nebo dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
1.9.19 09:58

@Kačus82 jojo, přesně tak :palec: náš prcek byl bez režimu úplně zmatený a podrážděný. A oni si ho časem začnou upravovat sami, podle potřeby, ale prostě nesmí mít mámu furt za prdelkou :lol: a k těm večeřím - já bych s dítětem nesla už jen proto, že si to chci užít sama. Nechci prostě utírat pobryndane cokoliv, hlídat příbory, krájet maso, nebo u miminek řešit řve/neřve. Chci si udělat klidný večer s manželem, kdy bude můj čas jen můj :nevim: My jsme kvůli tomu a i kvůli našemu spánku začali chodit místo večeří na pozdní obědy - babička pohlídá/povozí/jde na písek, my máme rezervaci třeba od tří a do sedmi, kdy se malý koupe a večeří jsme s přehledem doma. Ale chápu, že každý prostě takové hlídání nemá, pak bych volila večeře po uspání - to může hlídat i cizí, případně starší příbuzný, který by si jinak na denni šichtu netroufl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
1.9.19 10:05
@lucenka píše:

Hele u nás to bylo stejně, musela jsem nosit skoro pořád, jinak byl řev, cvičení nebo jakákoliv samostatná činnost byla utopie tak do 7 měsíců, ale pointa je v tom, že KDYBY neřval, tak si v klidu teda cvičím a ani by na mě nemuselo koukat a nepřipadala bych si jako herodes matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
1.9.19 10:27

@lucenka Trochu prehanis. Nikdo tady nikde nepsal, ze matka cvičí a plačící dite nechá rvát. Reagovala jsem na to, ze jsi obecně napsala, ze ti to přijde divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.19 10:33
@olomoučanda píše:
@lucenka Trochu prehanis. Nikdo tady nikde nepsal, ze matka cvičí a plačící dite nechá rvát. Reagovala jsem na to, ze jsi obecně napsala, ze ti to přijde divne.

Ano přijde mi divný hodinu cvičit a nevšímat si přitom miminka, které je vzhůru
Na cvičení se dá najít čas, když dítě spí nebo se mu věnuje někdo jiný z rodiny

• Citovat
  • Upravit
67
1.9.19 10:35
@Leniccccka píše:

No to je ale blbost. Zkuste cvičit a uvidíte, jestli to půjde. Tohle bych vůbec neřešila. Je to přece vaše dítě. A to že si hodinu denně zacvičíte a máte přitom dítě na očích, z vás špatnou matku přece nedělá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí